MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

B-tým s Benátkami neuspěl, v neděli rozstřílel Ďáblice

Muži B 11.11.2013   Michal Pěch

2.NHbL - 11.kolo - sobota 9.11.2013

HC KERT PARK PRAHA (0:1;2:2;0:2) HbK CC Belveder Benátky nad Jizerou
Branky: 15:45 Skalický (Hrádek, Toula), 28:37 Plzák L. (Plzák M., Toula) – 8:55 Varga (Soukup), 17:50 Bezděk (Linda, Blažek), 24:24 Bezděk (Blažek, Linda), 35:28 Adámek (Bezděk, Šulc), 43:03 Šimon (Varga)
Sestava Kertu : Kučera (Varga) – Symon, Řezáč, Plzák L., Čápek – Toula, Fejfar, Miškovský, Kajda, Kocian, Skalický, Hrádek, Šimůnek M., Plzák M.
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
37:29 5:6 1:1 / 0:1

V 11. kole nastoupilo na domácím hřišti béčko Kert Parku proti soupeři z Benátek nad Jizerou. Oba týmy na tom byly bodově stejně, takže se hrálo o druhé místo. Kvůli zraněním kapitána Tomáš Procházky a obránce Jana Dvořáčka přišli domácím vypomoct bratři Plzákové. Ačkoliv byli lužinští po většinu zápasu aktivnější, o čemž hovoří i poměr střel 37:29, na konci se radovali hosté. Pražský tým trápila koncovka, i ve vyložených šancích selhal, naopak hosté dokázali dát několik kuriózních gólů.

Do 1. třetiny vstoupil lépe Kert, byl aktivnější, rychlejší, vypracoval si několik dobrých šancí, ale k brance to nevedlo. Poté přišlo vyloučení a přesilovka Benátek, která sice skončila nevyužita, ale těsně po návratu vyloučeného hráče vystřelil z kruhů přes klubko hráčů hostující Varga, jeho pokus brankář Kučera vůbec neviděl a tak se Středočeši ujali vedení 0:1.

Do druhé části se Pražanům podařilo vstoupit stejně jako do první, k tomu navíc po 45 sekundách vystřelil z kruhů golfem Petr Skalický a brzy tak srovnal na 1:1. Zanedlouho se obrátilo vedení opět na stranu Benátek, když ve vlastním oslabení po neshodě brankáře a obránce jen lehce strčil do míčku Jan Bezděk, který mezi nohama vyběhnutého brankáře zajel až do branky. Poté se šance točily na obou stranách, skórovat se podařilo opět Benátkám, když v přesilovce zvyšoval na 1:3 znovu Bezděk. Domácí však nesložili zbraně a ještě než skončila třetina, tak v přesilovce z kruhů dorážel Lukáš Plzák a snížil na 2:3.

Do poslední periody nastoupili domácí aktivně se záměrem vyrovnat, ale byli to opět hosté, kdo udeřil. Po nepříliš tvrdé střele a po teči se míček z nepřehledné situace odrazil od tyče do boty brankáře Kučery a od něj do branky. Pražané dále tlačili, ale ke gólu to nevedlo, naopak hosté dvě minuty před koncem uzavřeli na konečných 2:5. Lužinští tak utržili třetí prohru v řadě, i přes herní převahu a několik smolných gólů.

2.NHbL - 12.kolo - neděle 10.11.2013

HC KERT PARK PRAHA (2:1;2:1;4:1) Bohemia Benders Ďáblice
Branky: 4:46 Kajda (Kruček, Janoušek), 9:48 Skalický, 18:53 L.Plzák, 25:44 Řezáč, 32:52 Kruček M. (Šimůnek, Janoušek), 36:02 Kruček M. (L.Plzák), 38:58 Hradecký (Netymach, Toula), 41:17 Kruček M. (Plzák) – 13:35 Bureš (Dušek, Douša), 24:05 Hladký (Dušek), 34:55 Douša (Gotfríd, Strouhal)
Sestava Kertu : Varga (Kučera) – Symon, Řezáč, L.Plzák, Šimůnek M., M.Plzák, Hradecký – Kajda, Fejfar, Kocian, Miškovský, Toula, Netymach, Kruček M., Janoušek, Skalický
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
32:19 1:3 1:0 / 0:0

Druhý den v neděli nastoupili ve 12. kole k malému pražskému derby proti Bohemia Benders Ďáblice. Kert Park potřeboval po třech prohraných zápasech nutně vyhrát, také proto posílil o 4 hráče z A týmu, který svoje utkání odehrál o den dříve.

Do utkání vstoupili domácí aktivněji a už v 5. minutě se po skvělé kombinaci radoval Tomáš Kajda, který se z blízka trefil přímo pod břevno. V 10. minutě zvyšoval už na 2:0 Petr Skalický, který se s ničím nepáral a brankáře hostů prostřelil ranou golfem z červené čáry. Poté však Kert ubral v tempu, čehož chvíli před koncem první periody využil Michal Bureš a snížil na 2:1.

Druhá část vypadala herně podobně jako předchozí, více šancí měli domácí, v 19. minutě zvyšoval na 3:1 Lukáš Plzák, který se trefil podobně jako u druhého gólu od červené čáry. Potom však domácí opět povolili a hosté toho dokázali využít, když na 3:2 snižoval Jiří Hladký. Ve 26. minutě padl již třetí gól od červené čáry, když plachtící střelou zvýšil na 4:2 sváteční střelec Michal Řezáč. Jeho branka byla nakonec vítězná. Tím skončila i 2. třetina.
V poslední části se spíše jen dohrávalo, oba týmy hráli ve vlažnějším tempu. Zde také začal svojí kanonádu Martin Kruček, když po výborné kombinaci zvýšil na 5:2. Potom sice stačili hosté zásluhou Douši snížit na 5:3, ale slovo si znovu vzal Martin Kruček, který po kombinaci s Lukášem Plzákem zaznamenal druhou trefu. Do konce zápasu stačila rezerva Kertu vstřelit další dvě branky, o jednu se po dorážce v přesilovce postaral Luděk Hradecký a o druhou opět kanonýr Kruček, který završil hattrick a svůj celkově úspěšný víkend, když v zápasech A týmu i B týmu dokázal vstřelit 5 branek a k tomu přidat 3 asistence.
Kert Park tak získal důležité 3 body, v tabulce ale klesl na 4. místo. V dalším utkání se pokusí dostat výše na hřišti kladenského Alpiqu, kde se příští sobotu od 16:30 utká s Kelty z Nižboru.

Autor: Jan Symon

  Tags: , , , ,