MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Osmý ročník turnaje O pohár starosty Prahy 13 zná své účastníky

Starší žáci 07.07.2020   Milan Kubíček

Osmý ročník turnaje O pohár starosty Prahy 13 zná své účastníky. Letošní ročník byl vypsán pro kategorii starších žáků, což jsou ročníky 2006 a mladší. Pojďme si jednotlivé účastníky představit.

Dvojice týmů k nám přicestuje z východočeského regionu, prvním z nich je HBC Autosklo H.A.K Pardubice. Tento tým se u nás na turnaji představí podruhé. V roce 2018 dokázal turnaj v kategorii mladších žáků ovládnout a i letos bude patřit k velkým favoritům na celkové prvenství. Autoskláři vyznávají modrobílou kombinaci s tradičním pardubickým koněm na prsou. Druhým mužstvem z východních Čech bude HBC Hradec Králové 1988. Tým z pod Bílé věže přivítáme po dlouhých šesti letech. V roce 2013 dokázali tehdejší mladší žáci celý turnaj ovládnout. Uvidíme, jak si povedou jejich následovníci z královského města. Stanou se černým koněm turnaje? Hradečtí svá utkání hrají v červených nebo bílých dresech, na kterých nesmí chybět hlava piráta.

Pozvání přijala i dvojice týmu ze západočeského regionu. Tým ze západočeské metropole, HBC Plzeň, má s turnajem bohatou zkušennost. Jeho klubovnu zdobí trofeje za všechna medailová umístění: zlato 2017, stříbro 2016 a bronz 2018. Další ze spolufavoritů turnaje hraje svá utkání v bílomodré nebo zelené kombinaci, přední část dresu zdobí velký mečoun. Dalším mužstvem je TJ Tatran Třemošná. Účastník posledních dvou ročníků na medailové pozice zatím nedosáhl, ale co není, může být. Hráči v tradičních oranžových dresech mohou potrápit nejednoho z favoritů.

Pražskou metropoli budou zastupovat dva kluby. Prvním z nich je SK REBEL Praha, tradiční pražský klub sídlící v Čimicích, který bral loni turnajové stříbro. V nedohrané sezoně okupoval přední příčky tabulky v kategorii starších i mladších žáků. I zde můžeme hledat aspiranta na stupně vítězů. Velké R zdobí modrobílé dresy tohoto klubu. Posledním účastníkem turnaje je domácí HC Kert Park Praha. Lužinští obhajují loňské prvenství. Na domácím turnaji nikdy neskončili bez medaile: 2 vítězství, 4 stříbra a jeden bronz. I letos by rádi tuto sérii prodloužili. KERT Park hraje svá utkání ve žluté nebo oblíbenější červené sadě dresů.

Dosavadní vítězové turnaje

O pohár starosty se hraje vždy ve vybrané kategorii.

Ročník Tým Kategorie
2013 HBC Hradec Králové 1988 Mladší žáci
2014 HBC Kladno Starší žáci
2015 HC KERT Park Praha Starší žáci
2016 HBC Hostivař Mladší dorost
2017 HBC Plzeň Starší dorost
2018 HBC Autosklo H.A.K. Pardubice Mladší žáci
2019 HC KERT Park Praha Mladší žáci
  Tags: , , , , , ,