MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Pražané Vlašim nepřetlačili, prohráli 0:3

Muži A 05.10.2013   Michal Pěch

FORD CREDIT extraliga hokejbalu - 6.kolo - sobota 5.10.2013

HC KERT PARK PRAHA (0:0;0:1;0:2) HbT Vlašim
Branky: 19:18 Topolánek (Střecha), 32:32 Střecha (Horák, Gärtner), 41:26 Dušek (Bartejs)
Sestava Kertu : Mikl (Sup) – Sikora, Rozenberg, Mráz, Skalník, Pavlík, Adam – Kruček J., Kruček M., Hradecký, Myslivec, Korynta, Janoušek, Netymach, Kočka, Kuna, Krtička, Myslivec
Rozhodčí: Koskuba, Pečený
Diváci : 72

Utkání začalo oboustranně opatrným hokejbalem, který ale skončil v páté minutě, kdy se do dvou šancí v krátkém časovém rozmezí dostali hosté z Vlašimi, ale Průcha a po něm ani Wróbel nedokázali na Mikla vyzrát. Hosté svůj tlak ještě znásobili o několik vteřin a minut později, ale v přesilové hře se nakonec přesné trefy nedočkali. První třetině utkání v Lužinách rozhodně nechyběly zajímavé šance, co však scházelo byly góly, toho se hotující příznivci nedočkali ani v závěru třetiny po akci Juráčka.

Kert sice neměl povedený start první části, ale hned na startu té druhé mohli domácí jít do vedení, jenže Hradecký si vylámal zuby na připraveném Strakovi. Kert následně musel přestát přesilovou hru Vlašimi, což se domácím borcům povedlo, ale krátce po návratu vyloučeného hráče se přesně prosadil Libor Topolánek. Stejný hráč se dostal do zajímavé šance i o několik minutek později, ale tentokráte už zakončit přesně nedokázal. Závěr třetiny nabídl opět dobré příležitosti. Nejprve Kuna neuspěl proti připravenému Strakovi, na druhé straně pak závar před Miklem zakončoval znovu Topolánek.

I na startu třetí části došlo nejprve na šanci domácích, když se v brejku ocitl Hradecký, který na vlašimského strážce svatyně Straku nevyzrál. Co se nepovedlo na jedné straně, to přišlo na té druhé. Střelu Horáka dokázal za Miklova záda dostat Jan Střecha. Na obou stranách to následně cinkalo jako při počítání peněz v bance. Kert nic nevzdával ani po dvou ranách do tyče a hnal se za snížením a třeba i vyrovnáním. Brejková šance necelých pět minut před koncem se neujala, a když se dokázal následně prosadit po nenápadné akci Pavel Dušek bylo rozhodnuto. Vlašim si z Prahy nakonec odvezla tři body.

Autor: Jakub Vais/hokejbal.cz

Petr Mikl, brankář HC Kert Park Praha:

Zápas byl od začátku hodně opatrný, ale Vlašim se každým střídáním dostávala víc do tlaku, který jsme naštěstí ustáli. Ve druhé třetině tlak pokračoval a při Vlašimské přesilovce jsme dostali smolný gól, kdy jeden z obránců lehce tečoval střelu Topola. Ve třetí třetině jsme se dostávali do šancí už více , ale bohužel to stačilo jen na tyčku. Vlašim byla v tomto zápase lepší a zaslouženě vyhrála.

0,00% 22 Střely 40 7,50%
92,50% 37 Zákroky 22 100,00%
8:00 4 Vyloučení 4 8:00
6:16 4 Přesilovky 4 6:07
0,00% 0 Branky v přesilovce 0 0,00%
0,00% 0 Branky v oslabení 0 0,00%

  Tags: , , , , ,