MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Starší žáci porazili ve šlágru kola Kladno 5:3

Starší žáci 16.11.2014   Michal Pěch

Starší žáci - sobota 15.11.2014

HC KERT PARK PRAHA (1:2;4:1;0:0) HBC Alpiq Kladno
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
32:25 3:5 0:0 / 0:0

Na Lužiny přijelo v dalším kole soutěže žáků Kladno, které, stejně jako my, bojuje o první trojku znamenající postup na závěrečný turnaj MČR.

Utkání začalo lépe pro Kladno, které šlo zásluhou Procházky do vedení. Vzápětí se dožadovali hosté další branky - ve skrumáži před brankou Jizby poskakoval míček na brankové čáře. Zda ji přešel, nebo ne, je otázkou. Rozhodčí rozpažil a tak stav zůstal nezměněn. Kladno dál pokračovalo ve skvělém nástupu, projektil jejích ostrostřelce Procházky zastavila branková konstrukce, hosté se opět dožadovali branky v domnění, že míček vyletěl z branky. Po delší debatě s rozhodčím u hostující střídačky branka uznána nebyla. Po divokém začátku se prosadili i domácí. Po ose Hrdlička, Hustoles se míček dostal ke Kovárníkovi, který prostřelil Pleyera v brance Kladna. Z vyrovnání se však lužinští neradovali dlouho, rozehrávku domácích dobře přečetl Procházka, nahrál Zrůbeckému, jehož střela prošla mezi betony Jizby do branky domácích.

Do druhé třetiny nastoupili domácí aktivněji a začali se více tlačit před kladenskou svatyni. Vyrovnání přišlo brzy, Havel přidržel míček a poslal ho před branku na Pesla, jehož střela se odrazila k osamocenému Kovárníkovi 2:2. Za okamžik bylo na Lužinách ještě veseleji, Kolář sebral míček váhajícím kladenským obráncům a střelou do protipohybu brankáře poslal Kert Park do vedení. Opaření hosté v zápětí inkasovali po čtvrté. Z obranného pásma našel Pláníčka přesnou přihrávkou na červené Kamenáře, jenž proběhl obranou Alpiqu a nekompromisně zavěsil. Ještě ani nedozněl potlesk domácích příznivců a radovali se opět. Kolář opět nachytal chytrou střelou z mezikruží Pleyera. Jak si utkání můžeme ještě zkomplikovat, ukázal vzápětí Procházka, jenž po naší zbytečné ztrátě míčku prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

V poslední třetině jsme se soustředili hlavně na obranu, zdvojovali kladenského nejlepšího hráče Procházku a soupeře nepoustili do šancí ani ve dvou přesilových hrách. Závěr utkání provázeli emoce jak na hřišti, tak v hledišti. Hosté si vykoledovali tři vyšší tresty a domácí tři body do tabulky.

Příští týden nás čeká další domácí utkání. V sobotu 22.11 od 13 hodin změříme síly s Novým Strašecím.

Autor: Milan Kubíček

Fotogalerie z utkání starších žáků

Fotogalerie zde!

  Tags: , , , , , , ,