MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park obrátil utkání s Ústím nad Labem a zvítězil 5:4

Muži A 28.09.2014   Michal Pěch

CCM Extraliga hokejbalu - 4.kolo - sobota 27.9.2014

HC KERT PARK PRAHA (1:0;2:4;2:0) Elba DDM Ústí nad Labem
Branky: 4:18 Moravec (Myslivec), 15:30 Kočka (Kruček M.) SH, 23:39 Kruček J. (Myslivec, Martínek), 36:38 Kruček M. (Štefanský) SH, 37:40 Hradecký (Kruček M., Kuna) - 17:17 Štěpánek (Růžička, Langthaler), 18:00 Horáček (Kučera), 20:47 Soukup, 21:47 Soukup (Štěpánek, Langthaler) PP
Sestava Kertu : Gerlich (Kučera) - Michetschläger, Kuna, Šmíd, Bošák, Štefanský - Kruček M., Kruček J., Hradecký, Kočka, Myslivec, Moravec, Fejfar, Martínek, Postulka
Rozhodčí: Michailidis, Záhora

V prosluněném sobotním odpoledni na Lužinách začalo v 17:00 čtvrté kolo CCM Extraligy utkáním Kert Parku proti Ústí nad Labem. Svou premiéru v nejvyšší tuzemské lize zažil trenér domácích Petr Vyskočil, kterého do předešlých utkání nepustili pracovní povinnosti.

Úvod utkání patřil Pražanům, když hned v prvním střídání nastřelil Martin Kruček tyč ústeckého Bandy. O dvě minuty zahrozili z proti útoku hosté, avšak Leoše Gerlicha nepřekonali, a tak útočné ambice opět převzali domácí. V páté minutě našel Lukáš Myslivec přihrávkou před bránou úplně volného Luboše Moravce, který nadvakrát ve svém prvním utkání za Kert Park překonal Bandu 1:0. Kert Park byl stále při chuti a i nadále ohrožoval Bandovu svatyni. Po polovině první třetiny také dvakrát zahrozili hosté, ale Gerlich společně s obranou domácích jejich pokusy kryl. V závěru třetiny poté opět zahrozilo Ústí nad Labem, ale i tentokrát zůstal na časomíře stav 1:0.

Druhá třetina začala vyloučením Kert Parku. Byť hráli domácí oslabení, právě oni se dostali do gólové příležitosti, kterou po úniku Martina Kručka zužitkoval Jan Kočka 2:0. Ústečtí se v přesilové hře dostali pouze do jedné šance, kterou zlikvidoval Leoš Gerlich. Poté však po vypršení trestu domácích přišla jejich "pětiminutovka hrůzy". V čase 17:17 nejprve korigoval Štěpánek na 2:1 na následně od 43 vteřin později vyrovnal Langthaler 2:2. Pražané se sice snažili následně zaútočit a ohrozit Bandu, avšak z protiútoku poslal do hosty do vedení Soukup 2:3. O pár vteřin později byl po sporné situaci poslán na trestnou lavici domácí Lukáš Martínek. Hosté přesilovou hru rázem využili, když se v čase 21:47 podruhé v utkání prosadil Soukup 2:4. Trenér domácích Petr Vyskočil okamžitě reagoval oddechových časem, aby společně s asistentem Tomášem Dohnalem uklidnili hru a patřičně motivovali hráče. Timeout přinesl své ovoce hned o necelé dvě minuty později, kdy Jiří Kruček korigoval na 3:4. Domácí tato branka hodně povzbudila a na jejich hře bylo vidět, že chtějí stůj co stůj zvrátit opět utkání na svoji stranu.

Třetí třetinu zahájili domácí oslabením. Ačkoliv bylo Ústí nad Labem po většinu přesilové hry nastěhováno v obranném pásmu Kert Parku, k vážnějšímu ohrožení branky domácích nedošlo. Po vypršení trestu se do útoku opět rozjeli Pražané. V pětatřicáté minutě si brankovou příležitost dokázal vytvořit Luděk Hradecký, ale k následné dorážce se již Adam Postulka nedostal. Poté přišlo absolutně zbytečné vyloučení Lukáše Myslivce, který Ústí nad Labem nabídl výhodu čtyřminutové přesilové hry. Ten kdo si v tu chvíli myslet, že z ní bude těžit Ústí nad Labem se setsakramentsky mýlil. Po buly v obranném pásmu se totiž do úniku dostal Martin Kruček, který pohotově přeskočil Bandu při pokusu o vypíchnutí balonku a bez problému zamířil do prázdné brány 4:4. Útočným choutkám Martina Kručka však nebyl konec. Po spolupráci s Davidem Kunou se pražská #86 o minutu později opět dostala do úniku s společně s Luďkem Hradeckým, který po přihrávce Martina Kručka bez problému zakončil do odkryté brány 5:4. Ústecká lavička byla na dně, za to straně Pražanů byla euforie a jasný cíl - po takovém obratu musí zůstat všechny body doma. V pokračující přesilové hře přeci jen hosté zahrozili, ale Leoš Gerlich dokázal výborným zákrokem míček zastavit. Po skončené přesilové hře se před Gerlicha vehementně dral Prášek, který po odpískání ještě sekl do Gerlicha. To se nelíbilo obranně domácích v čele s kapitánem Petrem Michetschlägerem, který si to sním chtěl slovně vyříkat. Rabiát Prášek však kapitána domácích udeřil pěstí do obličeje. Celá situace skončila potyčkou Práška s Myslivcem, za kterou oba dva byli posláni do kabin. Důležité však bylo, že tři minuty před koncem třetí třetiny dostali domácí výhodu jednoho muže v poli. Kert Park si v ní počínal zkušeně a za žádnou cenu nepustil hosty k balonku. Ti ještě po jejím skončení zkusili power-play, ve kterém však hosty obral o balon Luboš Moravec, kterého musela obrana Elby zastavit za cenu faulu.

Kert Park si již poslední vteřiny utkání ohlídal a tak si pražané zaslouženě připsali 3 body do extraligové tabulky.

11,11% 45 Střely 35 11,43%
88,57% 31 Zákroky 40 88,89%
39:00 9 Vyloučení 6 33:00
4:13 3 Přesilovky 5 10:47
0,00% 0 Branky v přesilovce 1 20,00%
60,00% 3 Branky v oslabení 0 0,00%

  Tags: , , , , , ,