MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Jaroslav Pospíšil: Dva zápasy, dva góly, to je na body málo

Muži A 11.03.2014   Michal Pěch


Máte za sebou první dvě kola jarní části a na konto vám přibil pouze jeden bod. Jak bys hodnotil úvod jarní soutěže?

Na úvod nás potkali dva silné týmy, Kladno a Vlašim. Určitě jsme si bodový přísun, ale hlavně předvedené výkony představovali trochu jinak. V obou zápasech nás trápilo to, že jsme si nedokázali vytvořit soustavnější tlak, vše bylo tak spíše na náhodu, z čehož vyplývá i střelecká nemohoucnost. Dva zápasy, dva vstřelené góly, to je na body málo.

V utkání s Kladnem jste přitom sahali po třech bodech …

Ano, Kladno čtyři vteřiny před koncem vyrovnalo, což jen dokazuje to, že zápas se hraje celých 45 minut. Ale co si budeme nalhávat, průběh zápasu byl takový, že jsme mohli být rádi. Bylo štěstí, že Kladno jen málo trefovalo branku a ostatní pochytal výborný Petr Mikl. Podle mě hrálo Kladno lépe. My jsme dali šťastnou vedoucí branku, oni šťastně vyrovnali.

Druhé utkání ve Vlašimi jste sehráli pouze v 13 hráčích do pole. Jak moc náročné bylo hrát v takhle malém počtu?

Osobně jsem chodil na plochu ob střídání, takže jsem toho měl chvílema plné zuby. Pokud chceme ale pravidelně porážet takové soupeře, nemůžeme jezdit na zápasy ve 13 lidech.

Na začátku třetí třetiny navíc z utkání odstoupil Jirka Skalník a tak jste dohrávali pouze ve 12 lidech. Jak jste se s touto situací vypořádali?

No tak, že jsme hráli jen na dvě obrany, ale nějakých těch deset minut do konce, nebo kolik zbývalo, to už se dohrát dá. Samozřejmě hlavně z dlouhodobého hlediska to není dobrá zpráva, uvidíme, jak na tom Jirka bude.


Ve dvou zápasech jste inkasovali pouhé 3 branky. Dá se říct, že defenziva funguje tak jak má?

Mohlo by se to tak zdát, ale jak jsem zmínil, proti Kladnu nás podržel brankář a kluci hodněkrát branku netrefili. V utkání s Vlašimí ani jeden tým nepředvedl tak moc dobrý ofenzivní výkon. Dá se ale říct, že tým celkově pracuje dozadu trochu lépe.

Do konce základní části vás ještě čeká 5 zápasů. Co je do nich podle tebe potřeba zlepšit?

Nejviditelnější je asi hra v útočném pásmu, málo střílíme a nevytváříme si tolik vyložených šancí.

V pátek hrajete v předehrávce doma s Plzní. Jak se na utkání budete připravovat?

Nemyslím, že bychom se připravovali nějak specificky, budou tréninky jako vždy. Musíme se hlavně připravit na to, že se již blíží vyřazovací část a podle toho by tyhle poslední zápasy měly vypadat.

No a na závěr pozvánka právě na toto utkání od tebe pro fanoušky …

Věřím, že podáme lepší výkon, než v posledních dvou zápasech. Myslím, že nás čeká atraktivní zápas, Plzeň v posledním zápase přestřílela silné Pardubice, a předtím vyhrála v Karviné. Byl bych rád, kdyby dorazilo co nejvíce fanoušků. Jak říká Jarda Jágr, bez fanoušků to nejde.

  Tags: , , , , , , , , , , ,