MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Pražané nedokázali první domácí zápas otočit, prohráli 1:2

Muži A 23.03.2013   Michal Pěch

PLAY-OFF FORD CREDIT extraligy hokejbalu - 1. čtvrtfinále

HC KERT PARK PRAHA (0:2;1:0;0:0) HBC Hradec Králové 1988
Branky: 17:08 Kruček M. (Janoušek) PP - 6:48 Hrabica PP, 7:46 Hudeček
Sestava Kertu : Gerlich (Sup) - Christ, Michetschläger, Rozenberg, Pavlík, Hulín, Kočka - Myslivec,Plzák L., Krtička - Hradecký, Kuna, Kruček M. - Kruček J.,Rímsky, Janoušek
Rozhodčí: Boháček, Hrazdíra
Diváci : 80

Do utkání vstoupili lépe hosté z Hradce Králové. Ti byli od začátku aktivnějším celkem a několikrát ohrozili branku Leoše Gerlicha. Pražané se po úvodním tlaku postupně osmělili a začali srovnávat hru s Piráty z Hradce Králové. Svou aktivitu však přehnal Ján Rímsky, který dostal v šesté minutě dvouminutový trest. Hostům se podařilo výhodu jednoho muže v poli využít, když se Leoš Gerlich nechal nachytat od Petr Švandy, jenž skóroval z otočky zpoza branky 0:1. O minutu později bylo pro Pražany ještě hůř po dorážce Miroslava Hudečka, jenž zůstal před domácí svatyní nikým nekrytý 0:2. Možnost ke snížení dostal Kert Park v deváté minutě, kdy sehráli přesilovou hru po vyloučení Hrubého, avšak ta se jim moc nepovedla. Největší šanci domácích měl ve třinácté minutě Jan Krtička, ale z bezprostřední blízkosti se mu nepodařilo Šimaru překonat.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Pražané. V osmnácté minutě vybojoval Jakub Janoušek míček ve středním pásmu, přihrál jej Martinu Kručkovi, který unikl hostující obranně a kličkou do backhandu hravě překonal Šimaru 1:2. Kert Park kontaktní gól nabudil. V devatenácté minutě kombinovali v útočném pásmu Martin Kruček spolu s Luďkem Hradeckým. Druhý jmenovaný se dostal k nebezpečné střele, která trefila Šimaru do masky. Následně sehráli Pražané přesilovku 5 na 4 dlouhou čtyři minuty. V ní domácí kombinovali v útočném pásmu, avšak k výraznějšímu ohrožení Šimarovi brány se nedostali. V pětadvacáté minutě z nenápadné šance střílel hostující Jan Bacovský, jehož střela orazítkovala tyč! Závěr třetiny byl ve znamení přesností a hra se odehrávala zejména ve středním pásmu.

V úvodu třetí třetiny byli opět aktivnější domácí, jenž se hnali za vyrovnáním. Jejich tlak byl podpořen díky faulům Jakuba Ježka a následně Petra Nováka, který nešťastně zasáhl Petra Michetschlägera holí do obličeje. Kert Park měl tak k dispozici výhodu dvou mužů v poli dlouhou minutu a jednapadesát vteřin. Pražané však tuto přesilovku nesehráli dobře. V pásmu Hradce Králové zejména kombinovali a bránu Šimary příliš neohrozili. V osmatřicáté minutě nebezpečně střílel hostující Petr Novák, avšak Leoš Gerlich dokázal jeho šanci zlikvidovat. Ve čtyřicáté minutě ohrozil hostující branku Jiří Kruček, ale ani tentokrát z toho gól nebyl. V závěrů utkání musel Kert Park riskovat. Toho malém využila letohradská posila Pirátů Ondřej Lux, jenž šel sám na Leoše Gerlicha. Ten však dokázal jeho šanci zlikvidovat. Šance na srovnání se Kert Parku začala vzdalovat ve 44. Minutě, kdy byl podruhé v utkání vyloučen Ján Rímsky. Hosté však svou nedisciplinovaností ještě nabídli Pražanům šanci, když byl 38 vteřin před koncem třetí části vyloučen Mlejnek. Pražané tak zkusili power-play. V ní měl největší šanci Lukáš Plzák, který se objevil na vrcholu kruhů nikým nekrytý. Jeho střela však těsně minula hradeckou svatyni. Kert Parku se již nepodařilo vyrovnat a hosté tak v sérii vedou 1:0.

Lukáš Plzák, útočník HC Kert Park Praha:

V úvodu první třetiny jsme zaspali a oni nám z toho dali 2 góly. Poté jsme přidali na důrazu a rychlosti. Podařilo se nám snížit na rozdíl jedné branky, ale už se nám nepodařilo vyrovnat. Měli jsme několik přesilovek, v nich jsme měli skórovat a zápas otočit, ale nesehráli jsme je dobře. Bohužel jsme prohráli těsně 1:2, ale zítra je další zápas a my jedeme dál.

3,33% 30 Střely 18 11,11%
88,89% 16 Zákroky 29 96,67%
4:00 2 Vyloučení 9 18:00
12:08 9 Přesilovky 2 1:42
11,11% 1 Branky v přesilovce 1 50,00%
0,00% 0 Branky v oslabení 0 0,00%

  Tags: , , , , ,