MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Starší žáci v poháru opět vítězili

Starší žáci 14.06.2021   Michal Pěch  Václav Křivánek

2:1ss

HC Kert Park Praha (1:0;0:1) SK Kelti 2008
Sestava KER: Slaboch (Štráberger), Lanzendorf, Špák, Adam, Křivánek, Janda, Hampl, Bílý, Větrák, Chán, Nevšímal

V dalším utkání letního poháru jsme nastoupili do pole pouze s deseti hráči. Rozsáhlá marodka nepustila do utkání Broulíka, Drnce, Vrabce a Stašáka. Bratři Richtrové a Jakub Néma se též nemohli utkání zúčastnit.

Kelti nastoupili se třemi kompletními formacemi a snažili se od začátku utkání tlačit před naši branku. Úvodní nápor hostů zbrzdila jejich vyloučení, čímž se nám podařilo srovnat hru. Přesto se hosté dostali do vedení, když si přihrávku Vojty Šlechty srazil domácí brankář do branky. Do konce první poloviny se ani jednomu mužstvu nepodařilo pořádně ohrozit soupeřova brankáře.

V druhé části utkání pokračovala mírná převaha hostů. Náš tým se soustředil na střední pásmo a nevynechal jedinou příležitost k zaútočení. Jedna taková přišla ve 25. minutě. Jirka Hampl se prodral kolem mantinelu, zpětnou přihrávkou našel rozběhnutého Patrika Jandu a jeho projektil se zastavil až v sítí berounské branky. Poslední minuty se odehrály v našem obranném pásmu. Do vyložené šance jsme hosty nepustili a o vítězi utkání tak rozhodly samostatné nájezdy.

Za domácí neproměnil Janda, za hosty Šlechta. Chán ani Krbec si na své protějšky nepřišli. Adamovi chyběl kousek, Havel si také Slabocha nepřekonal. Po změně pořadí hostující Černý nepřehodil již ležícího brankáře, Hampl byl také neúspěšný. Svůj druhý nájezd neproměnil Šlechta a až celkově desátý nájezd proměnil Patrik Janda, když prostřelil Koudelu. Bonusový bod si na své konto připsal celek z Lužin.

9:0

HC Kert Park Praha (3:0;6:0) HBC Kladno
Sestava KER: Slaboch (Štráberger), Lanzendorf, Špák, Adam, Křivánek, Janda, Hampl, Bílý, Větrák, Chán, Nevšímal

Ve druhém utkání jsme nastoupili proti kladenským rysům, kteří pojali letní pohár jako přípravu na příští sezonu a přijeli z výrazně obměněným, omlazeným  kádrem. V pohodovém utkání se střelecky zaskvěl Jakub Chán, který vstřelil šest branek. Další přidali Lanzendorf, Nevšímal a Hampl.

Hodnocení trenéra Milana Kubíčka:

Utkání s Kelty bylo tradičně bojovné, plné soubojů, což někdy rozhodčí přehlédli, takže bylo na obou stranách pár nepotrestaných zákroků. Hosté na výroky rozhodčích reagovali podrážděně a kolikrát se soustředili více na oplácení a komentáře směrem k rozhodčím než na samotnou hru, což nám pochopitelně pomáhalo. Kluky musím pochválit za bojovnost, nasazení a udržení svých emocí v tomto utkání.

Druhé utkání bylo k vzhledem k sestavě, s jakou přijelo Kladno, pohodové. Jakub Chán stál vždy tam kde měl, a proto byl střelecky potentní. Příští sobotu zajíždíme do Mostu, kde nám kromě domácího týmu bude soupeřem Elba DDM Ústí nad Labem.

  Tags: , , , , , ,