MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Jaroslav Pospíšil: Zranění jsem zažil spoustu, tohle byla zatím nejhorší pauza

Muži A 22.04.2015   Michal Pěch

Po necelém roce se do kádru A-týmu vrátil obránce Jaroslav Pospíšil. Co zavinilo jeho zranění? Jaký byl návrat mezi hokejbalové mantinely? Jak se rodila jeho tříbodová kanonáda v utkání se Sudoměřicemi? Jardu jsme vyzpovídali v krátkém rozhovoru


Z letošní základní části tě vyřadilo zranění. Co se stalo?

V posledním zápase minulé sezony jsem si po kontaktu se soupeřem vykloubil rameno. Nutno říct, že určité problémy jsem s ním měl už dlouhodobě, takže by to asi dříve či později stejně přišlo. Série vyšetření, a hlavně fakt, že mi poté začalo vypadávat běžně, ukázali, že musím na operaci. Rekonvalescence byla ale kvůli několika faktorům delší, než jsem si představoval.

Po necelém roce se vracíš mezi mantinely. Jak moc ti hokejbal chyběl?

Strašně moc. Každý, kdo mě zná, tak ví, že mám hokejbal moc rád a jakmile jsem trochu mohl, snažil jsem se zapojovat do přípravy a trénovat. Těch zranění jsem měl za kariéru spoustu, ale tohle byla zatím asi nejhorší pauza.

Proti Kovu si odehrál pouze pár střídání, se Sudoměřicemi si však již naskočil do celého utkání. Jak ses na hřišti cítil?

Kovo do toho zápasu od první minuty vletělo, takže to nebylo úplně ideální utkání na nějaké rozehrávání se. Hrál jsem fakt špatně a byl jsem z toho pak i dost frustrovaný. Proti Sudoměřicím jsem, dá se říct, v nastaveném trendu pokračoval, první polovinu zápasu jsem se cítil hrozně. Fyzicky bylo vše v pořádku, spíš jsem si vůbec nevěřil. Druhá polovina už byla lepší.


Do utkání ses výrazně zapsal vstřelenou brankou a dvěma asistencemi. Lepší začátek sis asi přát nemohl, že?

Když si vezmu, že jsem původně na zápas přišel s tím, že povzbudím spoluhráče a budu otevírat dvířka.. Po tak dlouhé době je důležité, že se mi něco trochu povedlo, ten vstřelený gól byl momentem, který mi trochu zvedl herní sebevědomí, takže po téhle stránce jsem spokojen.

Jak se zrodila tvá branka?

Martin Kruček se najednou objevil až za naší brankou, kde prostrčil míček na svého bratra Jirku, který ho vyvezl do středního pásma. Mě nějak napadlo ten protiútok podpořit. Dostal jsem se až za obranu soupeře, kam mi to Jirka pouze posunul mezi obránci a já někde z mezikruží prostřelil brankáře pod rukou. V první fázi jsem ani nevěděl, že jsem dal gól.

Ve čtvrtfinále play-off vás čeká Kladno. Co od série očekáváš?

Kladno má vynikající a na všech postech silný tým. Je beze sporu favoritem série. Každopádně my do série nepůjdeme nijak odevzdaně, navíc play-off je přeci jen jiná soutěž. Jak říkával Ivan Hlinka: „Hlavně se z toho neposrat.“ 🙂 Věřím, že to bude rychlý a pro diváka pohledný hokejbal.

  Tags: , , , , , , , ,