MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Martin Kruček: Cíl urvat nějaké body máme v každém zápase

Muži A 12.11.2014   Michal Pěch
MARTIN KRUČEK
ÚTOČNÍK

Lídr kanadského bodování
11 zápasů, 17 bodů, 9 gólů, 8 asistencí

Po polovině základní části jsme vyzpovídali ikonu lužinského hokejbalu Martina Kručka. Jak hodnotí dosavadní odehrané utkání? V čem vidí příčinu zlepšení v posledních utkání? Čtěte více!

Martine je za vámi polovina základní části soutěže, po které jste na děleném čtvrtém místě s 19 body na kontě. Jak bys jí hodnotil?

Vzhledem k obměně týmu určitě kladně. Máme 8 nových tváří v našem týmu, nové trenéry a tím i nový koncept hry. Každý zápas je skoro jiné složení formací. Takže o souhře nemůže být řeč a tak s aktuální umístěním jsme určitě spokojeni.

Na úvod jste měli těžší los, ve kterém jste narazili na týmy okupující přední příčky. Byl o to start do sezony nepříjemnější?

Dneska si už nevyberete. Každý zápas je těžký a nikdy do něj nejdeme s pocitem, jestli bude lehký nebo těžký. Snažíme se přistupovat ke každému zápasu stejně, ať je to aktuální lídr z Vlašimi či se trápící Hradec Králové.

V poslední době se vám výsledkově i herně dařilo více. Vysvětluješ si to právě lehčím losem, nebo za tím stojí také něco jiného?

To je pravda, poslední tři zápasy, tři výhry, ale je to s týmy, které jsou na podobné úrovni jako my. A pokud chceme do play off, tak je nezbytné tyto týmy porážet a občas sebrat body i favoritům jako je Kladno a Vlašim. Tyhle dva týmy dle mého momentálně nemají konkurenci v naší lize.

V utkáních s Kovem, Letohradem a Sudoměřicemi jste měli za cíl bodovat. To se vám podařilo naplno a vyhoupli jste se tak do první poloviny tabulky. Je to do jisté míry úleva, že se vám v těcho utkáních podařilo získat plných 9 bodů?

Tak určitě. Každý rád vyhrává a my nejsme vyjímka. Cíl urvat nějaké body máme v každém zápase. Ale tabulka je tak vyrovnaná, že když prohrajete zápas jste na 7. místě nebo naopak vyhrajete a jste na 3.místě. Do konce podzimní části zbývají 3 kola a tak umístění může být zcela jiné. Určitě by bylo dobré přezimovat v horní polovině tabulky.

V posledním zápase v Sudoměřicích jste vyhráli 3:1. Jaké bylo utkání s "nováčkem"?

Musím vyzdvihnout diváky v Hodoníně. Ačkoliv se souběžně hrál místní fotbal a panovalo nevlídné počasí, tak si na Hodonínský stadion našlo cestu poměrně hodně fanoušků. Zápas byl vyrovnaný, k vítězství měli oba dva týmy stejně daleko. Šťastnější jsme nakonec byly my .

Sám ses v poslední době trochu střelecky trápil, teď ale přišli dva hattricky v řadě za sebou. Co se změnilo?
Je to tím, že letos hraji trochu jiným stylem než v loňské sezoně. Nedostávám se do tolika šancí a útočné lajny se hodně často měnili. Posledních pár zápasů hraji s bráchou a Luďkem Hradeckým a jde vidět, že si naše hra začíná sedět. Vyříkáváme si co od sebe očekáváme, někdy i ostřejšími slovy, ale je vidět, že to začíná přinášet výsledky.

Do konce podzimní části zbývají 3 utkání. To nejbližší vás čeká v Třinci. Jak se na soupeře připravit?

Příprava bude stejná jako na každého jiného soupeře. Důležité bude až samotné utkání v Třinci. Bude potřeba jít do všeho naplno, nepodcenit žádný souboj, buly, útočnou či obranou situaci. A přivézt si z Prahy bojovnou a pozitivní náladu.

  Tags: , , , , , , , ,