MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Mladší žáci jsou pátí v republice!

Mladší žáci 18.05.2014   Michal Pěch

Mladší žáci na mistrovství České republiky v Ostravě a Karviné obsadili krásné 5 místo. Oproti minulému ročníku si tak polepšili o jednu pozici

Od 16.-18. května se v moravských městech Ostravě a Karviné konal závěrečný turnaj mistrovství České republiky v hokejbale mladších žáků. Na tento turnaj se probojovali i mladí hokejbalisté z Lužin, kteří se v silné konkurenci nejlepších mužstev republiky neztratili.

Skupina A - pátek 16.5.2014 - 11:00

HC KERT PARK PRAHA (2:0;0:0;1:1) HBK Kyjov

Prvním soupeřem ve skupině nám byl vítěz moravské skupiny HBC Kyjov. Utkání hrané za stálého deště začalo lépe pro nás. Soupeře jsme zatlačili před jeho branku a první gól přišel již v páté minutě, když se prosadil Patrik Simadl. Vodní hokejbal nám zřejmě vyhovoval více a po skvělém napadání druhé formace vstřelil druhou branku Jakub Kovárník.
Ve druhé třetině vodní bitva pokračovala bez vstřeleného gólu, i když víc šancí mělo naše mužstvo.
Ve třetí části chtěl Kyjov ještě něco s utkáním udělat. Nejprve Dominik Jizba kryl únik jednoho z moravských hráčů, druhá tutovka však již skončila za jeho zády. Lužinští ale zvrat nedovolili. Pavel Hrdlička zachytil v útočném pásmu špatně vyhozený míček a švihem vymetl roh branky. Poslední minuty jsme si již pohlídali a připsali si do tabulky první body.

Skupina A - pátek 16.5.2014 - 15:30

HC KERT PARK PRAHA (0:1;0:2;0:1) HBC Hostivař

Ve druhém pátečním utkání nás čekalo pražské derby na moravském poli. S mužstvem Hostivaře jsme sehráli vyrovnané utkání na střeli 16 ku 16, na branky jsme však prohráli 0-4. První šanci jsme měli my. Když se však dostala do vedení Hostivař, padla na nás deka. Toto utkání bylo hodně o hlavě. Ze soupeře máme bohužel zbytečný respekt, jako bychom s porážkou byli dopředu smířeni.

Skupina A - sobota 17.5.2014 - 10:30

HC KERT PARK PRAHA (0:0;0:0;1:1) HBC Autosklo H.A.K. Pardubice

V sobotu se počasí malinko umoudřilo a mohlo se hrát na relativně suchém hřišti. Nás čekalo důležité utkání s Pardubicemi. Do utkání jsme vstoupili dobře, k čemuž nám pomohly i dvě přesilovky. Soupeře jsme tlačili a přicházely malé i velké šance, avšak pardubický brankář Fořt byl velkou překážkou. Ve druhé třetině jsme soupeře přestříleli poměrem 1-9, ale kýžená branka nepřišla. Jak už to bývá ve sportu zvykem, opět se vyplnilo pořekadlo nedáš-dostaneš. Pardubice z ojedinělé šance a důrazu na brankovišti šli do vedení. Obdržená branka nás tentokrát nesrazila, dál jsme mačkali soupeře a drali se do šancí. Za to jsme byli odměněni v čase 26:11, když se trefil Jakub Kovárník. V nájezdech byl soupeř šťastnější a rozhodl o svém postupu do semifinále.

Skupina A - sobota 17.5.2014 - 15:00

HC KERT PARK PRAHA (0:0;2:0;1:0) TJ Tatran Třemošná

Velké zklamání na našich hráčích bylo vidět ještě v první třetině dalšího zápasu s Tatranem Třemošná. Měli jsme míček na svých hokejkách, ale byla to neplodná převaha. První branku vstřelil Kovárník po třicetiosmi vteřinách od začátku druhé třetiny. Za necelou minutu zvyšoval Jágr a hokejbal nás zase začal bavit. Poslední branku vstřelil po akci Simandla kapitán Ondřej Mikeš.
Ve skupině jsme obsadili 3.místo to mám přisoudilo stejně umístěného soupeře ze skupiny B - HBC Plzeň.

Utkání o 5. místo - neděle 18.5.2014 - 13:00

HC KERT PARK PRAHA (0:0;2:0;1:0) HBC Plzeň

Do utkání jsme vlétli jako uragán a již v čase 0:42 našel skulinku mezi betony soupeřova brankáře Vojta Jágr. Plzeň hru postupně vyrovnala a byla blízko gólu, za již překonaným Dominikem Jizbou zacinkalo břevno.
Ve druhé třetině se hra přiostřila a v plném počtu se hrálo jen zřídka. Druhé branky se diváci dočkali v přesilové hře 5 na 3. Jágr vyhrál vhazování a Honza Skorčík přesnou střelou nad lapačku nás poslal do dvoubrankového vedení. To ještě nebylo vše, za dvacet vteřin jsme se radovali znovu, když Jágr nachytal brankáře na přední tyči 3-0. Ve třetí periodě dostala i Plzeň možnost hrát dlouhou přesilovku pět na tři. Při velkém závaru u naší branky obránci zalehli míček v brankovišti. Následné trestné střílení Jizba chytil a tím utnul šance soupeře na zvrat v utkání.

Hodnocení trenéra Milana Kubíčka

Za celý turnaj nás přehrála jen Hostivař, v ostatních utkáních jsme byli lepším týmem. Malinké zklamání v nás určitě chvilku zůstane, ale kluci podali výborný výkon, za což jim patří poděkování.

Sestava Kert Parku

Dominik Jizba, Pavel Hrdlička, Jan Skorčík, Tomáš Belko, František Charbuský, Vojtěch Jágr, Maxim Kubánek, Ondřej Mikeš, Martin Mika, Jakub Kovárník, Vojtěch Dohalský, Matyáš Jizba, Jiří Černý, Jan Šafránek, Patrik Simandl, Lukáš Suchánek

Autor: Milan Kubíček

Fotogalerie

Fotogalerii z MČR naleznete zde

  Tags: , , , , , , ,