MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

B-tým podlehl Kolínu i na domácí půdě, sezona pro něj končí

Muži B 07.05.2014   Michal Pěch

V sobotu nastoupil B tým po nevydařeném víkendu v Kolíně do 3. čtvrtfinále. I přes nepříznivý stav série se domácí nehodlali jen tak vzdát a chtěli z domácích zápasů urvat co nejvíce. Kert Park nastoupil do utkání velmi aktivně, oproti prvním dvěma zápasům o dost zlepšil pohyb a hru u mantinelu. Bohužel jediným nedostatkem byla opět a znovu koncovka, i přes velké množství šancí. To dokázali hosté velmi dobře využít, nakonec zvítězili 4:1, v celé sérii pak 3:0.

2.NHbL - 3.ČTVRTFINÁLE - sobota 3.5.2014

HC KERT PARK PRAHA B (0:1;0:1;1:2) HBC Kolín
Branky: 36:15 Lívanec (Čápek) – 14:02 Petr Pospíšil (Šíp), 27:28 Strnad (Shrbený, Král), 36:59 Teplý (Strnad), 44:00 Marek Pospíšil (Kunášek)
Sestava Kertu : Varga (Kučera) – Čápek, Skalník, Řezáč, Kužel, Symon – Lívanec, Kajda, Fejfar, Procházka „C“, Skalický, Kocian, Toula, Krčil, Červený
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
28:28 9:9 0:2 / 0:0

Do 1. třetiny vstoupili aktivněji Pražané, vybojovali si i několik přesilových her, ale jak už bylo řečeno, velkým problémem byla stále koncovka. Naopak tlačit začal Kolín. Při jednom z úniků hostujícího útočníka zatáhl obránce za záchrannou brzdu, ale kvůli podražení bylo nařízeno trestné střílení. To však perfektním zákrokem dokázal vychytat brankář Varga. Po dalších šancích lužinských se však hosté dokázali nakonec prosadit. První průnik obrannou dokázali domácí ještě přestát, ale po odrazu se k míčku dostal Petr Pospíšil a ten z dorážky do odkryté klece otevřel gólový účet utkání.

V druhé části byli Pražané opět lepším týmem, ale všechny akce končily jen na gólmanovi Křivánkovi. Mizérii v koncovce potvrdila také nevyužitá přesilovka 5:3, a vlastně všechny početní výhody domácích. Trpělivou hrou si tak soupeř z Kolína počkal i na druhý gól, když nebyl před brankou pokrytý Jan Strnad, který na několikrát dorážel před Vargou, kterému poté míček prošel mezi nohama.

Ve třetí periodě už šlo Parkánům o všechno, a tak útočil, co to šlo. A v 7. minutě se konečně dočkal svého prvního gólu v letošním play-off (po 8 třetinách a 126 minutách hry). Z kruhu vypálil přesně Martin Lívanec, který tak dlouho míchal s balónkem, až se v brance nakonec našlo místečko. Snížil tak na 2:1, ale tento stav nevydržel dlouho. Po vyloučení domácího obránce se dokázal přesně trefit Stanislav Teplý tvrdou ranou od modré a kolínský náskok byl opět dvougólový. Na konci třetiny už jen upravoval skóre do prázdné branky Marek Pospíšil. Zápas tak skončil 4:1 pro hosty, kteří po zasloužených výkonech postupují do semifinále. Kert Park naopak po slibné sezóně končí už ve čtvrtfinále.

Autor: Jan Symon

Fotogalerie

Marcel Symon:
3. ČTVRTFINÁLE

  Tags: , , , , ,