MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Minipřípravka se na Kladně neztratila

Minipřípravka 22.11.2019   Martin Horský  Martin Horský

V den 30. výročí Sametové revoluce minipřípravka zavítala na náš 3. letošní turnaj, tentokrát do nedalekého Kladna, kterého se ve vydařeném dopoledni kromě nás zúčastnili ještě pražští Rebelové a Hostivař a dále 2 týmy Tygrů z Mladé Boleslavi (bílý a černý) a domácí tým Kladna. Při účasti 6 týmů se hrálo nejprve ve 2 trojčlenných skupinách, kde jsme změřili síly nejprve s černými Tygry a ihned poté s domácím týmem. Po přestávce pak na základě umístění ve skupinách na nás vyšlo utkání s druhým Mladoboleslavským týmem a na závěr s naším tradičním rivalem z Hostivaře. S Rebely jsme se tentokrát nepotkali.

HC Kert Park Praha – HBC Tygři Mladá Boleslav - černý 2:6 (1:1, 1:1, 0:4)

První 2 utkáni jsme začali s Kubou Bláhou v brance. Toto utkání bylo velice vyrovnané až do začátku třetí třetiny, kdy se soupeři podařilo vstřelit 4 rychlé branky a tím utkání rozhodnout. 4. a 5. gól byl bohužel po našich faulech z nájezdu.

Branky: Pometlo, Sýkora.

HC Kert Park Praha – HBC Kladno 6:6 (2:0, 2:3, 2:3)

Toto utkání jsme začali velice dobře a po 2 brankách v první a v druhé třetině jsme v polovině zápasu vedli již 4:0. Bohužel ještě do konce třetiny se soupeři podařilo snížit na 4:3 a dvěma trefami v úvodu poslední třetiny otočit skóre na 4:5. V průběhu třetiny se nám zvýšeným tlakem podařilo 2 góly dostat opět do vedení, ale v těsném závěru utkání soupeř vyrovnal na konečných 6:6.

Branky: Pometlo 2x, Sýkora 3x, Horský.

HC Kert Park Praha – HBC Tygři Mladá Boleslav - bílý 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

V tomto utkání se do branky postavil Jakub Pometlo. Úvod utkání nepřinesl žádnou branku. Ve druhé třetině jsme vstřelili 2 branky, ale v závěru ještě soupeř snížil na rozdíl 1 gólu. Ve třetí třetině padla již jen 1 branka a to na soupeřově straně, takže jsme utkání zaslouženě vyhráli 3:1.

Branky: Horský, Sýkora 2x.

HC Kert Park Praha – HBC Hostivař 6:5 (1:2, 3:2, 2:1)

Poslední utkáni bylo velice vyrovnané od začátku až do konce a i díky tomu mělo vysoké tempo a nasazení na obou stranách. V první třetině se nejprve trefil soupeř, pak jsme vyrovnali a v jejím závěru ještě jednou inkasovali. V druhé třetině se nám podařilo vyrovnat, ale soupeř záhy odskočil na rozdíl 2 branek.  Naštěstí v závěru třetiny jsme to byli my, komu se 2 trefami opět podařilo vyrovnat. Do třetí třetiny jsme šli za stavu 4:4. V úvodu třetiny jsme se ujali vedení 5:4, ale soupeř v její polovině opět vyrovnal. Na naší poslední trefu již soupeř nedokázal odpovědět a utkání jsme vyhráli těsným rozdílem 6:5.

Branky: Sýkora 3x, Horský, Jakub 2x (z Kladna) .

Turnaj jsme absolvovali se 2 vítězstvími, remízou a porážkou, tedy s pomyslným ziskem 5 bodů a lehce pasivním skóre 17:18. Na závěr turnaje všechny týmy obdržely tašku vitamínů ve formě exotického ovoce. Tímto bych chtěl poděkovat pořadatelům za uspořádání a pohodový průběh turnaje a za poskytnutí 6. hráče a rodičům a fanouškům za podporu.

Vyjádření trenéra Martina Horského: „Po řadě omluvenek jsme na turnaj dorazili v minimální sestavě se 4 hráči a 2 gólmany, kteří se po 2 utkáních také  vystřídali i v poli. Pětici hráčů v poli nám pomohl doplnit tým Kladna, který nám do každého utkání poskytl některého ze svých hráčů, což nám umožnilo hrát na 2 kompletní trojice. S předvedeným výkonem jsme byli spokojeni, všichni hráči předvedli víceméně to, co jsme od nich očekávali. Škoda jen, že jsme tentokrát měli velké množství omluvenek a nemohli jsme do turnaje zařadit větší počet hráčů, zejména z řad nováčků.“.

Sestava:  Jakub Bláha (G), Jakub Pometlo (G) –  David Broulík, Lukáš Horský, Richard Stainbach, Václav Sýkora. (+ po 1 utkání Josef, Vojta, Kryštof a Jakub – Kladno)