MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Kert Park vyhrál i podruhé, Plzeň tentokrát rozstřílel 8:0!

Muži A 08.04.2012   Michal Pěch

Sobota 7.4.2012

HC KERT PARK PRAHA (3:0;3:0;2:0) HBC Plzeň
Branky: 7. Kruček M. (Plzák L., Kuna) PP, 7. Kruček M. (Pospíšil, Hradecký), 8. Michetschläger (Kruček J., Kruček M.) PP, 24. Ptáčník (Plzák L.) SH, 27. Kruček J. (Kuna, Michetschläger) PP, 30. Kruček M., 38. Plzák L.(Michetschläger) PP, 40. Plzák L. (Kuna, Kruček J.) PP
Sestava Kertu : Gerlich (Sup) - Sikora, Ptáčník, Michetschläger, Pospíšil, Tyburec, Skalník, Pavlík, Nechyba, Rozenberg - Führich, Plzák L., Krtička - Hradecký, Kuna, Kruček M. - Kruček J., Kočka, Plzák M., Bošák
Střely: Vyloučení: Využití / V oslabení:
34:21 6:17 5:0 / 1:0

Druhý zápas čtvrtfinále začal na Lužinách od 11 hodin. V tom prvním Kert Park dominoval a Plzeň porazil vysoko 7:0.

Úvod utkání byl vyrovnaný. Plzeň byla oproti sobotnímu utkání dravější. Ovšem k výraznější šanci se dostali domácí. David Kuna okamžitě po buly střílel z mezikruží, avšak Ulč jeho pokus dokázal zastavit. Ve čtvrté minutě se do samostatného úniku dostal Martin Plzák, jeho střela však těsně minula bránu. V sedmé minutě hráli pražané svou první přesilovku. Lukáš Plzák krásnou nahrávkou středem hřiště poslal Martina Kručka do úniku, který střelou pod horní tyč nedal Ulčovi šanci 1:0. O 49 vteřin později se skóre měnilo podruhé a byl to znovu Martin Kruček, kdo překonal hostujícího Ulče 2:0. Kert Park byl lepším týmem na hřišti a donutil hosty faulovat. Další rána pro Plzeň přišla v čase 8:00, když Petr Michetschläger zvyšoval na 3:0. Ve třinácté minutě inkasoval Martin Kruček bodnutí koncem hole od Michala Slance, který šel na trestnou lavici na 2+2+10 minut. V přesilovce měl největší šanci David Tyburec, ale jeho dělovka od modré jen těsně minule hostující svatyni.

Druhá třetina začala probíhající přesilovou hrou. Tu se však domácím nepodařilo využít. Hostující Plzeň pak na chvíli uzavřela pražany v jejich obranném pásmu, ale Leoš Gerlich si se všemi pokusy hostů bez problémů poradil. V devatenácté minutě se do dobré kombinace dostala druhá řada domácích. Martin Kruček nahrával Luďkovi Hradeckému mezi kruhy, ten chtěl ještě nahrávku vrátit zpět Kručkovi, který by zakončoval do prázdné brány, avšak nahrávka neprošla přes hostující obranu. Ve dvacáté minutě vybídl Martin Kruček krásnou přihrávkou Petra Michetschlägera ke střele, ale ta se pouze otřela o tyč Ulčovi brány. Ve čtyřiadvacáté minutě hráli domácí oslabení. Lukáš Plzák dobrým forecheckingem obral hosty o balon, nahrál Lukášovi Ptáčníkovi, který střelou od levého mantinelu překonal Ulče 4:0. Hostům se přesilová hra nedařila, za to pražanům se v přesilovce dařilo. David Kuna našel krásnou přihrávkou před bránou Jiřího Kručka, který střelou z otočky překonal Ulče 5:0. V osmadvacáté minutě dostali výhodu přesilové hry hosté. Dobrou šanci měl hostující Ondřej Kejř, ale s jeho střelou si Leoš Gerlich poradil.Naopak znovu udeřili domácí. Martin Kruček skvěle zabránil střele Kadaněho, obral ho o míček, utekl plzeňské obraně, před Ulčem udělal kličku do forehandu a střelou mezi nohy zkompletoval hattrick 6:0.

Ve třetí třetině se hrálo zejména v nestandartní počtu hráčů. Poměr trestních minut 8-18 mluví za vše. V pětatřicáté minutě hrála Plzeň přesilovku 5 na 3. Od modré střílel Kadaně, ačkoliv před brankovištěm Leoše Gerlicha byl chumel hráčů, dokázal střelecký pokus zlikvidovat. V osmatřicáté minutě hráli domácí přesilovku 4:3. Petr Michetschläger našel krásnou přihrávkou Lukáše Plzáka, který prostřelil Ulče 7:0. Za necelé dvě minuty se skóre měnilo znovu. Po nahrávce Davida Kuny se Lukáš Plzák prosadil znovu 8:0. Ve dvaačtyřicáté minutě ještě ohrozil hostující svatyni David Tyburec a Tomáš Sikora, ale Ulč dokázal obě dvě střely zlikvidovat. Utkání se poté už jen dohrávalo.

Kert Park vyhrál zaslouženě i druhé čtvrtfinálové klání. Příští sobotu od 17:00 v Plzni mohou pražané ukončit tuto čtvrtfinálovou sérii.

  Tags: , , , , ,