MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park je v semifinále! V napínavém souboji nakonec udolal Plzeň 6:5 v prodloužení

Muži A 15.04.2012   Michal Pěch

Sobota 14.4.2012

HBC Plzeň (2:4;1:0;2:1 - 0:1) HC KERT PARK PRAHA
Branky: 12. Regner (Valenta), 14. Benedikt J. (Vágner, Kejř J.) PP, 28. Vágner (Kejř O.), 34. Vágner (Průcha, Slanec), 39. Ondra (Kavalír, Benedikt O.) - 1. Führich (Plzák L., Kruček M.), 6. Pospíšil (Kruček M., Kuna), 7. Skalník (Kočka, Plzák M.), 10. Hradecký (Kuna), 41. Plzák L. (Krtička, Ptáčník), 53. Führich (Krtička, Ptáčník)
Sestava Kertu : Sup (30. Gerlich) - Sikora, Ptáčník, Michetschläger, Pospíšil, Tyburec, Skalník, Pavlík, Rozenberg - Führich, Plzák L., Krtička - Hradecký, Kuna, Kruček M. - Kruček J., Kočka, Plzák M., Bošák
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
30:31 6:4 1:0 / 0:0

Třetí čtvrtfinálové utkání se odehrálo na západě Čech v Plzni.


Do utkání vstoupil A-tým pražského Kert Parku dobře. Pražané uzavřeli domácí Plzeň v jejím obranném pásmu a hned z první šance vstřelili gól. Domácí Semera vyrazil střelu Lukáše Plzáka na hůl Adama Führicha, který pohotově zakončil 0:1. Tlak Kert Parku byl na chvíli přerušen vyloučením Tomáše Sikory, ale A-tým oslabení ubránil a pokračoval v úvodní tlaku. Dobrá hra pražanů přinášela ovoce. Konkrétně v šesté minutě po nahrávce Martina Kručka vstřelil svůj premiérový gól v play-off Jaroslav Pospíšil 0:2. Domácí si vzali oddechový čas, ale ten jim nepomohl. O 40 vteřin zvyšoval na 0:3 Jiří Skalník po střele od modré čáry. To bylo na domácího Tomáše Semeru moc a nechal se tak vystřídat v bráně. Skóre se měnilo znovu v desáté minutě. David Kuna našel přesnou přihrávkou Luďka Hradeckého, který překonal domácího Ulče 0:4. Domácí však dokázali rychle snížit. Ve dvanácté minutě nechala obrana Kert Parku trestuhodně vyběhnout Martina Regnera zpoza brány a ten zasunul míček přesně mezi betony Martina Supa 1:4. O dvě minuty později se stav měnil znovu. Domácí Jiří Benedikt využil přesilovku Plzně střelou od modré a dal tak domácím naději na zvrat utkání 2:4.


První polovina druhé třetiny byla vyrovnaná. Oba celky se nevytvářely moc šancí, a když už k nějaké došlo, golmani si se střelami vždy poradili. Velká šance byla k vidění až v jednadvacáté minutě. Plzeňští Lendl a Kavalír se dostali do přečíslení dva na jednoho, avšak Martin Sup příšil práce neměl, jelikož střela Kavalíra šla vysoko nad. Kert Park následně hrál přesilovou hru 5 na 3, ale té se pražanům příliš nedařilo. V osmadvacáté minutě byla plzeňská lavička o něco veselejší, když Adam Vágner stáhl náskok Kert Parku na jediný gól 3:4.


Do třetí třetiny nastoupil v brance Kert Parku Leoš Gerlich. Domácí byli v úvodu aktivnější. A jejich aktivita přinesla Plzni čtvrtý gól, který vstřelil od modré Adam Vágner 4:4. V šestatřicáté minutě se do velké šance dostal David Kuna, ale Ulčovu svatyni jen těsně minul. V osmatřicáté minutě přišel pro pražany šok. Plzeň vyhrála v útočném pásmu vhazování a Petr Ondra střelou od modré překonal Leoše Gerlicha. Domácí tak dokonali obrat z 0:4 na 5:4. Kert Park však vývoj utkání nepoložil. V devětatřicáté minutě se do obrovské šance dostal Jan Kočka, který se objevil sám před plzeňskou brankou, avšak nedokázal zpracovat těžkou přihrávku. Pražané opět začali tlačit na Plzeň. V jednačtyřicáté minutě propadli plzeňští ve středním pásmu. Pražané se dostali do přečíslení 2 na 1. Jan Krtička zavezl míček po pravé straně do útočného pásma, krásnou přihrávkou našel Lukáše Plzáka, který zakončoval do odkryté svatyně Ulče 5:5. Ve třiačtyřicáté minutě měla Plzeň tři obrovské šance, ale Leoš Gerlich fantastickými zákroky zabránil domácím ve skórování. Patnáct vteřin před koncem třetí části ještě mohl rozhodnout Petr Ondra, ale Leoš Gerlich ho znovu fantasticky vychytal. O osudu utkání tak muselo rozhodnout prodloužení.


Ačkoliv prodloužení mohlo rozhodnout o této čtvrtfinálové sérii, oba celky se soustředili zejména na útočení, z čehož pramenila spousta chyb. V sedmačtyřicáté minutě se dostala plzeňská první formace do přečíslení 3 na 1, ale Leoš Gerlich spolu s Lukášem Ptáčníkem dokázali tuto situaci ustát. V osmačtyřicáté minutě se do přečíslení dostali i pražané, ale překonat Ulče se jim nepodařilo. Největší šanci prodloužení měl v jednapadesáté minutě Lukáš Plzák, ale jeho střela z kruhů orazítkovala pouze tyč plzeňské svatyně. O osudu série se rozhodlo o 2 minuty později. Adam Führich se objevil nikým nepokrytí před plzeňskou bránou a po nahrávce od Jana Krtičky posunul Kert Park do semifinále 5:6.

Velké poděkování patří bezmála pěti desítkám fanoušků, kteří přijeli podpořit A-tým do Plzně a vytvořili mu tam svým skvělým fanděním "domácí" atmosféru.

Kert Park sehraje semifinále s Ústím nad Labem.

  Tags: , , , , , , ,