MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park je ve finále! Čtvrtý zápas semifinále vyhráli Pražané 4:0

Muži A 06.05.2012   Michal Pěch

Neděle 6.5.2012

Elba DDM Ústí nad Labem (0:1;0:2;0:1) HC KERT PARK PRAHA
Branky: 11. Skalník (Kočka), 23. Kuna (Kruček M.), 29. Führich (Plzák L., Kruček J.), 42. Tyburec (Plzák L.)
Sestava Kertu : Gerlich (Sup) - Sikora, Ptáčník, Michetschläger, Pospíšil, Skalník, Pavlík, Nechyba, Rozenberg - Führich, Plzák L., Kruček J. - Tyburec, Kuna, Kruček M. - Hradecký, Kočka, Plzák M., Bošák
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
30:30 5:4 0:1 / 0:0

Kert Park v sobotu první mečbol nevyužil, a tak měl druhý pokus v neděli od 11:00 na hřišti v Ústí nad Labem.

Pražané do utkání vstoupili lépe. Hned v začátku si vytvořili dvě gólové šance. Nejdříve se do úniku dostal Martin Kruček, ale jeho střelu mezi nohy Banda chytil. O minutu později se zpoza brány snažil prosadit David Kuna, ale jeho pokus zastavil Banda se štěstím na brankové čáře. Tlak Pražanů v úvodu přerušilo vyloučení Jiřího Kručka, ale Kert Park se v pohodě ubránil přesilovce domácích. V osmé minutě našel David Tyburec krásnou přihrávkou Petra Michetschlägera, ale jeho střelu nad beton zastavila Bandova lapačka. Do první vážnější šance se dostali domácí až v deváté minutě. Plachý střílel z kruhů pod břevno pražské svatyně, ale Leoš Gerlich ukázkovým semaforem zlikvidoval jeho šanci. V jedenácté minutě hrál Kert Park první přesilovou hru. Jan Kočka přihrál na modrou Jiřímu Skalníkovi, který přesnou a tvrdou ránou prostřelil vše, co mu stálo v cestě 0:1. Ve čtrnácté minutě hráli domácí přesilovku. Kubát nahodil míček na bránu, Štěpánek nebezpečně tečoval balonek před Leošem Gerlichem, kterému nakonec míček skončil v náručí.

V úvodu třetiny dohrávali Pražané oslabení. V sedmnácté minutě nebezpečně prověřil Plachý Leoše Gerlicha, který si se střelou mezi betony poradil. V osmnácté minutě se po přihrávce Martina Plzáka dostal do dobré šance Jan Kočka, ale jeho střelu zlikvidoval domácí Banda. V třiadvacáté minutě vybojoval Martin Kruček v útočném pásmu míček, přesnou přihrávkou našel mezi kruhy osamoceného Davida Kunu, který stejně jako v sobotu překonal Bandu střelou mezi nohy 0:2. Ve čtyřiadvacáté minutě šel Kváš sám na Leoše Gerlicha, ale Adam Führich se stačil rychle vrátit a dobrým obranným zákrokem obral Kváše o balonek. Domácí zahrozili o minutu později, když se znovu dostali do samostatného úniku. V něm byl tentokrát Gottfried, ale ani jemu se nepodařilo překonat výborně chytajícího Leoše Gerlicha. V devětadvacáté minutě nebezpečně dorážel Bím střelu Hubeného, ale Leoš Gerlich opět zlikvidoval šanci Ústí nad Labem. O pár vteřin později střílel z pravého kruhu Lukáš Plzák, jeho střelu vyrazil Banda přímo na hůl Adama Führicha, který zvyšoval již na 3:0.

Úvod třetí třetiny patřil znovu Kert Parku. V jednatřicáté minutě zkusil Jiří Kruček zasunout míček zpoza brány do Bandovy svatyně stejně, jako to zkoušel v úvodu zápasu David Kuna, ale Banda byl tentokrát připravený. V pětatřicáté minutě se před Leošem Gerlichem objevil osamocený Soukup, ale jeho střela minula branku. V devětatřicáté minutě našel Jan Kočka před bránou samotného Martina Plzáka, ale ten ve vyložené šanci jen těsně minul Bandovu bránu. O pár vteřin později byli diváci i hráči svědky nepříjemného momentu na hřišti. Jiří Skalník si při otočce u mantinelu vyhodil koleno. Po krátkém ošetření na hřišti, byl Jiří Skalník odvezen do nemocnice. Po malé výměně názorů hráčů na hřišti se hrálo 4 na 4. Domácí již neměli co ztratit a tak zkusili hru bez brankáře. Pražané však dobře bránili a tak po návratu obou vyloučených, byl Banda nucen vrátit se do brány. V dvaačtyřicáté minutě asi definitivně rozhodl pražský David Tyburec o postupu do finále, když krásnou stahovačkou vykoupal domácího Bandu 0:4. Závěr zápasu se již pouze dohrával.

Kert Park si tak poprvé v historii zahraje finále extraligy, ve kterém je čeká Vlašim.

  Tags: , , , , , , ,