MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Pražané v prvním utkání sezony porazili Karvinou 3:1

Muži A 31.08.2013   Michal Pěch

FORD CREDIT extraliga hokejbalu - 1.kolo - sobota 31.8.2013

HC KERT PARK PRAHA (1:0;1:1;1:0) HbK Karviná
Branky: 12:24 Kruček J. (Hradecký, Sikora) PP, 28:40 Kruček J. (Kruček M.) PP, 36:34 Hradecký (Korynta, Kruček M.) - 24:59 Tomiczek (Dittman) PP
Sestava Kertu: Mikl (Sup) - Sikora, Pavlík, Rozenberg, Skalník, Mráz - Myslivec, Krtička, Franěk - Hradecký, Kruček M., Kuna - Korynta, Kruček J., Kočka, Janoušek
Rozhodčí: Černý, Velčovský
Diváci : 38

Do utkání vstoupili aktivněji hosté z Karviné, jež se dostali do šance hned v první minutě, když Martinu Kručkovi sklouzl míček z hole, ale naštěstí pro Pražany vše dobře dopadlo. Slezané si následně vynutili přesilovou hru. Pražané se v ní ubránili a postupem času hru srovnali. V první třetině bylo hodně znát, že se jedná o začátek sezony. Bylo k vidění hodně nepřesností. V jedenácté minutě se k nebezpečné střele dostal hostující Dittman, ale Petr Mikl byl pozorný. O minutu později karvinští chybovali, za což byli vyloučeni. Pražanům se podařilo přesilovou hru využít, když se po nahrávce Luďka Hradeckého prosadil Jiří Kruček 1:0. Karvinští se hned v dalším střídání pokusili o vyrovnání, ale ani Pietrasz na Mikla nevyzrál.
Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí, ale byli to právě hosté, kdo se dostal do šance. Petr Mikl však úspěšně hájil svatyni Kert Parku. Ve dvaadvacáté minutě hráli Pražané podruhé přesilovou hru. Parkáni se v ní snažili kombinovat, avšak k výraznějšímu ohrožení branky nedostali. Naopak na konci ní chybovali a byli vyloučeni do tří. Dvě minuty dlouhou přesilovou hru 5 na 3 se Karviné podařilo využít, když Tomiczek nechytatelnou střelou pod horní tyč překonal Mikla 1:1. Poté se však přestupku proti pravidlům dopustili i karvinští. Pražanům se třetí přesilovou hru podařilo využít, když se podruhé v utkání prosadil Jiří Kruček, jenž nadvakrát překonal Vaška 2:1.
V úvodu třetí třetiny hrála Karviná znovu přesilovou hru. Slezané se v ní snažili ohrozit branku Mikla, ale letošní posila dokázala veškeré šance zlikvidovat. Ve čtyřiatřicáté minutě se do slibné šance dostal David Korynta spolu s Jakubem Janouškem, ale s jejich šancí si hostující Vašek poradil. O dvě minuty později se Pražané již radovali. Balonek šel po ose Martin Kruček-David Korynta-Luděk Hradecký, kdy třetí jmenovaný již neměl problém umístit balonek do odkryté klece 3:1. Devět minut před koncem třetiny tak měli Pražané osud utkání pevně v ruce. Poslední příležitost na zvrat dostala Karviná ve dvaačtyřicáté minutě při přesilové hře. Výborně chytající Petr Mikl však nepřipustil žádnou šanci na zvrat a tak Kert Park získal z prvního utkání 3 body.

Tomáš Sikora, obránce HC Kert Park Praha:

Bylo vidět, že se jednalo o první kolo extraligy, protože zatím nejsme příliš sehraní. Také jsme se nechávali zbytečně vylučovat, ale v oslabeních i celý zápas nás v bráně podržel Petr Mikl. V utkání jsme částečně dopláceli na to, že je nás je zatím málo, nicméně důležité je, že jsme vybojovali první 3 body. Doufám, že se další hráči uzdraví a že budeme moci jet na další kolo do Pardubic ve větším počtu.

11,11% 27 Střely 35 2,86%
97,14% 34 Zákroky 24 88,89%
14:00 7 Vyloučení 4 8:00
4:48 4 Přesilovky 7 9:01
50,00% 2 Branky v přesilovce 1 14,29%
0,00% 0 Branky v oslabení 0 0,00%

  Tags: , , , , ,