MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park udolal Plzeň v samostatných nájezdech 3:2

Muži A 08.09.2012   Michal Pěch

Sobota 8.9.2012

HBC Škoda Plzeň (0:0;0:1;2:1 - 0:1) HC KERT PARK PRAHA
Branky: 41:33 Benedikt O. (Krch, Valenta), 42:48 Valenta (Groňka) PP - 18:33 Christ (Plzák L.) PP, 32:37 Tyburec (Krtička)PP, 45:00 Lev SS
Sestava Kertu : Gerlich (Sup) - Sikora, Michetschläger, Pospíšil, Nechyba, Rozenberg, Christ - Plzák L., Krtička, Kruček M., Kruček J., Kuna, Führich, Hradecký, Myslivec, Kočka, Lev, Tyburec, Plzák M.
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
21:23 11:7 1:2 / 0:0

Po úvodní výhře minulý víkend v Mostě přivítala Plzeň na svém hřišti Kert Park Praha. První část střetnutí by musela nezaujatého diváka nudit. Ani na jedné straně nebyli k vidění velké šance až na pár výjimek a ty by se daly spočítat na prstech jedné ruky vysloužilého dřevorubce. Za všechny vybíráme třeba střelu Jana Krtičky od modré čáry, která měla gólové parametry a dokonce v brance skončila, ale už před tím bylo pískáno postavení jednoho z hostujících hráčů v brankovišti.

Ve druhé třetině už se obraz hry zlepšil, i když jen nepatrně. Při přesilovce čtyř proti třem ze strany Kertu přišel dokonce první gól, když Petr Christ využil svého důrazu před brankou a dokázal vybojovat míček a poslat ho do branky. To bylo ovšem na dlouho dobu opět všechno. Až v závěru třetiny ohrozil branku Pražanů Průcha, ale jen vyzkoušel pozornost Gerlicha.

Jako nejlepší se nakonec ukázala třetí část. Tu začal Kert přesilovkou, kterou mohli hosté označit opět jako využitou. Přesná střela Davida Tyburce skončila v síti. Na další zajímavější šance si necelá stovka diváků v plzeňské hale musela počkat až do závěrečné pětiminutovky. Nejprve se potvrdilo staré známé, nedáš-dostaneš. Martin Kruček po pasu za obranu neměl dobrou pozici pro střelu, hned z protiútoku Ondřej Benedikt napřáhl a míček se zastavil až v síti. I Plzeň v utkání nakonec využila přesilovou hru, když se po střele od modré prosadil Stanislav Valenta a srovnal na 2:2. Závěr utkání se posléze hodně vyhrotil, ale k dalšímu gólu nedošlo.

O vítězném celku, který si připíše o bod více do tabulky, musely rozhodnout nájezdy. V nich se v prvních dvou sériích nikdo neprosadil, v té třetí skóroval za Kert Park Lukáš Lev a když domácí Šiman nedal, tak bylo jasné, že z bodu navíc se radují Pražané a zůstanou tak na čele tabulky.

Převzato z hokejbal.cz
Autor: Jakub Vais

Rostislav Kurfürst, trenér HC Kert Park Praha:

Byl to vyhecovaný zápas. My jsme do Plzně jeli s tím, že chceme vyhrát a po průběhu zápasu lze považovat ztrátu bodu za zklamání, ale nakonec jsme za ně rádi. Herní projev nebyl ideální. Po tom, jak jsme hráli na Euro Cupu, kde jsme byli ve finále, to není úplně ono. Ani v předchozích zápasech doma a ani dnes.

Josef Kadaně, trenér Plzně:

Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř. Navíc nám chyběli tři hráči, takže ani sestava nebyla optimální a navíc se nám zranil i Jiří Benedikt během hry. Hráli jsme také hodně oslabení, což nás stálo spoustu sil. Byl to zápas proti kvalitnímu a těžkému soupeři. Těší nás, že jsme dokázali v závěru srovnat i přesto, že hráčů bylo už málo a sil také. Mysím si, že ten ukazuje charakter a touhu po vítězství, to už tu dlouho nebylo.

  Tags: , , , , ,