MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

B-tým doma potvrdil roli favorita, v Rakovníku prohrál 3:4

Muži B 20.10.2013   Michal Pěch

2.NHbL - 8.kolo - sobota 19.10.2013

HC KERT PARK PRAHA (3:0;2:1;1:0) Jungle Fever Kladno
Branky: 7:53 Plzák L., 8:37 Fejfar (Toula, Řezáč), 9:45 Fejfar (Šimůnek M., Symon), 22:18 Toula (Plzák L., Procházka), 28:43 Toula (Miškovský, Řezáč), 30:32 Toula - 16:16 Jůdl (Soukup)
Sestava Kertu : Kučera (Varga) – Řezáč, Symon, Dvořáček, Plzák L. – Toula, Fejfar, Procházka, Kajda, Kocian, Krčil, Miškovský, Skalický, Hrádek, Šimůnek M.
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
38:42 13:14 4:1 / 1:0

V 8. kole jsme se utkali s kladenským Jungle Fever, naším osmifinálovým soupeřem loňského play-off, který se nám povedlo v přípravě porazit 1:0, na což jsme chtěli navázat. První třetina se nám vydařila, první trefu zaznamenal Lukáš Plzák v přesilovce, kdy po sérii nepřesností vzal vše na sebe a střelou od červené čáry propálil vše před sebou. Za necelou minutu zvyšoval opět v přesilovce na 2:0 střelou k tyči mladík Tomáš Fejfar. Ten samý hráč, který hrál mimo jiné s naštípnutým prstem na ruce, zvyšoval za necelou minutu ze stejné pozice na 3:0 a tím uzavřel i gólový účet první části.

Vstup do 2. třetiny vyšel lépe hostům, kteří se prosadili hned po minutě v přesilovce v předbrankovém prostoru. Ve 22. minutě začal svůj koncert Lukáš Toula, když v přesilovce střelou golfem z vrcholu kruhu trefil přesně do šibenice a zvýšil na průběžných 4:1. Ještě před koncem druhé části skóroval opět Lukáš Toula, když si jeho střílenou přihrávku srazil do vlastní branky hostující obránce.

Ve třetí části se už spíše jen dohrávalo, šance byly na obou stranách, jedinou z nich využil znovu Lukáš Toula v přesilovce, když, podobně jako Lukáš Plzák u prvního gólu, vzal vše na sebe a tvrdou střelou od modré čáry zkompletoval hattrick. Konečný stav utkání byl tedy 6:1.

Za povšimnutí stojí ještě dvě věci. Za prvé počet vyloučení 13:14, kdy bylo na obou stranách vylučováno za sebe menší kontakt. Za druhé skvělý výkon našeho brankáře Petra Kučery, který dokázal vychytat spoustu dobrých šancí a ze 42 střel za svá záda pustil jen jednu.

2.NHbL - 9.kolo - neděle 20.10.2013

HBC Rakovník (3:2;1:0;0:1) HC KERT PARK PRAHA
Branky: 8:18 Stahl (Gerlich, Tvarůžek M.), 10:14 Stahl (Koloc), 10:31 Suchý (Tvarůžek O.), 24:05 Tvarůžek O. (Tvarůžek M.) - 4:02 Kajda (Krčil), 6:00 Kocian (Plzák L., Dvořáček), 32:59 Plzák L. (Dvořáček)
Sestava Kertu : Varga – Symon, Dvořáček, Plzák L., Řezáč, Čápek – Šimůnek M., Kocian, Toula, Procházka, Hrádek, Kajda, Krčil
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
41:21 9:6 2:2 / 1:0

Další zápas nás čekal v neděli na hřišti Rakovníka, se kterým jsme se utkali o průběžné první místo v tabulce. Nastoupit jsme měli v 15ti členné sestavě, ale několik hráčů se den předtím zranilo nebo je postihly jiné zdravotní problémy. Nakonec šlo do zápasu 12 hráčů proti deseti hráčům soupeře.

První třetina začala výborně, Rakovník začal v lehčím tempu, čehož jsme dokázali využít. Nejprve ve 4. minutě z předbrankového prostoru skóroval zápěstím Tomáš Kajda a za necelé dvě minuty zvyšoval na 2:0 v přesilovce Tomáš Kocian, který si vyběhl z rohu až do mezikruží a přesně střílel nad rameno domácího gólmana. Poté ale přišel náš absolutní zkrat, kdy jsme přestali úplně hrát a soupeř, který naopak tempo zvýšil, nám během dvou minut nasázel tři branky a otočil skóre na 3:2.

Do druhé třetiny jsme vstoupili v klidu, se zlepšenou hrou v obraně. Dostali jsme i spoustu šancí hrát přesilovku, ale nepodařilo se využít ani jednu z nich, a to ani, když jsme měli příležitost dvakrát hrát přesilovou hru 5 na 3. Naopak soupeř dokázal ve 24. minutě jednu ze svých výhod využít, když brankáři Vargovi propadla do branky střela z ostrého úhlu. Druhá část tak skončila za stavu 4:2 pro domácí.

Poslední periodu jsme začali stejně jako tu předchozí, s tím, že nám tam třeba za chvíli něco spadne a pokusíme se vyrovnání. Spadlo, ve 3. minutě snížil znovu v přesilovce na 4:3 Lukáš Plzák střelou golfem z prostoru mezi modrou a červenou čárou, podobně jako v sobotním zápase s Jungle Fever. Poté už jsme se ale do větších šancí nedostali, několik velkých šancí soupeře vychytal Lukáš Varga, takže si soupeř pohlídal vedení i prvenství v tabulce.

Další zápas nás čeká za 14 dní v sobotu na hřišti v Hostivaři s celkem South Park Cows.

Autor: Jan Symon

  Tags: , , , ,