MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Rozhovor s bojovníkem v útočných řadách, Lukášem Myslivcem

Muži A 07.11.2012   Michal Pěch

Ahoj Lukáši. Kdy a kde jsi se k hokejbalu dostal a jaké byli tvoje začátky?

S hokejbalem jsem začal na našem sídlišti, kde jsme s klukama hrávali každé odpoledne po škole. V organizované podobě jsem začal v klubu Avir Praha, kam mě přivedl kamarád.

Kde všude si za svou hokejbalovou kariéru působil?

Jako žáček jsem začal hrát za Avir Praha, který se po nějakém času spojil s týmem SK Ďáblové Praha, kde jsem působil až do mužské kategorie. Loňskou sezonu jsem působil v týmu HBC Hradec Králové. Toto působení mi dalo obrovskou zkušenost a herní posun a to hlavně díky trenérovi Jardovi Pavlíkovi.


Od léta působíš zde v Kert Parku, a tak si měl možnost pořádně poznat nejen hráčkou kabinu, ale i lidi okolo. Jsi spokojený s atmosférou v klubu ?

S atmosféru v klubu jsem spokojený. Myslím, že v rámci možností, které hokejbalové prostředí nabízí, má klub kvalitní zázemí a realizační tým dělá maximum pro pohodlí hráčů.

Trenér Rostislav Kurfürst je známý svou náročností na fyzickou kondici. Jak ti vyhovují tréninky a celkově jeho vedení mužstva ?

Ze začátku byly tréninky hodně náročné, trvalo určitý čas, než jsem si na to zvykl. Podle mého názoru by tréninky mohly obsahovat více cvičení zaměřených na práci s balonkem, ale to je pouze můj osobní názor.

Ještě před samotným začátkem extraligy jste sehráli evropský pohár v rakouském Villachu, na kterém jste skončili druzí. Jak bys s odstupem času zhodnotil tento turnaj ?

Turnaj ve Villachu měl hlavně herní přínos. Změřili jsme síly s kvalitními evropskými mužstvy. Tímto bych chtěl poděkovat vedení mužstva, že nám vůbec umožnili účastnit tohoto turnaje.

Většinu sezony nastupuješ v útočné formaci po boku Lukáše Plzáka a Honzy Krtičky. Jak se ti s nimi spolupracuje ?

Spolupráce celkem funguje. Kluci mi jsou schopný připravit velké množství gólových příležitostí, bohužel je zatím nedokážu proměnit, což sráží výkon celého útoku.


Celou sezonu se střelecky trápíte. Ty sám ses prosadil až v minulém utkání proti Plzni. V čem bys hledal příčiny neúspěchu ?

Já osobně nemám potřebný klid v koncovce, to je hlavní příčina. Týmu každopádně chybí zraněný Adam Führich, který dává mnoho gólu. Trénování střelby věnujeme na tréninku více času, tak nezbývá než doufat, že se to zlepší.

V sobotu vás čeká těžký zápas proti Kladnu. Co od soupeře čekat a budeš se na něj nějak speciálně připravovat ?

Speciálně se připravovat nebudu, je to zápas jako každý jiný. Soupeř budu kvalitní, bude mít solidní tři útoky. Klíč úspěchu vidím v kvalitní defenzivě a v čekání na nějaký brejk. Nejspíš se nedá čekat, že je herně přehrajeme.

Když teď odbočíme od hokejbalu. Jak nejraději trávíš svůj volný čas ?

Odpočinkem a taky zábavou s kamarády.

Je něco co bys rád vzkázal hráčům, funkcionářům, fanouškům Kert Parku ?

Honzo, Lůďo... díky za všechno...

Lukáši, díky za rozhovor.

  Tags: , , , , , ,