MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park si v úvodním zápase extraligy poradil s Jihlavou 5:0

Muži A 25.08.2012   Michal Pěch

Sobota 25.8.2012

HC KERT PARK PRAHA (2:0;2:0;1:0) SK TOPTRANS Jihlava
Branky: 9:49 Hradecký (Krtička). 11:50 Kruček J. (Kruček M.) PP, 17:36 Führich (Kruček J., Kočka J.), 18:13 Führich (Krtička, Myslivec) PP, 36:42 Kruček M. (Pospíšil, Myslivec)
Sestava Kertu : Gerlich (Sup) - Sikora, Christ, Michetschläger, Pospíšil, Rozenberg, Nechyba - Kruček J., Kočka, Führich, Myslivec, Kuna, Kruček M., Hradecký, Lev, Krtička
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
42:22 4:5 2:0 / 0:0

Pražané hned v úvodu utkání zatlačili Jihlavu do obranného pásma a tlačili se před bránu svého soupeře. Šanci si dokázal vytvořit Lukáš Myslivec i Adam Führich, ale proti nim byl dobře připravený hostující Humlíček v bráně. V sedmé minutě šli do přečíslení společně Jan Krtička a Adam Führich, avšak se střelou Führicha si dokázal Humlíček poradit. Následně hrál Kert Park přesilovku. Ta se domácím vůbec nedařila, ale pár vteřin po skončení trestu se Pražané přeci jen dočkali první branky. Jan Krtička nahodil od mantinelu míček na bránu, kde svým důrazem dokázal Luděk Hradecký nadvakrát překonat gólmana hostů 1:0. V jedenácté minutě hráli Pražané znovu přesilovou hru. V ní nejprve utekl domácí obraně hostující Střecha, jenž nastřelil tyč svatyně domácích. Následně se znovu prosadili Pražané, když Jiří Kruček využil přesilovku 2:0. V závěru třetiny si ještě příležitost ke skórování vytvořili hosté, avšak Jobák promáchl.

Úvod druhé třetiny opět vyšel lépe domácím. V osmnácté minutě se po nahrávce Jiřího Kručka prosadil Adam Führich 3:0. Za 36 vteřin se znovu radovali domácí z gólu. O ten se opět postaral Adam Führich střelou s backhandu 4:0. V následujících minutách se hrálo hlavně ve středním pásmu a žádné velké šance k vidění nebyly. V pětadvacáté minutě nebezpečně střílel Jan Střecha. Jeho střelu Leoš Gerlich vyrazil pouze nad sebe. Míček padal zpět směrem do brankoviště, ale nakonec skončil na horní síťce domácí svatyně. V posledních vteřinách druhé třetiny střílel od červené Tomáš Sikora. Jeho střelu ještě tečoval mezi kruhy Petr Michetschläger, avšak míček se pouze zastavil na horní tyčce.

I do třetí třetiny vstoupili Pražané aktivně a okamžitě zatlačili Jihlavu do obranného pásma. V sedmatřicáté minutě utekl hostující obraně Martin Kruček, který střelou z pravého kruhu překonal Humlíčka 5:0. Následně se ihned po buly zmocnil míčku opět Martin Kruček, obhodil si obránce hostí, avšak Humlíček dokázal včas zareagovat a svým vyběhnutím zlikvidoval šanci Martina Kručka. V jednačtyřicáté minutě se dostal do samostatného úniku Lukáš Lev, avšak jeho klička do forehandu se zastavila na hokejce Humlíčka. Třetí třetina se poté už spíše dohrávala. Kert Park si tak připsal hned v úvodu soutěže první vítězství.

  Tags: , , , , ,