MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Mladší žáci si vybojovali postup na finálový turnaj

Mladší žáci 12.05.2022   Milan Kubíček

Šest týmů se sjelo do Mladé Boleslavi na kvalifikační turnaj s cílem postoupit na závěrečný turnaj mladších žáků, jenž se koná 18. a 19. června. Místo turnaje zatím není známo.

Snadný postup ze skupiny

Náš tým se ve 3-členné skupině nejprve utkal s mužstvem HBC Pardubice. Ty se sice dostali do vedení, ale utkání jsme měli pevně v rukou a  dokráčeli k pohodovému vítězství 7:1.
Do utkání s Ježky z Heřmanova Městce jsme nastoupili s vědomím, že nás výhra posune rovnou do semifinále. Úvod utkání nám vyšel na jedničku a stále jsme navyšovali svůj náskok. Soupeř dokázal korigovat stav jedinou brankou v poslední vteřině utkaní. Utkaní skončilo na vlas stejným výsledkem 7:1.

Playoff

Na utkáni playoff zavítal do Mladé Boleslavi déšť. Semifinálový soupeř vzešel z výsledků druhé skupiny a postavil nám do cesty další pardubický klub Svítkov Stars. Po dlouhé pauze jsme se rozehrávali postupně, Svítkov se dostal do vedení, které však nemělo dlouhého trvaní. Kanonáda našeho celku se opět zastavila na čísle 7, tedy poměrně hladký postup s výsledkem 7:1.

Těšili jsme se na pražské finále s Hostivaří, ale ta v semifinále podlehla překvapivě Ježkům 3:0 a tak bylo třeba k potvrzení postupu vyhrát i finále. Ve finále se opakoval souboj ze skupiny. Ježci byli zápas od zápasu lepší a deštivé počasí nahrávalo jejich týmu. Velice napínavé utkáni tak rozhodla jediná branka Víti Hlávky, která nás posunula na finálový turnaj (1:0).

Víta Hlávka a Šimon Richter byli vyhlášeni nejlepšími hráči našeho týmu. Poté převzal kapitán Filip Větrák pohár za vítězství v turnaji jako vstupenku na závěrečný turnaj, kam se moc těšíme.

Hodnocení trenéra: "Tým zahrál výborně, obdrželi jsme pouhé tři branky po celý turnaj, všichni čtyři obránci podali vynikající výkon. Útočníci byli velice produktivní, hlavně dvojice Šimon Richter a Víťa Hlávka provětrávali obrany soupeřů. Honza Čermák, i když neměl tolik práce, podržel tým zejména v konci finálového utkání. Celý tým fungoval jako jeden sehraný tým. Děkuji rodičům za podporu a spoustu občerstvení, včetně obědové pizzy."
 
Sestava: Jan Čermák (G), Jiří Arnold (G), David Čihák (G) - Filip Větrák, Lukáš Horský Matěj Dvorský, Filip Doucha , Michal Šeps, Václav Sýkora,
Timotej Bilý, Kvido Novák, Adam Kraml, Derek Arnold, Vít Hlávka, Jakub Bláha, Šimon Richter.

Na závěrečný turnaj zatím postoupili: HC Kert Park Praha, HBC Pardubice, HBC Kladno, HBC Hostivař a Kelti Beroun. Zbývá tak poslední volné místo. To se zaplní 5.6. na turnaji, kam jsme také přihlášeni. Dle propozic se musíme zúčastnit dvou až třech turnajů.

  Tags: , , , , , , ,