MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Prague Select vítězem turnaje krajských výběrů U13

Mladší žáci, Nezařazené 07.09.2021   Eva Drncová  Koch

Po loňském výpadku, kdy kvůli koronavirovým opatřením musel být turnaj zrušen i v náhradním termínu, se letos hráči kategorie U13 mohli o pohár utkat na hřišti pardubického Svítkova uplynulý víkend. Při účasti sedmi krajů se turnaj odehrál nejspravedlivějším systémem - každý s každým. Všechny týmy čekalo 6 zápasů ve dvou dnech.

Pražský výběr reprezentovali jako zástupci HC Kert Park Praha jeden obránce Vašek Adam a tři útočníci Adam Richter, Ondra Větrák, Radim Drnec. Společně s nimi bojovali za hlavní město i hráči dalších pražských klubů HBC Hostivař, SK Rebel Praha a Prosek Moles. Celý tým se v průběhu turnaje prezentoval kolektivní nezištnou hrou. Bylo znát, že většina hráčů se zná už od minipřípravky a také z prázdninových hokejbalových kempů a dohromady tak vznikla výborná parta. Zástupci Kertu se na hřišti rozhodně neztratili. Vašek Adam likvidoval průniky do našeho obranného pásma a z jeho dělových ran od modré padaly góly. Adam Richter tvořil hru v prvním útoku, kromě několika gólů zařídil nespočet brankových příležitostí pro své spoluhráče. Ondra Větrák rychlýma nohama zatápěl soupeřovým obráncům a zakládal gólové šance. Radim Drnec byl kapitánem pražského týmu, jeho kombinační hra nesla ovoce a ty nejdůležitější góly si schoval na správnou chvíli.

Prague Select - Ústecký kraj 4:1

Prvním soupeřem týmu Prague Select byl Ústecký kraj. Málokdo by tipoval, že právě severočeský výběr bude do posledních chvil sahat po zlatých medailích. Nikdo netušil, jak veledůležité bylo pro konečné pořadí úvodní vítězství Pražanů 4:1. V utkání exceloval hostivařský Filip Hradil se statistikou 3+1 a logicky byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Prague Select - Moravskoslezský kraj 14:2

Druhým týmem, který prověřil dovednosti pražského celku byl Moravskoslezský kraj. Tady byla od počátku jasná dominance našeho týmu. Krásná kombinační hra přinesla vysokou výhru 14:2. Nejlepším hráčem utkání byla vyhlášena rebelská Anička Dědková za obětavou práci v obraně.

Prague Select - Zlínksý kraj 11:3

Poslední sobotní zápas jsme sehráli proti reprezentaci Zlínského kraje. Skóre 11:3 vyznívá poměrně jednoznačně, ale rodilo se těžko. Houževnatý soupeř, který dorazil na turnaj s nejmenším počtem hráčů, bojoval a nedal nic zadarmo. Ocenění za nejlepšího hráče utkání si odnesl brankář Kryštof Kadlec.

Prague Select - Královéhradecký kraj 3:4 ss

V neděli dopoledne se proti nám postavil Královéhradecký kraj. V téměř domácí atmosféře se mu povedlo to, co zatím nikomu. Hradečtí šli do vedení a my poprvé poznali, jaké je to skóre otáčet zpět na svou stranu. Útočné akce se přelévaly, brzy jsme dokázali vyrovnat, aby soupeř opět odskočil. Zbývala minuta do konce utkání a při stavu 2:3 se trenéři rozhodli pro hru bez brankáře. 22 vteřin před koncem z náporu před brankou padl gól a zápas rozhodly až samostatné nájezdy, kde byl šťastnější tým z východních Čech. Prohra 4:3 ss. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen kerťácký Radim Drnec, který měl podíl na všech vstřelených gólech.

Prague Select - Středočeský kraj 5:3

Derby z divize střed, to byl zápas mezi Středočeským krajem a Prahou. Dlouho byl zápas velmi vyrovnaný, ale nakonec se Pražanům podařilo vstřelit důležité branky a brali výhru 5:3. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Adam Michek z Hostivaře.

Prague Select - Pardubický kraj 4:3 ss

A to nejlepší nakonec. Poslední utkání celého turnaje a přímý souboj o první místo. V cestě za zlatem stálo už "jen" porazit domácí tým Pardubického kraje. Matematika mluvila jasně, jedině výhra znamená zlato. Počítaly i ostatní týmy. Středočechům by naše výhra v základním čase přinesla bronz, naopak prohra by znamenala zlato pro Ústí a stříbro pro Hradec. Bylo jasné, které kraje se vzájemně budou povzbuzovat a komu budou ve vypjatém utkání fandit. Před koncem utkání Pražané prohrávali o jeden gól a vidina zlatých medailí se rozplývala. Vyrovnávací branka na 3:3 byla obrovským psychickým povzbuzením do poslední části - o vítězi rozhodovaly opět nájezdy. Jako první se rozjel proti brankáři Adam Votava a proměnil. Pardubický hráč pálil vedle, Filipovi Hradilovi nájezd nevyšel, pardubičtí opět neskórovali a když tedy ve třetí sérii blafákem dostal míček do sítě kapitán celého týmu Radim Drnec, mohly oslavy vypuknout naplno.

Při závěrečném vyhlášení byl jako nejlepší hráč celého turnaje zvolen Filip Hradil z HBC Hostivař a poté už byly jednotlivé týmy dekorovány medailemi a kapitáni prvních třech týmů převzali poháry. Prague Select si ze Svítkova odváží zlato a pohár pro vítěze víkendového klání. Euforii z vítězství si kluci užívali i v autobusu během cesty zpět do Prahy.

Velké díky patří organizátorům za bezproblémový a hladký průběh turnaje a hlavně trenérům (Honza Němec a Martin Drahota). Od skvělé organizace včetně zajištění dopravy, ubytování a stravy až po podporu a péči o děti během celého turnaje.

  Tags: , , ,