MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park zvítězil v Jihlavě 3:1

Muži A 23.11.2013   Michal Pěch

FORD CREDIT extraliga hokejbalu - 14.kolo - sobota 23.11.2013

SK Toptrans Jihlava (0:1;0:1;1:1) HC KERT PARK PRAHA
Branky: 41:47 Danko (Brázda, Jakoubek) - 0:28 Kruček M. (Krtička), 28:41 Krtička (Kuna) PP, 38:29 Kruček M. (Pospíšil)
Sestava Kertu : Mikl (Sup) - Sikora, Pospíšil, Rozenberg, Pavlík, Mráz - Kruček M., Kruček J., Hradecký, Kočka, Krtička, Kuna, Myslivec, Korynta, Netymach
Rozhodčí: Boháček, Hrazdíra
Diváci : 48

Domácí se snažili hned v úvodu zatlačit Kert Park do obranného pásma. Ve své útočné třetině však chybovali, když přihrávku domácích vystihl Jan Krtička, který pasem vyslal Martina Kručka do samostatného úniku. Ten se nemýlil a z první střely na bránu překonal v osmadvacáté vteřině Humlíčka 1:0. Jihlavští byli po inkasovaném gólu opaření, ale návrat do tempa utkání jim umožnilo vyloučení Netymacha. Pražané se však v oslabení dobře pozičně bránili a nepustili domácí Jihlavu ke střele na bránu. Navrátivší Netymach z trestné lavice se poté pokusil ohrozit Humlíčka, avšak jednička domácích jeho plány překazila. Následně dostali výhodu jednoho muže v poli také Pražané, ale ani jim se nepodařilo výrazněji ohrozit domácí svatyni. Poslední větší šanci v první třetině měl Martin Kruček, který se opět dostal do samostatného úniku, tentokrát si však na Humlíčka nepřišel.

V úvodu druhé třetiny se domácí znovu snažili zatlačit Pražany do obranného pásma. To se jim také podařilo, nicméně k výraznějšímu ohrožení brány se Jihlavští nedostali. Až v osmnácté minutě pálil nebezpečně domácí Dlabaja, ale jeho střelecký pokus minul svatyni Kert Parku. V polovině druhé třetiny pak byla hra rozkouskována vyloučeními Kert Parku, ale i Jihlavy. Ve druhé přesilové hře měla Jihlava svou největší šanci v utkání, když na domácího Jobáka zívala poloprázdná brána, avšak jeho dorážka z brankoviště se zastavila na tyči. Po následné sérii zákroků Petra Mikla tak zůstala přesilová hra Jihlavy nevyužita. To co se nepodařilo domácím, však vyšlo Kert Parku. V závěru druhé třetiny dostali Pražané výhodu jednoho muže v poli a tu se jim podařilo zužitkovat, když David Kuna našel výbornou přihrávkou volného Jana Krtičku, který střelou do protipohybu nedal domácímu Humlíčkovi šanci 2:0.

Do třetí třetiny nastoupili Pražané s dvoubrankovým vedením a s vidinou velké šance ubojovat utkání ve svůj prospěch. Úvod poslední části byl zprvu opatrný, avšak další zbytečné vyloučení Pražanů dovolilo Jihlavě pokusit se vstřelit kontaktní branku. Kert Park se však znovu v oslabení dobře bránil a nedovolil domácím výraznější ohrožení Miklovi branky. Rozhodnutí utkání přišlo v devětatřicáté minutě. Jaroslav Pospíšil vyslal naprosto přesnou přihrávkou Martina Kručka do samostatného úniku, který stvrdil svou fazónu v posledních dnech a poslal Pražany do vedení 3:0. Domácí se přeci jen dočkali gólu ve dvaačtyřicáté minutě po sérii nepřesností Pražanů, když na hranici brankoviště dorážel Danko 3:1.

Pražané již v závěru utkání nepovolili domácím další možnost skórovat a tak se jim podařilo vybojovat další důležité body z hřiště soupeře.

4,17% 24 Střely 25 12,00%
88,00% 22 Zákroky 23 95,83%
6:00 3 Vyloučení 4 8:00
6:14 4 Přesilovky 3 3:40
0,00% 0 Branky v přesilovce 1 33,33%
0,00% 0 Branky v oslabení 0 0,00%

  Tags: , , , , ,