MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Mladší žáci vezou z Kladna 3 body!

Mladší žáci 18.11.2012   Michal Pěch
HBC Alpiq Kladno (0:0;1:1;1:0) HC KERT PARK PRAHA

Do Kladna jsme jeli v neděli s velkým očekáváním, jak dopadnou zápasy s týmem, jenž si v minulém kole snadno poradil se silnou Hostivaří. Pro naše mužstvo to byla první prověrka se silnějším soupeřem.
V prvním utkání se pokusili na nás domácí vlétnout a byli z počátku o pověstný krůček u všeho dříve. V průběhu třetiny i naši zjistili,že to takto nepůjde a přeřadili na vyšší rychlost. Slušně zaplnění kladenský stadion sledoval rychlý a vyrovnaný hokejbal. První branka přišla v prostřední časti hry a radovali se domácí. Střela zapěstí ještě skočila před brankářem Jizbou a ten už nestačil reagovat.Než stačil doznít aplaus domácích fandů radovala se i druhá část hlediště, Robin Kolář unikl po mantinelu seběhl na kruhy a vyrovnal střelou na zadní tyč domácí brankářky.
Ve třetí třetině pokračoval souboj jak na hřišti tak v hledišti. Na hřišti jsme byli o malinko lepší. Měli jsme dvě vyložené šance, nejprve Sedlák našel na chvilku osamoceného Koláře, jenž nedokázal zasunout do odkryté branky po skvělém zákroku brankářky, vzápětí Kamenářova střela rozezvučela břevno domácí branky.
Rozhodnutí přišlo dvě minuty před koncem zápasu domácí útočník se proháčkoval před našeho brankáře, kde vše na poslední chvilku hasil nedovoleným zákrokem Vítek Kamenář. Rozhodčí po dlouhém přemýšlení nařídil trestné střílení. Domácí borec se nemýlil a poslal domácí k vítězství.

HBC Alpiq Kladno (0:2;0:0;1:0) HC KERT PARK PRAHA

Výhodou dvou utkání je, že nemusíte čekat na odvetu třeba půl roku. Věděli jsme, že nás neporazil lepší nýbrž šťastnější soupeř.
Do druhého utkání jsme vstoupili aktivněji, měli více ze hry a byli po zásluze odměněni. Střela Kamenáře a Hrdličky ještě cíl nenašla, ale při další šanci jsme se již radovali. Filip Sedlák prošel domácí obranou jak nůž máslem a naservíroval míček jak na zlatém podnose Robinovi, který se nemohl mýlit. Trenéři ponechali na hřišti první formaci. Robin Kolář proběhl domácí obranou a překonal domácí brankářku během pár vteřin po druhé, to vše se odehrálo v poslední minutě první třetiny. Ve druhé třetině branka nepadla, obrany hráli pozorně a co prošlo pochytali výborní brankáři.
Na začátku třetí části mohl rozhodnout Filip Sedlák, jenž unikl domácí obraně a jeho střelu, jenž mířila do šibenice, vytěsnila domácí brankářka. V dobré šanci se v oslabení objevil i Honza Skorčík, jenž ve vlastním oslabení vystihl domácí rozehrávku, avšak na lepší zakončení mu scházeli síly. Tak se radovali domácí po nenápadné akci při níž zaspala naše obrana. Dominik Jizba neměl příliš velkou šanci. Kladno ucítilo šanci, kterou umocnili dvě přesilové hry. Žlutomodří však již bojovností a nasazením soupeři skórovat nepovolili ani ve hře bez brankaře.

Chtěl bych poděkovat rodičům, fanouškům obou táborů za skvělou atmosféru jenž při zápase vytvořili.
Na závěr bych Vás chtěl pozvat na poslední dvou utkání mladších žáků jenž se hraje v neděli 25.11.2012 od 11 a 14 hodin soupeřem nám bude mužstvo HBC Hostivař jde o utkání prvního a druhého celku tabulky.

FOTOGALERIE ZDE

Autor: Milan Kubíček

  Tags: , , , ,