MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Zaměřeno na brankáře: Petr Mikl a Jan Jirotka

Muži A 30.09.2013   Michal Pěch

Sobotní zápas nabídl pro diváka rozhodně zajímavou podívanou. My jsme se v něm zaměřili na oba gólmany. Podívejte se na jejich počínání v duelu, ve kterém byli nakonec šťastnější Pražané.

Petr Mikl


První zákrok v utkání si připsal Petr Mikl ve třetí minutě. Následně hráli Kladenští přesilovou hru, avšak v ní svatyni Kert Parku ani jednou neohrozili. Petr se více zapotil až v šesté minutě, ale všechny 3 střely dokázal bez větších problémů zachytit. Alpiq v první třetině střílel zejména z oblasti kolem modré čáry, a tak k bezprostřednímu ohrožení branky nedocházelo. Letošní posila Kert Parku kapitulovala poprvé ve čtrnácté minutě, kdy domácí obraně utekl David Šrámek, jenž se „z čárek“ trefil přesně nad rameno Petra Mikla. Druhá třetina tolik šancí nenabídla. Alpiq v ní vystřelil celkem šestkrát, kdy 4 střely šli do spodní části brány a po jedné pak do levého a pravého horního rohu. Petr všech 6 střel vyrazil. V úvodu poslední části dostal Petr gól hned v osmé vteřině, kdy ihned po buly pálil přesně Radim Štěpánik k levé tyči. Další 3 zákroky se Petr připsal v pětatřicáté minutě. Kladenští pálili opět na nohy a Petr všechny střely vyrazil. Zákrok utkání se Petr Mikl připsal v třiačtyřicáté minutě, kdy jeden z kladenských hráčů střílel do odkryté brány, avšak Petr, doslova „tygřím skokem“, dokázal i tuto šanci zlikvidovat. Poslední zákrok utkání si opora v bráně Kert Parku připsala v čase 43:47.

Jan Jirotka


Jan Jirotka musel být na pozoru ihned od začátku utkání, když se do samostatného úniku dostal Luděk Hradecký, ale jeho střela kladenskou jedničku neohrozila. První zákrok si strážce kladenské svatyně připsal ve čtvrté minutě. Následně musel Jan čelit prečíslení 2 na 1 v podání dua Jan Krtička a Martin Kruček. Ani druhý jmenovaný však nakonec kladenskou branku neohrozil. Další zákroky si Jirotka připsal až v druhé části první třetiny. Další dobrou šanci si Pražané připsali ve třinácté minutě, kdy ihned po buly střílel Lukáš Myslivec. Jan Jirotka proti střele dokázal včas sklapnou betony. Z identické situace o vteřinu později již reprezentant v dresu Kladna inkasoval, když skulinu mezi jeho betony našel David Kuna. Ve druhé třetině byl gólman Alpiqu víceméně bez práce. Pražané v ní vystřelili pouze třikrát a výrazněji ohrozit domácí svatyni se jim nepodařilo. Ve třetí třetině byl Jan Jirotka v permanenci hned v úvodu, když se Kert Park snažil po rychle inkasovaném gólu o vyrovnání. Kladenská jednička dokázala čtyři střely povyrážet, na dorážku Jana Krtičky z času 33:28 však již byla krátká. Kert Park se snažil dál ohrožovat branku Jirotky a ten do konce první poloviny zaznamenal dva úspěšné zákroky. V druhé polovině třetí třetiny Pražané ohrozili bránu Alpiqu pouze jednou. Byl to však moment rozhodující. Martin Kruček obral Dědiče o míček a šel sám na Jana Jirotku. Ten reagoval na naznačenou střelu a proti kličce do bekhendu a následnému zakončení do odkryté brány byl již krátký.

Petr Mikl Jan Jirotka
Čas na hřišti 45:00 44:39
Zákroky 23 / 92,00% 14 / 82,35%
Inkasované góly 2 / 8,00% 3 / 17,65%
Zachycené střely 6 / 24,00% 5 / 29,41%
Vyražené střely 17 / 68,00% 9 / 52,94%
Rozehrávky zachycených střel 2 / 33,33% 1 / 20,00%

PETR MIKL
BRANKÁŘ

4 zápasy; 93,02% úspěšnost; 2,45 průměr branek; 120 zákroků; 9 inkasovaných gólů; 1 nul

Grafické zobrazení umístění střel

(Vysvětlivky: Číslo před lomítkem = počet branek, číslo za lomítkem = počet střel)

Grafické zobrazení míst z nichž se střílelo

(Vysvětlivky: Číslo před lomítkem = počet branek, číslo za lomítkem = počet střel)

JAN JIROTKA
BRANKÁŘ

3 zápasy; 90,77% úspěšnost; 2,00 průměr branek; 59 zákroků; 6 inkasovaných gólů; 0 nul

Grafické zobrazení umístění střel

(Vysvětlivky: Číslo před lomítkem = počet branek, číslo za lomítkem = počet střel)

Grafické zobrazení míst z nichž se střílelo

(Vysvětlivky: Číslo před lomítkem = počet branek, číslo za lomítkem = počet střel)

  Tags: , , , , , , , , ,