MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park porazil Pardubice 3:0

Muži A 17.11.2013   Michal Pěch

FORD CREDIT extraliga hokejbalu - 13.kolo - sobota 16.11.2013

HC KERT PARK PRAHA (0:0;0:0;3:0) HBC Autosklo H.A.K. Pardubice
Branky: 33:34 Kočka (Krtička, Kruček M.) 42:32 Kruček M. (Krtička) PP, 43:49 Kruček M. (Krtička, Rozenberg)
Sestava Kertu : Mikl (Sup) - Sikora, Pospíšil, Rozenberg, Pavlík, Mráz, Adam - Kruček M., Kruček J., Hradecký, Kočka, Krtička, Kuna, Myslivec, Korynta, Janoušek, Netymach
Rozhodčí: Vrba, Záhora
Diváci : 50

Hostující celek vstoupil do utkání velice aktivně. Od začátku se snažil Kert Park uzavřít v obranném pásmu, avšak k bezprostřednímu ohrožení branky je domácí nepustili. Pražané během úvodních střídání hru vyrovnali a na hřišti tak byla k vidění vyrovnaná partie. První výraznější šanci sledovali diváci na Lužinách ve čtvrté minutě, kdy se sám na Mikla řítil hostující Ingršt. Na jedničku Pražanů si však nepřišel. V deváté minutě dostal Kert Park výhodu dvou mužů v poli. Pražané se snažili sehrát přesilovou hru jednoduše a co nejvíce střílet. Martinu Kručkovi se střelou od červené podařilo překonat pardubického Heczka, avšak balonek se pouze otřel o pravou tyč. Ve zbytku přesilovky se již pardubičtí ubránili a tak na světelné tabuli stále svítil stav 0:0. Ve zbytku třetiny si oba celky snažit tvořit gólové šance, ale žádnou výraznější jsme již na Lužinách neviděli.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hosté z Pardubic. Ti se hned v osmnácté minutě dostali do slibné příležitosti, když střílel Bílý, avšak pozorný Mikl spolu s obranou celou situaci zachránil. Více ze hry ve druhé části měli přeci jen hosté z Pardubic, kteří si dokázali vytvořit více šancí. Vůbec největší šanci v dosavadním průběhu utkání měl však v jednadvacáté minutě Jan Krtička, kterému se po spolupráci s Martinem Kručkem nepodařilo trefit prázdnou bránu. Následně dostali Pardubice výhodu jednoho muže v poli a poté i 46 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3. Pražané byli pod tlakem a málem i inkasovali, ale nakonec se z nejhoršího dostali a oslabení ubránili. I po skončené přesilové hře se dále hosté tlačili do útoku, ale jejich další střelecké pokusy Mikl s přehledem likvidoval.

Jestliže ve druhé třetině byly aktivnější Pardubice, v té třetí to byli naopak Pražané. Hosté se sice znovu snažili v úvodu třetiny vlétnout na domácí, ale to se podařilo pouze první útočné trojici. Od dalších střídání již převzali iniciativu Pražané. A jejich snažení vedlo až k první brance v čtyřiatřicáté minutě. Martin Kruček se ještě v obrovské šanci neprosadil, ale míček putoval k Janu Krtičkovi a následně Janu Kočkovi, který zakončoval do odkryté brány 1:0. Pardubice museli zvýšit obrátky, ale obrana Kert Parku jim výraznější ohrožení Miklovi brány nedovolili. Za rozhodující moment utkání se dá považovat vyloučení Jana Bílého, jenž čtyři trestné minuty za nebezpečnou hru vysokou holí. Kert Park tak dostal možnost rozhodnout o osudu utkání a to se mu také podařilo. Jan Krtička přihrál na modrou Martinu Kručkovi, který propálil vše, co před ním stálo 2:0. Druhá branka dostala Pardubice do kolen. Definitivní tečku za utkáním neudělal nikdo jiný než Martin Kruček, který vystihl rozehrávku Pardubic na modré čáře a šel sám na Heczka 3:0.

Kert Park tak po vyrovnaném utkání vybojoval 3 body na domácí půdě!

13,04% 23 Střely 28 0%
100% 28 Zákroky 20 86,96%
8:00 4 Vyloučení 7 14:00
6:54 6 Přesilovky 3 3:36
16,67% 1 Branky v přesilovce 0 0,00%
0,00% 0 Branky v oslabení 0 0,00%

  Tags: , , , , ,