MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Petr Michetschläger: Musíme ze sebe vydat vše a v Hradci vyhrát

Muži A 25.04.2014   Michal Pěch

Přinášíme Vám první část rozhovoru s obráncem Petrem Michetschlägerem


Petře máte za sebou dvě utkání nadstavbové části a na svém kontě 0 bodů. Váš počin v utkáních se Hradcem Králové i Mostem se tedy příliš pozitivně hodnotit nedá, že?

Když jsme v tabulce nadstavby poslední s nulou na kontě, tak se to určitě nehodnotí pozitivně. Každý zápas byl ale diametrálně odlišný. Zatímco do zápasu s Hradcem jsme nenastoupili patřičně koncentrovaní a připravení a příčinou porážky byl již samotný úvod utkání, tak v Mostě tomu bylo přesně naopak. Koncentrovanost a nabuzení bylo správné, povzbuzovali jsme se navzájem a hráli se zaujetím a také to skoro 2.třetiny přinášelo své ovoce. Poté jsme si však zápas prohráli sami, svým zbytečným vylučováním….

První utkání jste sehráli na domácí půdě proti Hradci Králové. Zápas se rozhodoval nejspíše již v první třetině, kdy jste inkasovali hned 3 branky…

Jak jsem již uvedl u první otázky, chybělo nám to správné play-offové nabuzení. Tohle přesně umí Hradec a i jiné týmy. V ten správný okamžik se soustředit pouze na sebe a přepnout na vyšší herní úroveň, odpovídající fázi soutěže. Už v loňském play-off nám to ukázali a přes to, že jsme to věděli a snažili se na to připravit, tak se nám to opět nepodařilo a soupeř nás znovu na začátku zápasu zaskočil. Respektive jsme mu svou nekoncentrovaností a svými chybami darovali vedení 2:0. Když už se zdálo, že dohrajeme aspoň takto třetinu a něco s vývojem uděláme ve zbytku zápasu, tak přišel další zbytečný gól 20 vteřin před koncem 1.třetiny na 0:3. Pak už se proti takovému týmu hraje opravdu těžko…

Druhý zápas jste sehráli tento víkend v Mostě, kde byla první polovina utkání vyrovnaná. Co se oproti duelu s Hradcem Králové změnilo?

Hlavní změnou byl celkový přístup všech hráčů k zápasu. Každý určitě ví, že už při rozcvičce a „fotbálku“ se pozná, v jakém rozpoložení se tým nachází před zápasem. Já si myslím, že tady bylo vše v pořádku a i v kabině proběhly určité „rituály“, které tým nabudily a které k play-off patří.
I když jsme prohrávali, tak jsme trpělivou hrou dokázali utkání postupně vyrovnat a ve 2.třetině i otočit v náš prospěch. V té fázi si myslím, že jsme byli lepším týmem a při hře 5 na 5 jsme domácí vůbec nepouštěli do šancí a sami naopak několikrát zahrozili. Paradoxně, z jedné takové naší šance 3,5 minuty před koncem 2.třetiny přišel náš nešťastný zásah hokejkou do obličeje soupeře a pro nás trest na 2+2 minuty…. a soupeř nás nemilosrdně 2x potrestal a otočil skóre.


Obraz hry se ale poté změnil. Co se stalo?

Tak za prvé dal Most dva zmiňované góly na konci 2.třetiny a za druhé po našem dalším faulu přidal na začátku 3.části gól na 4:2. Taková situace vždy změní obraz hry – my jsme najednou byli tím týmem, který se musí tlačit do šancí a soupeř mohl hrát uvolněně a jednoduše. Zbytek zápasu si už mostečtí víceméně v klidu pohlídali. Tento zápas ale hodně mrzí, protože jsme v Mostě rozhodně měli na to, abychom si odvezli nějaký ten bod.

Ačkoliv jste zatím nezískali ani jeden bod, postupová naděje stále žije. Příští týden vás čeká utkání v Hradci Králové. Jak se na tento duel připravit?

Díky novému systému, o němž stále nejsem přesvědčen, že je to ten správný krok, máme i přes dvě porážky stále šanci na postup. A pokud platí stále stejné dispozice, tak když oba zápasy vyhrajeme, postoupíme. Je to, jako bychom v sérii play-off prohrávali 1:2 na zápasy a zbylé dva museli vyhrát, abychom sérii otočili!
S tímto vědomím musíme přistoupit hned k sobotnímu zápasu. V Hradci to bude ale nesmírně těžké. Nám se tam nikdy moc dobře nehrálo a domácí své hřiště umí maximálně využít. Pokud však nechceme, aby nám po sobotě sezóna skončila, tak musíme ze sebe vydat vše a v Hradci vyhrát. A já věřím, že se nám to povede. Pokud ano, tak potom se můžeme bavit o zápasu s Mostem.

Petře díky za rozhovor a ať se vám Hradci daří

Přeji všem čtenářům pěkný den a pokud jste fanoušky Kertu, tak nám držte v sobotu v Hradci palce.

Na druhou část rozhovoru se můžete těšit příští týden

  Tags: , , , , , , , ,