MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

B-tým potvrdil roli favorita a porazil Mělník 8:2!

Muži B 06.10.2013   Michal Pěch

2. NHbL Střed - 6.kolo - sobota 5.10.2013

HC KERT PARK PRAHA (4:0;4:1;0:1) TJ HBC Mělník
Branky: 2x Kocian, 2x Fejfar, Kajda, Procházka, Hrádek, Toula
Sestava Kertu : Varga(Kučera) - Kocian, Procházka, Hrádek, Kajda, Řezáč, Symon, Dvořáček, Toula, Miškovský, Fejfar, Šimůnek
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
44:25 6:8 2:1 / 0:0

V sobotním zápase jsme nastoupili proti TJ HBC Mělník, který se v tabulce nachází až na předposledním místě. Našim cílem byla jasná výhra za 3 body, ale rozhodně jsme nechtěli soupeře podcenit, už kvůli tomu, že jsme hráli v lehce okleštěné 11-ti členné sestavě.

První třetinu jsme zahájili výborně, vyhýbali se nepřesnostem, dobře bránili a aktivně útočili. Brzy se také dostavil první gól, když si u levé tyče počkal na dorážku po střele náš hráč, manažer a vedoucí v jedné osobě Tomáš Kocian a otevřel skóre zápasu. V tempu jsme dále nepolevovali a během posledních pěti minut první třetiny vstřelily 3 góly. Nejprve se z přesilovky trefil kapitán Tomáš Procházka, po přihrávce zpoza branky se nemýlil. Chvíli poté se z kruhů přesnou střelou prosadil staronový hráč Lukáš Hrádek a zvýšil tak na 3:0. To však ještě nebyl v první části konec, když se opět z kruhů trefil podruhé Tomáš Kocian. Skóre po první třetině tak vypadalo skvěle 4:0.

V první polovině druhé části jsme navázali na část první a za necelou minutu zvýšil na 5:0 po skrumáži před brankou Lukáš Toula. Šestou branku poté přidal v polovině 2. třetiny nováček v naší sestavě, dorostenec Tomáš Fejfar, který se obtočil kolem branky a poslal míček k tyči, 6:0. Poté jakoby jsme však zapomněli na hru, kterou jsme do té doby předváděli. Všichni naši hráči se začali hrnout dopředu a zapomínali na zadní vrátka, z čehož vznikala spousta šanci pro hostující Mělník. Trest také po chvíli přišel, kdy po buly sebral na kruhu volný míček nepokrytý hráč, kličkou do bekhendu překonal Lukáše Vargu a snížil na 6:1. Za chvíli jsme však získali šestibrankové vedení zpět, sedmý zářez zaznamenal Tomáš Kajda. Ten po chybné rozehrávce hostů na vrcholu kruhů napřáhl, propálil vše před sebou a zvýšil na 7:1. Do konce druhé třetiny stačil ještě jednou zvýšit Tomáš Fejfar, který se po střele nejlépe zorientoval před brankou a dorazil míček za bezmocného gólmana. Druhá třetina tak skončila za stavu 8:1.

Ve třetí části jsme pokračovali v nepřesné hře, kterou jsme začali v půlce 2. třetiny a tak jediný gól třetiny vstřelil Mělník, kdy z přesilovky snižoval na 8:2 střelou golfem z levého kruhu. Poté několik jasných šancí soupeře zneškodnil výborně chytající Lukáš Varga. Konečné skóre je tedy 8:2 a my stále zůstáváme na druhém místě tabulky.
Další zápas nás čeká v sobotu 12.10. od 15h doma na Lužinách s béčkem HBC Hostivař!

Autor: Jan Symon

  Tags: , , , ,