MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Pražané herně jasně přehráli Plzeň, výsledkově však pouze 2:1

Muži A 03.11.2012   Michal Pěch

Sobota 3.11.2012

HC KERT PARK PRAHA (1:0;0:0;1:1) HBC Škoda Plzeň
Branky: 11:06 Myslivec, 32:24 Plzák L. (Myslivec) - 43:06 Benedikt J. (Beránek)
Sestava Kertu : Gerlich (Sup) - Sikora, Ptáčník, Michetschläger, Christ, Rozenberg, Pavlík - Myslivec, Plzák L., Krtička, Hradecký, Kuna, Kruček M., Kruček J., Kočka, Tyburec
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
42:24 3:4 0:0 / 0:0

Tradiční souboj mezi Kert Parkem a Plzní se sehrál na pražských Lužinách od 16:00
Pražané vstoupili do zápasu dobře. Již od prvního střídání zamkli Plzeň v jejím obranném pásmu. Do první šance se dostal David Kuna, ale míček se mu mezi betony hostujícího Marka nepodařilo propasírovat. Následně ještě střílel mimo branku Luděk Hradecký. Ve čtvrté minutě se do gólové šance dostal Lukáš Myslivec, avšak jeho střela trefila hostujícího Marka. K další gólové šanci se dostal Luděk Hradecký, plzeňský Jan Marek však jeho šanci opět zlikvidoval. Kert Park přehrával hosty z Plzně a v úvodních sedmy minutách je nepustil do zápasu. Hosté se k první střele dostali, až v osmé minutě, avšak s ní si chytající Leoš Gerlich bez problémů poradil. Pražané i nadále pokračovali ve svém "kolotoči" v obranném pásmu Plzně. Ve dvanácté minutě se Kert Park po nespočtu šancí konečně prosadil. Lukáš Myslivec vybojoval míček v rohu hřiště, oběhl plzeňskou branku a střelou z pravého kruhu překonal hostujícího Marka 1:0. Následně se do další gólové šance dostal Luděk Hradecký, který unikl plzeňské obraně a šel sám na Marka. Hradeckého kličku do forehandu však Marek vystihl a mladému útočníkovi se již nepodařilo propasírovat míček mezi betony.
V úvodu druhé třetiny byla hra vyrovnanější. Kert Park sice začal přesilovou hrou, avšak v ní si mnoho šancí nevytvořil. Od dvacáté minuty začali Pražané znovu přidávat na obrátkách. Ve čtyřiadvacáté minutě dobře kombinovala druhá útočná řada Kert Parku. Martin Kruček našel křižnou přihrávkou na levém kruhu Davida Kunu, který střelou z první trefil pouze břevno. O minutu později zahrozili i hosté. Jiří Benedikt se dokázal uvolnit v útočném pásmu a vyslal na Leoše Gerlicha velmi tvrdou střelu. Ten však dobře viděl a s přehledem Benedikta vychytal. V závěru třetiny sehráli Pražané přesilovou hru. V ní se k několika zakončením dostal Martin Kruček, avšak jeho střeleckou smůlu se mu prolomit nepodařilo.
Třetí třetinu začali domácí oslabením. Plzeňští se snažili tlačit do útoku, ale Pražané dobře bránili. V třiatřicáté minutě se Pražané znovu prosadili. Lukáš Myslivec vybojoval v útočném pásmu nahození Tomáše Sikory, přihrál na vrchol kruhů kapitánovi domácích Lukášovi Plzákovi, který přesnou ranou pod horní tyč nedal Markovi šanci 2:0. Poté hrála Plzeň přesilovou hru. V ní však byli nebezpečnější domácí. Martin Kruček vybojoval míček, v útočném pásmu dokázal obehrát 3 protihráče, dostal se před branku a střílel backhandem. Střelu vyrazil Marek zpátky na jeho hůl, avšak následná dorážka šla mimo. Do další nebezpečné šance se dostal Lukáš Myslivec. Jeho dělovka pouze trefila Marka do masky. Kert Park i nadále držel plzeňské v jejich obraném pásmu. Plzni se však dvě minuty před koncem podařilo vstřelit z nenápadné akce kontaktní branku 2:1. Hra se hodně kouskovala a plzeňští se tak nemohli dostat do souvislého tlaku. Minutu před koncem ještě nebezpečně střílel Beránek, ale Leoš Gerlich ho fantastickým zákrokem vychytal. Pražané si již závěr utkání pohlídali a zaslouženě tak získali 3 body.

Martin Kruček, útočník HC Kert Park Praha:

Další zápas, který jsme mohli rozhodnout již v první třetině, ale jak je letos naším zvykem, nestalo se tomu tak a tak se o tři body bojovalo až do závěrečných vteřin. Plzeň jsme přestříleli rozdílem třídy, ale z pomalu 50 střel dát jen dvě branky je opravdu velmi málo. Pozitivum ale je, že dokážeme bodovat i na takto málo vstřelených branek.

Lukáš Plzák, útočník HC Kert Park Praha:

Z naší strany se jednalo o celkem povedené utkání. Co se týká hry, tak jsme předvedli solidní výkon. Rozhodně lepší by měla být naše produktivita. Vypracovali jsme si poměrně dost gólových šancí, bohužel nám to tam stále nepadá. Důležité bylo, že i přes kontaktní gól Plzně, jsme utkání dokázali dovést do vítězného konce a nedopustili vyrovnání jako v posledním měření sil v Plzni.

  Tags: , , , ,