MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park vybojoval v Hradci Králové dva body

Muži A 20.10.2013   Michal Pěch

FORD CREDIT extraliga hokejbalu - 9.kolo - neděle 20.10.2013

HBC Hradec Králové 1988 (0:0;0:0;0:0 - 0:1) HC KERT PARK PRAHA
Branky: 45:00 Kruček M. SS
Sestava Kertu : Mikl (Kučera) - Sikora, Pospíšil, Skalník, Pavlík, Mráz - Kruček M., Kruček J., Krtička, Hradecký, Myslivec, Korynta, Janoušek, Netymach
Rozhodčí: Černý, Prudík
Diváci : 60

Utkání gólmanů, i tak by se dal nazvat duel Kert Parku s Hradcem Králové, v němž byli střelci obou týmů proti brankářům bezradní.

V úvodní třetině byli Pražané lepší celkem na hřišti. Hned v druhé minutě se to šance dostal Luděk Hradecký, ale jeho střela z kruhů Mroviece nepřekvapila. I v akci z osmé minuty byl ten, kdo střílel, Luděk Hradecký, ale Mroviec proti němu opět vytasil dobrý zákrok. Petr Mikl na straně druhé neměl v první třetině příliš práce. Za nebezpečnou se dá označit akorát střela Petra Nováka, jenž mířil k pravé tyči, ale Miklův beton byl připraven. Do obrovské brankové příležitosti se dostal v závěru třetiny Jan Krtička, jenž dokázal překonat gólmana hostí, avšak na brankové čáře zachránil celou situaci domáci Fišer.

V druhé části byla hra vyrovnanější a místy lepší byli naopak domácí Piráti. V osmnácté minutě se do střelecké pozice dostal domácí Bacovský, ale jeho střela pouze prověřila plastron Petra Mikla. V pětadvacáté minutě při početní výhodě Kert Parku se do gólové šance dostal Martin Kruček, jeho střela však pouze orazítkovala tyč. O dvě minuty později se do přečíslení 3 na 1 dostala trojice Luděk Hradecký, Jan Krtička a Jiří Kruček. Jejich akci ala Vancouver Canucks v podání bratrů Sedinů však dokázal fantasticky vychytat domácí Mroviec. Na druhé straně pak nebezpečně hrozil hradecký Petr Novák, který již zakončoval do prázdné brány, avšak celou akci dokázalo zachránit duo obránců Jiří Skalník a Jaroslav Pospíšil.

Do třetí třetiny nastoupil Kert Park v oslabení 3 na 5. Celou situaci však dokázali Pražané s přehledem ubránit, a tak na světelné tabuli stále svítilo skóre 0:0. Následně dostal Kert Park výhodu jednoho muže v poli. Pražané v ní dobře kombinovali, ale gólově se jim prosadit nepodařilo. Do obrovské šance se v sedmatřicáté minutě dostal Jan Bacovský, ale i tentokrát narazil na problém číslo 1 – Petr Mikl v bráně. O chvíli později se na druhé straně dostal do brankové příležitosti Jiří Kruček. Tomu se již podařilo Mroviece překonat, avšak proti byly dobře postavené 3 tyče, a tak balonek v síti neskončil. Utkání v závěru gradovalo a na obou mužstvech bylo vidět, jak chtějí vstřelit vítězný gól. To se však ani jednomu z nich nepodařilo.

O osudu utkání tak museli rozhodnout nájezdy. Hradečtí se rozhodli vyměnit gólmany, kdy do branky nastoupil Tomáš Dvořáček. V prvním kole jel za Hradec dorostenec Jakub Svoboda, ale Petr Mikl ho nepustil k zakončení. Za Kert Park vyrazil Luděk Hradecký, ale jeho střelu mezi betony si Dvořáček pohlídal. V druhém kole se představil za domácí Petr Novák, jenž díky své dlouhé holi nedal při kličce do backhandu Miklovi příliš šancí. Odpovědět se však podařilo Janu Krtičkovi, jenž se po kličce do backhandu trefil ukázkově do horní části branky. Do třetího kola nastoupil hradecký Fišer, jehož střelu dokázal Petr Mikl dobře vykrýt. Rozhodnout se podařilo Martinu Kručkovi. Ten převedl svůj klenot a rozhodl tak o zisku dvou bodů pro Kert Park.

Lukáš Myslivec, útočník HC Kert Park Praha:

Do zápasu jsme vstoupili aktivně, soupeře jsme přehrávali, bohužel jsme to nevyjádřili gólově. Postupem času soupeř hru vyrovnával a vypracoval si řadu příležitostí. V tomto ohledu nás opět podržel vynikajícími zásahy Miklík. Zápas se odehrával spíše v bojovném duchu, jelikož jakoukoli kombinaci ztěžoval špatný povrch hřiště. Myslím si, že tři body bychom si zasloužili, nicméně i dva bereme z hradeckého hřiště za úspěch.

Jan Krtička, útočník HC Kert Park Praha:

Na to, že jsme jeli do Hradce ve zúžené sestavě, jsme podali velice dobrý výkon. Možná nám i pomohlo, že se nehrálo v sobotu a my měli dost sil, naopak Hradec měl za sebou těžké utkání v Pardubicích. První třetina byla z naší strany solidní, měli jsme více ze hry. Ve druhé třetině se hra srovnala, jak my, tak Hradec jsme měli dvě tři gólovky. Výborně však zachytali brankáři. Na začátku třetí třetiny jsme dostali 2 minuty za pozdní příchod na hřiště z kabiny a Hradec měl výhodu 5 na 3, ale povedlo se to ubránit. Pak už jsme zase na hřišti měli převahu my. Škoda, že se nám nepovedlo odvézt tři body, ale kdyby nám před zápasem někdo řekl, že budeme mít dva, tak bychom to brali všemi deseti Rozhodující penaltu proměnil Martin Krůček. Všichni hráči zaslouží klobouček dolů. Bezesporu to byl náš nejlepší výkon v sezóně (škoda, že jsme takto nehráli už v Plzni) a Petr Mikl výborně zachytal. Chyběli nám Honza Kočka a David Kuna, ale ostatní kluci co dostali šanci tak to odmakali. Možná, že se na zlepšeném výkonu projevilo i to, že střídačka v tomto zápase fungovala výborně. Nikdo se s nikým nehádal, žádný spoluhráč nepokřikoval na hřiště na druhého co kde má hrát….takto by to mělo pokračovat se shodla celá kabina.

0,00% 29 Střely 22 4,55%
95,45% 21 Zákroky 29 100,00%
8:00 4 Vyloučení 5 10:00
7:53 5 Přesilovky 4 7:03
0,00% 0 Branky v přesilovce 0 0,00%
0,00% 0 Branky v oslabení 0 0,00%

  Tags: , , , , ,