MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park chce Kladnu sebrat matchball – čtvrtfinále číslo tři je tu!

Muži A 01.05.2015   Michal Pěch

Play-off v Praze na Lužinách je tu! A-tým se statečně na Kladně pral o vítězství, šťastnější v obou utkáních byl však Alpiq. Jak se bude série vyvíjet v Praze?

Rozpis čtvrtfinálové série
Utkání Den Datum Čas Místo
3. utkání Sobota 2.5. 16:00 Praha - Lužiny
Případné 4. utkání Neděle 3.5. 14:00 Praha - Lužiny
Případné 5. utkání Středa 6.4. 19:00 Kladno u ZS
Zápasová tombola o dvě VIP vstupenky na MS v ledním hokeji!

Chcete vidět hvězdy kanadské hokejové reprezentace v čele se Sidnym Crosbym a Claudem Girouxem? Vyhrajte v naší tombole 2 VIP vstupenky na utkání Kanada - Rakousko! Lístky do tomboly je možné zakoupit do 30. minuty utkání. Cena jednoho lístku 50Kč. Neomezený počet lístků na jednu osobu.

Vyhlašujeme yellowout!

Přijďte podpořit Kert Park oblečení do žluté barvy a pomozte nám vytvořit nezapomenutelnou atmosféru play-off!

Ohlédnutí za prvními dvěma zápasy série - Kladno domácí utkání zvládlo lépe, jasným favoritem ale nebylo

Předsériové prognózy hovořili ve vítězství Kladna 3:0 v sérii. Vítěz světového poháru a aktuální mistr České republiky po dvou utkáních skutečně vede 2:0, avšak zas tak jasně se utkání nevyvíjela. Pražané kousali ... a hodně!

Diváci v kladenské hokejbalové areně zhlédli minulý víkend dvě špičková utkání play-off. Série dvou blízkých sousedů započala v sobotním dopoledni. Kladno, s nálepkou favorita, vstoupilo do sobotního utkání aktivněji a tlačilo se do útoku. Pražané si však na svého soupeře připravili výbornou defenzivní taktiku, které domácí řádně zaskočila: „Kert nás opravdu překvapil. Bránili dobře, kolem brankoviště nám nedali ani centimetr. Takhle je neznám, vždycky hlavně útočili,“ kroutil hlavou kladenský útočník Daniel Hnízdil v rozhovoru pro Kladenský deník. Nastolená taktika přinášela ovoce. Domácí se nakonec sice v první třetině ujali vedení 1:0, na gól se ale pořádně nadřeli. Ve druhé třetině se obraz hry změnil. Pražané vycítili, že Kladno je více než hratelný soupeř a začali mnohem více útočit. Gólu se sice ještě ve druhé části nedočkali, ale na začátku třetí třetiny se již hostující střídačka radovala. Hra se začala přelévat ze strany na stranu a obě dvě mužstva si byla vědoma, že vstřelená branka může rozhodnout. A skutečně tomu tak bylo. Jedinou větší chybu Pražanů ve třetí části potrestal Příhoda čtyři a půl minuty před koncem třetí třetiny. Definitivní tečku pak domácí udělali v poslední minutě gólem do prázdné branky.

Do nedělního utkání šel Kert Park s vědomím dobrého výkonu v prvním utkání. Lavička Pražanů si byla dobře vědoma, že pokud se vyvaruje zbytečných individuálních chyb, šance na vítězství jsou opět velké. Druhé utkání však měl domácí Alpiq tentokrát více ve svých rukou. Pražany srážela vyloučení, díky nimž si domácí vytvářeli větší tlak v útočném pásmu. Defenzivní taktika však na Kladno i nadále platila a po první třetině byl stav nerozhodný 0:0. Klíčem celého utkání byly začátky třetin, které kladenští zvládali na výbornou, Pražané v nich naopak propadali. Domácí se tak na začátku druhé části dočkali vedení 1:0. Kert Park nic nezabalil a snažil se v protiútoku ohrožovat Jirotkovu bránu, avšak marně. Byť kladenští byli stále aktivnějším celkem, na konci druhé třetiny se nakonec Kert Park branky dočkal. Přesilovou hru dobrou prací na brankovišti zužitkoval mladík Tomáš Fejfar. Jenže začátkem třetí části znovu překlopilo Kladno utkání na svou stranou rychlým gólem. Pražané se znovu snažili rychle reagovat. Zvýšená aktivita však své ovoce nepřinesla. Definitivní zlom v utkání přinesla osmatřicátá minuta, v níž se prosadil kladenský obránce Tomáš Kudela. Domácí již Kert Park do výraznějších šancí nepouštěli a závěr utkání si pohlídali.

  Tags: , , , , , , , , ,