MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Začíná play-off extraligy hokejbalu!

Muži A 08.04.2014   Michal Pěch

Již tento víkend začíná play-off hokejbalové extraligy! Největší odlišností oproti sezónám minulým je změna formátu play-off.
Přijďte nás podpořit při cestě vyřazovacími zápasy play-off.
Všichni jste srdečně zváni!

Místo konání
Pozvánka na utkání s Hradcem Králové

Nový systém play-off

Před letošní sezonou FORD CREDIT Extraligy se udělala změna systému play-off, která má za cíl celkové prodloužení sezony. Zrušila se čtvrtfinálová utkání a na místo nich jsou vytvořeny dvě skupiny po 4 účastnících. V každé skupině jsou pak týmy rozděleny do dvojic. Týmy jsou do skupin rozděleny podle umístění v základní části.

Skupina A Skupina B
Dvojice 1. tým po základní části Dvojice 3. tým po základní části
2. tým po základní části 4. tým po základní části
Dvojice 7. tým po základní části Dvojice 5. tým po základní části
8. tým po základní části 6. tým po základní části

Každý tým sehraje v rámci své skupiny 4 utkání. Systém je následující: Každý tým sehraje utkání doma a venku se soupeři z druhé dvojice v rámci skupiny (např. 1. tým hraje utkání doma a venku se 7. a 8. týmem). Jednotlivé dvojice mezi sebou utkání nehrají (tzn. že např. 1. a 2. tým spolu vzájemný zápas nehrají). V rámci zachování principů vyřazovacích utkání jednotlivým týmům body ze základní části nezůstávají, tzn. na začátku mají všechny týmu 0 bodů. Z každé skupiny poté postupují dva nejlepší týmy, které následně sehrají již klasické semifinále na 3 vítězná utkání.

Tabulka utkání
Místo Datum Den Čas Soupeř
Lužiny 12.4. Sobota 16:00 HBC Hradec Králové 1988
Most 19.4. Sobota 15:00 HBC Pento Most
Hradec Králové 26.4. Sobota 14:00 HBC Hradec Králové 1988
Lužiny 3.5. Sobota 16:00 HBC Pento Most
Soupeři v play-off

Kert Park se po základní části umístil na 4. místě, což mu pro utkání ve skupině přiřadilo 5. Hradec Králové a 6. Most. Rozlosování skupin pro play-off se přitom muselo rozhodnout až v posledním kole základní části. Před tímto kolem totiž týmy na 2. a 5. místě dělil rozdíl pouhého jednoho bodu!
Pražané se s oběma soupeři utkali v jarní části, konkrétně před třemi týdny 22. a 23. března. Ačkoliv se Kert Parku úvod jarní části nepodařil, právě víkendové dvoukolo nastartoval Pražany k lepším výkonům. To přitom sobotní utkání s Mostem se již zdálo být ztracené, když na začátku třetí třetiny Mostečtí zvyšovali na 0:4, pak ale přišel nevídaný obrat Pražanů, kteří 6 minut před koncem dokázali slepenými brankami postupně utkání vyrovnat. V následných samostatných střílení, pak vybojovali bonusový bod navíc. V nedělním utkání pak Kert Park navázal na závěr sobotního klání a doma na Lužinách porazil Hradec Králové 4:1.
Ačkoliv mají Pražané s oběma soupeři dobrou bilanci v sezoně (s Hradcem Králové i s Mostem ztratili pouhý bod), teprve teď je čekají ta nejdůležitější utkání, ve kterých se rozhodne, zda pro ně bude 3.května sezona pokračovat a nebo končit.

  Tags: , , , , , , , , ,