MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Pražané prohráli s Kladnem po samostatných nájezdech 2:3

Muži A 09.09.2012   Michal Pěch

Sobota 8.9.2012

HBC Alpiq Kladno (0:1;2:0;0:1 - 1:0) HC KERT PARK PRAHA
Branky: 23:19 Soukup (Nosek) PP, 27:52 Hnízdil D. PP, 45:00 Pražák SS - 11:35 Lev (Krtička, Kruček J.), 34:52 Sikora (Krtička)
Sestava Kertu : Gerlich (Sup) - Sikora, Michetschläger, Pospíšil, Nechyba, Rozenberg, Christ - Plzák L., Krtička, Kruček M., Kruček J., Kuna, Hradecký, Myslivec, Lev, Kočka, Plzák M.
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
27:22 6:7 2:0 / 0:0

Velmi zajímavý zápas sliboval duel na kladenském stadionu, kam zavítal Kert Park. Na první šanci utkání se ale muselo čekat poměrně dlouho. Až v polovině první části se k první zajímavější střele dostal Hnízdil. Nadějných akcí začalo poté přibývat na obou stranách. Za Pražany dobře střílel Hradecký. Kert nakonec v první třetině šel do vedení! Krtička vybojoval útočné pásmo, nahrál míček na hůl Lukáše Lva, který bez menších problémů. Hosté ještě měli v závěru třetiny přesilovou hru, ale v té se jim nedařilo, největší šanci měl paradoxně domácí obránce.

V úvodu druhé části dostali Kladenští hned dvě možnosti hrát přesilovou hru, nakonec využily druhou možnost. Střela Radka Soukupa od modré skončila až v brance. Kert se snažil dostat se zpět do vedení, ale to se nepodařilo. Naopak. Nejprve dobrou střelu Příhody vyrazil Gerlich, následně byl Faulován Štěpáník a sudí nařídili trestné střílení, které dokázal Daniel Hnízdil proměnit. Hosté to ještě zkusili v závěru třetiny, ale neúspěšně.

Začátek třetí části se nesl ve znamení vyloučení a hosté jednu početní výhodu dokázali využít. Hned po buly se dostal k míčku Tomáš Sikora a mířil přesně. Hra se po vyrovnávacím gólu také vyrovnala a oba týmy se spíše začaly soustředit na defenzivu. To se nakonec stalo a o vítězi tak jako v jiných zápasech musely rozhodnout nájezdy.

Nájezdová loterie na kladenském stadionu se ukázala jako obrovsky dlouhá. Kert v nájezdech uspěl v sobotu v Plzni, tentokráte už Pražené tolik štěstí neměli. V deváté sérii rozhodl o bodu pro Kladno Ondřej Pražák.

Převzato z hokejbal.cz
Autor: Jakub Vais

  Tags: , , , , ,