MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

B-tým v derby porazil Hostivař 6:1!

Muži B 13.10.2013   Michal Pěch

2. NHbL Střed - 7.kolo - sobota 12.10.2013

HC KERT PARK PRAHA "B" (2:1;3:0;1:0) HBC Hostivař "B"
Branky: 2x Kruček M., Hradecký, Hrádek, Janoušek, Korynta
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
27:19 1:1 1:0 / 0:0

V sobotu jsme nastoupili proti pražskému rivalovi z Hostivaře a toto „mini derby“ zvládli na výbornou. V deštivém utkání nám přišli vypomoct čtyři hráči z A-týmu, kteří svůj zápas odehráli již v pátek. Na druhou stranu soupeř také posílil ze svého prvního týmu pěti hráči. Utkání v brance zahájil Lukáš Varga, v polovině zápasu pak nastoupil Petr Kučera.

Ještě než začala 1. třetina, začalo hustěji pršet, ale na hru to nemělo vliv. Vstup do první části se vydařil, hned ve třetí minutě prokličkoval Luděk Hradecký, který nastupoval ze začátku netypicky v defenzivě, celou obranou soupeře, vykoupal brankáře a otevřel gólový účet zápasu. Zanedlouho po něm se prosadil i další Áčkař, Martin Kruček, který dostal z vrcholu kruhu ukázkovou přihrávku od Davida Korynty. Poté už mu stačilo jen kličkou do bekhendu zasunout míček za brankářova záda. Do konce třetiny jsme již neskórovali, naopak soupeři se povedlo snížit, když po nepřesnostech v obraně korigovali konečný stav 1. třetiny na 2:1.

Do druhé třetiny se nám podařil stejně povedený vstup. Tomáš Procházka přihrával z dálky Lukáši Hrádkovi, zdálo se, že přihrávka je příliš prudká a bude z toho icing, ale míček se zpomalil v louži u mantinelu, kde si ho převzal druhý jmenovaný a střelou golfem z kruhů propálil gólmana. Za necelou minutu se dostal ke slovu opět Martin Kruček, který se prokličkoval celou obrannou soupeře, podobně jako Luděk Hradecký u prvního gólu, a zvýšil na 4:1. V polovině si pak místa vyměnili naši brankáři, do branky šel Petr Kučera a za časomíru Lukáš Varga, který do té doby vychytal několik velkých šancí soupeře. Ve 24. minutě pak zvyšoval na 5:1 Jakub Janoušek, který jen lehce sáhl do střílené přihrávky Davida Korynty.

Ve třetí části bylo několik dobrých šancí na obou stranách. Všechny šance soupeře skvěle pochytal Petr Kučera. Do jedné z větších šancí se dostal Jan Symon, když si z modré čáry naběhl pro přihrávku mezi kruhy, ale jeho střela skončila jen na tyči, takže své střelecké trápení nepřerušil. Naopak ve 37. minutě už se podařilo skórovat, když na konečných 6:1 zvyšoval David Korynta, který odehrál velmi povedený zápas.

V tabulce zůstáváme stále druzí za Rakovníkem, se kterým se utkáme příští týden v neděli na jeho domácím hřišti, ale ještě předtím v sobotu nás čeká kladenský Jungle Fever od 14:30 doma na Lužinách před zápasem A-týmu!

Autor: Jan Symon

  Tags: , , , ,