MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

B-tým potvrdil roli favorita a porazil Hostivař B 4:2

Muži B 16.03.2014   Michal Pěch

2.NHbL - 18.kolo - sobota 15.3.2014

HBC Hostivař B (2:1;0:2;0:1) HC KERT PARK PRAHA B
Branky: 3:22 Joch (Franc) PP, 13:03 Franc – 1:06 Kocian (Plzák), 17:57 Fejfar (Kajda, Zelenka) 18:42 Skalický (Lívanec), 42:07 Kajda (Červený) SH
Sestava Kertu : Kučera (Varga) – Michetschläger, Symon, Plzák, Řezáč, Kužel, Červený – Procházka „C“, Toula, Kajda, Fejfar, Skalický, Zelenka, Kocian, Lívanec, Jura
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
24:33 6:5 1:0 / 0:1

Do sobotního zápasu 18. kola 2. ligy nastoupil B -tým Kert Parku na hřišti pražského rivala z Hostivaře. Bohužel do počasí, které si přesně nepřál. Před utkáním na umělý povrch v Měcholupech vydatně zapršelo, a tak plocha hodně připomínala kluziště, což chvílemi dokázalo zápas ovlivnit. Naopak pozitivem bylo, že do sestavy přibil bývalý hráč A-týmu Petr Michetschläger, který se po půlroční pauze opět vrátil na hřiště. I když po první části lužinští prohrávali o gól, dokázali nakonec vydřít konečné vítězství 4:2.

Na začátku 1. třetiny hosté na nic nečekali a už ve 2. minutě se ujali vedení, když se z kruhů přesně do šibenice trefil Tomáš Kocian. V udané hře chtěli hosté i dále pokračovat, ale zastavilo je vyloučení a následná proměněná přesilovka domácích, když se po odrazu od bránícího hráče odrazila do branky střela Ondřeje Jocha z kruhů. Kert Park ale stále měl míček více na hokejkách, dokázal si vytvořit spoustu slibných šancí, ale v koncovce byl většinou kámen úrazu. Hostivař navíc dokázala 2 minuty před koncem třetiny vstřelit branku na 2:1 po špatném přebrání hráčů v obranném pásmu. Za tohoto stavu se také šlo do šaten.

Po poradě v šatně nastoupil Kert Park do 2. třetiny opět aktivně a během 4 minut dokázal skóre otočit. Nejdříve po krásné kombinaci Kajdy a Zelenky vyrovnal zakončující Tomáš Fejfar a poté po vyhrané buly trefil přesně růžek branky Petr Skalický ranou golfem z vrcholu kruhu. Do konce třetiny se toho mnoho neudálo, a když ano, tak šanci zastavil kluzký povrch nebo nepřesnost v koncovce.

3. perioda navázala na tu druhou. Více šancí si vypracovával Kert Park, měl i několik samostatných úniků, ale ani jeden z hráčů nedokázal proměnit. Výjimkou byla akce ze 43. minuty, kdy se po krásné dalekonosné přihrávce Davida Červeného z obranného pásma dostal do breaku Tomáš Kajda, který nekompromisně trefil po břevno a uzavřel tak účet utkání na 4:2 pro hosty.

Kert Park tedy nakonec dokázal poslední celek tabulky zdolat a připsal si další 3 body do tabulky, ve které je stále bod za Kolínem na pátém místě. Příští týden čekají B tým hned dvě těžká utkání, v sobotu s Jungle Fever Kladno na hřišti Sítná v 11:00 a v neděli s prvním Rakovníkem od 15:00 na domácím hřišti na Lužinách.

Autor: Jan Symon

Fotogalerie z utkání

Fotogalerie zde!

  Tags: , , , , ,