MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park o víkendu zahájí nový ročník extraligy doma s Třincem

Muži A 04.09.2014   Michal Pěch

Hokejbalové soutěže se vrací zpět na svá hřiště, Kert Park odstartuje novou hokejbalovou sezonu extraligovým utkáním proti Třinci. Již tento víkend vypukne nová extraligová sezona, na kterou se Pražané připravují již od 2. června. Hráči mají za sebou červnovou suchou přípravu, červencové třítýdenní volno, srpnové tréninky na hřišti a také soustředění ve středočeském Rakovníku.

Video pozvánka

Loňská sezona

Začátek podzimní části loňské sezony byl nemastný neslaný, dobrý výkon střídal špatný. Pražané se sice po 5 odehraných kolech mohli těšit z 10 získaných bodů, ale s herní stránkou tehdejší trenér Rostislav Kurfürst úplně spokojený být nemohl. Po následujících prohrách s Vlašimí a Plzní však přišel herní zvrat. Před Pražany stálo víkendové dvoukolo a v něm soupeři z Mostu a Hradce Králové. Sobotní utkání s Mostem ovlivnil incident, který hokejbalová extraliga dlouho nezažila - soupeř z Mostu přijel bez dresů. Celá situace nakonec byla rozřešena 20 minut po plánovém začátku utkání - zápas byl ukončen kontumačním výsledkem 5:0 pro nás. V neděli Kert Park cestoval do Hradce Králové, kde po skvělém výkonu bral nakonec 2 body. Pražanům se herně dařilo a to až do posledního kola v Ústí nad Labem.

Jarní část nezačala pro Kert Park příliš dobře a ve třech úvodních zápasech svítilo na tabuli vždy skóre 1:2 pro naše soupeře. V následujícím zápase v Mostě to znovu nevypadalo dobře, avšak hra našeho soupeře se na konci třetí třetiny kompletně rozsypala, díky čemuž se nám podařilo během necelých šesti minut zvrátit nepříznivé skóre 0:4 na 4:4 a následně rozhodnout v samostatných střílení o našem vítězství. Zbylá tři utkání se podařilo Pražanům znovu ovládnout a zakončit základní část na 4. místě.

O postup do bojů o medaile rozhodovala v loňské sezoně nová nadstavbová část. V ní čekali Kert Park 2 utkání s Hradcem Králové a 2 s Mostem. V úvodním utkání Pražané nezvládli první třetinu a dohnat 3 gólové manko se jim již nepodařilo. Ani z dalšího utkání v Mostě si Kert Park výhru nepřivezl, a tak měli Pražané se šesti bodovou ztrátou nůž na krku. Jak Kert Park nezvládl úvod domácího utkání s Hradcem Králové, tak náš soupeř nezvládl závěr druhého utkání, díky čemuž postupová naděje Pražanů stále žila. V posledním utkání s Mostem musel Kert Park zvítězit. Zápas měl pro oko diváka náboj, hrálo se nahoru dolu, avšak po třech třetinách svítilo na tabuli skóre 1:1, což znamenalo konec sezony pro pražský celek.

Návrat ke starému modelu play-off

Tak jak nový model nadstavbové části rychle přišel, tak stejně rychle skončil. Na jednání extraligových klubů byl odhlasován starý model play-off, a tak se diváci v letošní sezoně mohou těšit na klasické čtvrtfinále, semifinále a finále na 3 vítězná utkání.

Změna trenéra

Za největší událost před novou extraligovou sezonou se dá označit změna na postu trenéra A-týmu. Vedení klubu se rozhodlo po třech letech ukončit spolupráci s trenérem Rostislavem Kurfürstem. Místo něj přivedlo do klubu trenéry hned dva. Petra Vyskočila, hlavního trenéra s bohatou zkušeností z hokejové 1. a 2. ligy a extraligy staršího dorostu. Druhým příchozím je Tomáš Dohnal, asistent trenéra A-týmu a hlavně trenér gólmanů v celém klubu.

Změny v sestavě

Několik změn přinesl i kádr A-týmu. Do začátku nové sezony nenaskočí tito hráči:

Tomáš Sikora Přerušení extraligové kariéry
Jan Krtička Přerušení hokejbalové kariéry
Petr Mikl Střídavý start v klubu TJ Kovo Praha
David Korynta Přerušení hokejbalové kariéry
David Pavlík Přerušení extraligové kariéry
Ivan Adam Konec hostování
Petr Adam Konec střídavého startu
Miroslav Franěk Konec střídavého startu

S novým extraligovým ročníkem se do kádru vrací po zranění kapitán Petr Michetschläger, po roční pauze Leoš Gerlich a také několik dalších posil.
Zajímá vás které? Přijďte se v sobotu od 17:00 podívat na první extraligové utkání s Třincem!

  Tags: , , , , , , , ,