MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park porazil Hradec Králové po samostatných střílení 2:1

Muži A 15.09.2012   Michal Pěch

Sobota 15.9.2012

HC KERT PARK PRAHA (0:0;1:0;0:1 - 1:0) HBC Hradec Králové 1988
Branky: 22:22 Lev (Krtička, Kruček J.) PP, 45:00 Lev SS - 35:03 Švanda
Sestava Kertu : Sup (Gerlich) - Sikora, Christ, Michetschläger, Pospíšil, Rozenberg, Nechyba - Kruček J., Kočka, Myslivec, Kuna, Kruček M., Hradecký, Krtička, Lev
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
33:20 5:6 1:0 / 0:0

Pražské Lužiny hostili v sobotu v podvečer hokebalový duel mezi domácím Kert Parkem a hostujícím Hradcem Králové.

Pražané vstoupili do první třetiny aktivně a svého soupeře z Hradce přehrávali snad ve všech směrech. Za vše mluví počet střel na bránu 16:4. Kert Park se v úvodní desetiminutovce musel dvakrát bránit přesilové hře Hradce Králové, avšak hosté se k nějaké kloudnější akci nemohli dostat. Za to Pražané, kteří v první třetině sehráli dvě přesilové hry, dokázali v útočném pásmu dobře kombinovat a sevřít hosty v jejich pásmu. Jediné co tomu chybělo byl gól. Kert Park se i nadále trápil s mizernou koncovkou.

Hradec Králové i ve druhé třetině nabídl domácím několik přesilových her. V jedné z nich se Pražané konečně prosadili. Střelu Jana Krtičky srazil hostující gólman Brykner pod nohy Lukáše Lva, který si s menšími problémy nakonec přikopl míček na hůl a v čase 22:22 ho dorazil do prázdné brány 1:0. Kert Park poté trochu polevil ze svého tempa a hra se tak začala vyrovnávat.

Do třetí třetiny chtěli Pražané vstoupit v tempu, v jakém nastoupili do první třetiny. To se jim však příliš nedařilo, a tak jsme byli svědky zejména hry o střední pásmo. Z jedné nenápadné akce se podařilo Hradci vyrovnat, když střela Švandy od modré nešťastně propadla chytajícímu Martinovi Supovi do brány 1:1. V osmatřicáté minutě bylo v obranném pásmu Kert Parku pěkně horko. Hradec Králové měl minutovou výhodu dvou mužů v poli, ve které neustále zásobili Martina Supa střelami. Kert Park ale tuto nepříjemnou situaci ustál. Do konce třetiny se už stav nezměnil.

Na řadu tak přišli samostatné nájezdy. V nich jako první jel domácí David Rozenberg, kterému ve finální fázi nájezdu míček uskočil. Za hosty jel Michal Hrubý, jehož střelu dokázal Martin Sup zlikvidovat. Jako druhý jel za Kert Park Martin Kruček. Martinovi se podařilo hostujícího Bryknera překonat, avšak jeho backhandová střela se zastavila o tyčku. Za Hradec jel Hajník, který udělal kličku do forehandu, Martin Sup však jeho úmysl vystihl. Jako třetí přišel na řadu Lukáš Lev. Ten se nemýlil a jeho nájezd se ukázal jako rozhodující, protože hostující Bacovský trefil betony připraveného Martina Supa.

Pražané tak počtvrté v sezoně vyhráli, podruhé na samostatné nájezdy.

Jiří Kruček, útočník HC Kert Park Praha:

V oslabené sestavě jsme chtěli opět naplno bodovat a navázat tak na naší zatím domácí neporazitelnost. Do utkání jsme proti Hradci šli aktivněji, avšak naše střelecká nemohoucnost byla opět pro nás velká překážka. V průběhu zápasu bylo vidět, že rozhodující budou přesilovky. První gól tedy v přesilové hře po kombinaci Krtička, Kruček J., Lev kdy jsme téměř dotlačili míček za brankovou čáru, byl dlouhou část zápasu jako vítězný gól. Slabou chvilku jsme si vybrali v polovině třetí třetiny, kdy jsme byli hodně vylučovaní a soupeři nabídli i přesilovou hru 5 na 3. Kterou za stavu 1:1 se štěstím celé obranné trojice neskončil brankou a tak se utkání dohrávalo, pro Hradec byl bod v této situaci cenný a bylo to vidět i jejich pasivní hrou na konci utkání. V loterii o druhý bod zápasu byl pro nás teďka šťastnější.

Lukáš Lev, útočník HC Kert Park Praha:

První třetina z naší strany byla bez chyby, Hradec jsme k ničemu nepustili a vytvořili jsme si spousty šancí, bohužel bez gólu. Ve druhé třetině se hra trochu vyrovnala, kde se i Hradec dostal k pár šancím, ale Supíno (pozn. Martin Sup) vychytal. Ve 23 min jsme se v přesilovce prosadili, trochu náhodně jsem to tam dostrkal, ale i to se počítá. Ve třetí třetině se bohužel Hradci podařilo vyrovnat náhodným gólem a trochu je to nakoplo. Ke konci ještě měli přesilovku 5 na 3, tu kluci s přehledem zvládli, tak došlo na nájezdy, kde se nám podařilo urvat druhý bod.

  Tags: , , , , ,