MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Pražané porazili Pardubice až v samostatných střílení 2:1

Muži A 10.03.2013   Michal Pěch

FORD CREDIT extraliga hokejbalu - 20.kolo - neděle 10.3.2013

HC KERT PARK PRAHA (0:0;1:0;0:1) HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice
Branky: 16:12 Kruček J. (Pavlík), 45:00 Rímsky SS - 42:02 Mašík
Sestava Kertu : Gerlich (Sup) - Christ, Myslivec, Michetschläger, Pospíšil, Rozenberg, Pavlík - Krtička, Plzák L., Rímsky - Hradecký, Kočka, Kruček M. - Kruček J., Janoušek, Korynta
Rozhodčí: Vokurka, Horský
Diváci : 55

Vyrovnanou podívanou nabídlo nedělní utkání s Pardubicemi. O tom jsme se přesvědčili hned v úvodu utkání, kdy se oba celky snažili hrát opatrně a hlavně zezadu. První útočnou možnost dostali Pražané ve čtvrté minutě při přesilové hře, avšak při ní si žádnou šanci k ohrožení pardubické branky nevytvořili. Následně v sedmé minutě si svou první přesilovou hru zahráli také hosté, ale Pražané dobře bránili a byli to právě oni, kteří se dostali k šanci. Zakončení Martina Kručka však dokázal Mroviec zlikvidovat. Závěr třetiny pak patřil Pražanům. Největší šanci měl ve čtrnácté minutě Lukáš Plzák, ale jeho střelu pod horní tyč dokázal Mroviec vytěsnit.

Do druhé třetiny vstoupil lépe Kert Park. V obranném pásmu vybojoval míček David Pavlík, přihrávkou přes půlku hřiště našel Jiřího Kručka, který šel spolu s Jakubem Janouškem do přečíslení 2 na 1. Jiří Kruček vyřešil tuto situaci individuálně a střelou k tyči poslal Kert Park do vedení 1:0. Ve dvacáté minutě po vyloučení Davida Pavlíka a Lukáše Myslivce dostali Pardubice výhodu dvou mužů v poli. V oslabení 5 na 3 dlouhé 1 minutu a 11 vteřin Pražané dobře bránili a nepouštěli Pardubické k zakončení. Ve čtyřiadvacáté minutě se do brankové příležitosti dostal Luděk Hradecký, který se nikým nekrytý objevil sám před pardubickou svatyní, avšak jeho střelu dokázal Mroviec vyrazit mimo tři tyče. V následujícím střídání se do šance dostali dva Janové, konkrétně Krtička a Rímsky, avšak ani jim se nepodařilo vsítit branku. Do další šance se dostal David Korynta, který utekl hostující obraně a šel sám na Mroviece, ale jeho střela minula horní tyč. Z protiútoku zahrozili hosté, ale Leoš Gerlich dokázal jejich šanci zlikvidovat. V závěru třetiny se Pardubičtí dostali do šance ještě jednou, balonek však skončil na špičce betonu Leoše Gerlicha.

V úvodu třetí třetiny sehráli Pražané přesilovou hru. Kert Parku se podařilo uzamknout Pardubice v jejich pásmu, avšak k výraznému ohrožení branky nedošlo. Následně dostali výhodu muže v poli také Pardubice, ale Pražané opět dobře odbránili a k jediné šanci se dostal opět Martin Kruček, jenž utekl hostující obraně. Jeho projektil však minul cíl. Ačkoliv oba týmy zvýšili svou aktivitu, utkání spělo k fotbalovému výsledku jedna nula. Pražané se snažili vstřelit uklidňující gól na 2:0, ale to se jim nedařilo. Ve třiačtyřicáté minutě se z nenápadné šance prosadili hosté. Domácím se nepodařilo vyhodit míček z pásma, ten se dostal k hostujícímu Mašíkovi, který střelou od modré překonal Leoše Gerlicha 1:1. O osudu utkání musela rozhodnout samostatná střílení.

V nich se prosadili pouze dva hráči. Ján Rímsky, který udělal kličku do forehandu a podařilo se mu propasírovat míček mezi Mroviece a tyč, a poté Martin Kruček, který rychlou stahovačkou nedal Mroviecovi šanci. Pražané tak v souboji s Pardubicemi vybojovali 2 body.

Jiří Kruček, útočník HC Kert Park Praha:

Počasí se konečně přiklonilo na stranu hokejbalu. Nedělní utkání s Pardubicemi bylo dlouho očekávané jako příprava na play-off. Fyzická náročnost zápasu byla znát. Velmi běhavé utkání, které nám ukázalo, jak na tom fyzicky opravdu jsme. Po taktické stránce jsme splnili očekávání až do poslední 5 minutovky, kdy jsme si zbytečně přidělávali práci a dali tak šanci Pardubicím srovnat skóre. V nájezdech jsme tentokrát byli šťastnější my, kdy vítězný nájezd zaznamenal „Jano“.

Tomáš Smutek, vedoucí HC Kert Park Praha:

Pouze dvě třetiny jsme plnily pokyny trenéra. Ve třetí třetině jsme nechali soupeři více prostoru a on toho využil. Po naší chybě při rozehrávce jsme nezablokovali tvrdou střelu od modré, což vedlo k vyrovnání. Nájezdy jsou vždy loterií, ze které jsme vytěžili druhý bod.

5,88% 34 Střely 30 3,33%
96,67% 29 Zákroky 32 94,12%
10:00 5 Vyloučení 4 8:00
6:06 4 Přesilovky 5 6:55
0,00% 0 Branky v přesilovce 0 0,00%
0,00% 0 Branky v oslabení 0 0,00%

  Tags: , , , ,