MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

B-tým vstoupil do jarní části úspěšně, Ďáblice porazil 5:2

Muži B 02.03.2015   Michal Pěch

2.NHbL - sobota 28.2.2015

Bohemia Benders Ďáblice (1:2;0:0;1:3) HC KERT PARK PRAHA
Branky: 4:20 B. Douša (Pecinka), 32:05 Dušek – 6:51 Kužel (Fejfar, Kruček), 14:04 Toula (Kruček), 30:50 Fejfar (Kruček), 42:15 Toula (Symon), 43:04 Toula (Lívanec, Řezáč)
Sestava Kertu : Varga (Kučera) – Skalník, Čápek, Řezáč, Symon, Matějka, Kužel – Toula, Procházka „C“, Lívanec, Šimůnek, Fejfar (A), Kruček (A), Wagner, Dvořák
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
22:28 6:6 0:1 / 0:0

Už tuto sobotu se rozjela 2. liga a s ní nastoupil i B tým na Palmovce do pražského derby s Bohemia Benders Ďáblice. V prvním vzájemném zápase zvítězil Kert Park na domácím hřišti 6:4 a výkon za tři body chtěl zopakovat i tentokrát. To se nakonec povedlo, a to i díky pomoci hráčů A týmu Tomáše Fejfara a Martina Kručka, hvězdou utkání byl však Lukáš Toula, který dokázal vsítit hattrick.

Kdo první udeřil, byli však domácí. Už v 5. minutě se ve skrumáži před brankou s balónkem dokázal nejrychleji zorientovat Bohumil Douša, který z otočky otevřel účet utkání. Vedení ale Benderům nevydrželo dlouho. V 7. minutě si totiž duo Kruček – Fejfar vyměnilo míček, našli na modré čáře úplně volného Marka Kužela, který přesnou dělovkou srovnal na 1:1. A ještě před první sirénou dokázal Park zvýšit na 1:2, když obraně utekl Lukáš Toula a kličkou do bekhendu překonal domácího gólmana

Ve druhé části ale hosté polevili a nenavázali na dobrou hru z předchozí třetiny. Šance na obou stranách se vyrovnali a domácí začali více tlačit. Všechny větší šance ale pochytal jistý Varga. Stejně tak na druhé straně Ondřej. Stav po 2. třetině tak zůstal stejný.

Ve třetí části ale už lužinští udeřili rychle. Kruček našel přesnou přihrávkou na vrcholu kruhu připraveného Tomáše Fejfara, který přesnou ranou mezi brankářovy betony zvýšil na 1:3. Domácí se ale nevzdali. Už ve 33. minutě dokázali snížit, tentokrát zásluhou Zdeňka Duška. A o pár minut později mohli i vyrovnat. Domácí hráč byl v úniku faulován a bylo nařízeno trestné střílení. Se střelou z kruhu si však Lukáš Varga poradil a stav tak zůstal nezměněn. A možná šlo o klíčový okamžik zápasu, protože ve 43. minutě se po přihrávce z modré dostal před odkrytou klecí k míčku Lukáš Toula, který bez problémů zvýšil na 2:4. To ale od téhle lajny nebylo vše. Ani ne za minutu se k balónku dostal opět Lukáš Toula, který zkušeně zavěsil a dokonal tak svůj hattrick. Tím bylo o osudu zápasu rozhodnuto, konečný výsledek se zastavil na skóre 2:5 pro Kert Park.

Parkáni si tak upevnili pozici na 3. místě tabulky, když utekli právě Benderům na rozdíl 4 bodů. Stejně tak Kovu, které má s Ďáblicemi stejný počet bodů. Příští víkend čeká B tým další pražské derby, a to s Hostivaří na domácím hřišti. V prvním vzájemném zápase dokázal zvítězit 4:1. Zápas se odehraje v sobotu 7. března od 14 hodin na novém povrchu na Lužinách.

Fotogalerie z utkání

Fotogalerie zde!

  Tags: , , , , , , , ,