MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Rozhovor s posilou obranných řad, Petrem Christem

Muži A 27.08.2012   Michal Pěch


Ahoj Petře, hned v úvodu bych tě chtěl přivítat v Kert Parku. Jak jsi se k nám dostal ?

Ahoj, základem všeho byl samozřejmě Adam Führich. Ten mě do Kertu a do Prahy lákal pořád. No a po loňské sezóně, kdy v Opavě mužský hokejbal skončil mě kontaktoval David Kuna a pak už to šlo všechno rychle. Dokonce mi i prostřednictvím Iva Bošáka pomohli s prací, za což jsem hodně vděčný. Moc jsem se proto nerozhodoval, Kert měl o mě zájem a já jsem byl rád, že si můžu po dvou letech zase zahrát extraligu a navíc v tak kvalitní týmu, jakým Kert je.

Jak jsi se k hokejbalu vlastně dostal ?

Já jsem s hokejbalem začal celkem pozdě až ve 20 letech právě v Opavě. Do té doby jsem hrál jen hokej. Měli jsme po hokejové sezóně a přišel za mnou otec, trenér SHC a prakticky mi přikázal, že potřebují pomoct se záchranou v extralize, tak jsem ani moc na výběr neměl. Následně jsem vybojoval s U20 druhé místo na MS, pak chvíli kombinoval ještě hokej i hokebal, ale poslední dobou už jsem se věnoval jen hokejbalu.

Kde všude jsi v minulosti působil ?

To není moc složitá otázka  Co se týče klubové úrovně, tak jsem byl vždy věrný Opavě. Po našem pádu z extraligy sice nějaké nabídky byly, ale Opava pro mě vždy byla jediná. Teda až doteď.

Jak ti vyhovovala letní příprava a jak bys jí zhodnotil vzhledem k tvým minulým angažmá ?

Je škoda, že byla tak krátká. Sice jsem trénoval individuálně v Opavě, ale to člověku nikdy nedá tolik, co příprava s týmem. Kert se v loňské sezóně dostal hodně daleko ve všech soutěžích (extraliga i pohár), tak jsme začali trénovat až na začátku srpna. Navíc extraliga letos začíná hodně brzy. Jinak to bylo v pohodě, tréninky měly skvělou úroveň i tempo, trenér od nás vyžadoval maximální nasazení a přesně tohle mi vyhovuje.


Hned první kolo Extraligy jste hráli proti Jihlavě, soupeři, kterého si pravidelně potkával v minulých sezonách. Jak by si tento zápas zhodnotil a věděl si co od Jihlavy čekat ?

To je pravda, Jihlavu jsem potkával minulé dvě sezóny v národce a vždy to byly dobré zápasy. Jen nevím čím to bylo, že s Opavou jsme na ni vždycky uměli a pravidelně ji poráželi. Ale na druhou stranu sobotní zápas byl o něčem úplně jiném, Jihlava hrála jinak, ale to se dalo čekat. Rozdíl mezi extraligou a národkou přece jenom je a i když Jihlava nehrála špatně, nemohla si dovolit hrát stylem jako loni nebo předloni. Jen přesilovky hrála stejně, to jsem věděl přesně, co čekat. Jinak zápas to byl skvělý, ve skvělém tempu, kluci odvedli dobrý výkon a výsledkem byla první výhra, což bylo nejdůležitější.

Zápas si odehrál v první obranné dvojici spolu s Tomášem Sikorou. Jak se ti s ním i s celou první lajnou spolupracovalo ?

Se Sikim se hrálo výborně, neprohrál za celý zápas snad jediný souboj. Jen je na můj vkus hodně ofenzivní, ale to je jeho způsob hry a já se mu musím přizpůsobit  A s celou lajnou se hrálo taky skvěle, kluci jsou silní s míčkem a prakticky ho neztráceli, takže to pak bylo jednodušší. Jediné, s čím jsem nebyl moc spokojen byl můj výkon, ten byl tak na 50%! Možná to bylo trochu nervozitou, trochu i nerozehraností, ale čekal jsem sám od sebe víc. Chyběl hlavně klid na hokejce a víc agresivity. Asi si vše musí sednout a někdy to prostě nejde hned, tak to snad už příště bude lepší a splatím trenérovi i týmu důvěru, kterou jsem dostal. Sám vím, že moje výkony můžou být daleko lepší než jaký jsem předvedl v prvním zápase.

Jak jsi celkově spokojený v týmu ? Spoluhráči, zázemí, realizační tým atd. ?

V týmu jsem opravdu spokojený. Adam mi o Kertu hodně vyprávěl už během loňské sezóny a musím říct, že v ničem nelhal. Supr tým jako celek, supr kluci, supr realizační tým včetně trenéra. Nemám si na co stěžovat. Tak teď už jen abychom odváděli dobrou práci i na hřišti a nebude to mít chybu.

Petře díky za rozhovor.

Taky díky.

  Tags: , , , , , ,