MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

O Pohár starosty Prahy 13

Mladší žáci, Nezařazené 07.09.2021   Milan Kubíček  Martin Horský

9. ročník turnaje starosty se po všech stránkách vydařil. Krásné počasí, vzácná návštěva, souboje o medaile do posledních utkání, početná divácká účast. Co víc si může pořadatel přát?

V sobotu zahájil starosta městské části Ing. David Vodrážka úvodním vhazováním turnaj a maraton patnácti utkání mohl začít.

Vesměs vyrovnávaná utkání bez velkých brankových rozdílů se divákům musela líbit. Mezi nimi se však od rána diskutovalo zda zpráva, že přijede David Pastrňák, je fáma nebo fakt. Kluci přemlouvali trenéry a rodiče: "Zůstaneme, počkáme, uvidíme..." A opravdu  úderem 17. hodiny se zjevil nejlepší český hokejista posledních let. Ochotně předal ceny nejlepším hráčům posledního sobotního utkání. Neúnavně se fotil a podepisoval a co nestihl do předzápasové rozcvičky, dokončil po utkání. Když v extraligovém utkání vstřelil branku, ač do domácí sítě, a korigoval tím  výsledek na 1:5, zatleskaly mu celé Lužiny.

V neděli byly na Lužinách k vidění také hvězdy, třeba ty budoucí našeho  sportu, který máme moc rádi.

Jak tedy turnaj dopadl:

Šesté místo obsadil sympatický tým z Blovic. I když na turnaji nedokázal bodovat, sehrál vyrovnaná utkání, s vítězem turnaje bojoval do posledních vteřin, prohrál o jedinou branku. Rádi je opět na turnaji u nás přivítáme. Plzeňáci skončili na pátém místě jen o skoré před čtvrtými Pardubicemi. Od nich se čekalo víc a po letech odjíždějí z turnaje bez medaile. Tu pro sebe ukořistili hráči z jihu. Pedagog po prvním dni vedl, v neděli nezvládl utkání s pražskými týmy, ale bronz je určitě povzbuzením do další práce.

Domácí vybojovali stříbro, nastříleli nejvíc branek v turnaji, ale ta jedna z prvního zápasu jim chyběla k vítězství. To nakonec zůstalo v hlavním městě. Jen se přestěhovalo o pár kilometrů dál do Čimic. Asi zaslouženě, i když ve třech zápasech zvítězili o jediný gól.

Na závěr bych chtěl poděkovat Městské části Prahy 13 za sponzoring turnaje. Svým kolegyním Evě a Pavle za pomoc při organizování turnaje. Rozhodčím, klukům na časomíře, týmu v občerstvení, že všechny dokázal nakrmit a napojit. A tam nahoru za krásné počasí. Všem hráčům, trenérům a jejich realizačním týmům za bezproblémový chod turnaje. A někdy zase u nás na Lužinách při hokejbale na viděnou!

Klub skóre B
1. SK Rebel Praha 14 : 4 10
2. HC KERT Park Praha 21 : 8 8
3. Pedagog Č. Budějovice 14 : 11 6
4. HBC Pardubice 9 : 11 3
5. HBC Plzeň 11 : 20 3
6. SK Inter Blovice 9 : 24 0

 

 

  Tags: , , , , , , , ,