MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Přípravka úspěšná na domácím turnaji

Přípravka 23.10.2019   Martin Horský  Jiří Kraml

Sobotní dopoledne 19.10. patřilo našim přípravkářům, kteří se společně s týmy z Kladna, Hostivaře a týmem berounských Fretek zúčastnili domácího turnaje. Turnaj, kde hrál každý s každým, se tentokrát odehrál na velkém hřišti s 5 hráči v poli a gólmanem se všemi pravidly hokejbalu.

HC Kert Park Praha – HBC Kladno   6:6 (1:5, 1:1, 4:0)

Úvod prvního utkání nám vůbec nevyšel. Soupeři se podařilo vést již 4:0 po prvních 4 a půl minutách. Po divokém úvodu se hra zklidnila a nám se podařilo vstřelit v poslední minutě třetiny první branku. Ještě před jejím koncem ale soupeř navýšil již na 5:1. Druhá třetina přinesla po 1 brance na obou stranách, kdy jsme nejprve my snížili, ale vzápětí soupeř zvýšil opět na rozdíl 4 branek. Poslední třetina ovšem patřila našim borcům, kterým se podařilo 4 trefami srovnat na konečných 6:6 i přes oboustrannou závěrečnou snahu obou týmů vstřelit vítězný gól.

Branky: Větrák, Vymazal 2x, Richter, Sýkora, Doucha.

HC Kert Park Praha – HBC Hostivař    4:3 (0:1, 2:0, 2:2)

Druhé utkání mělo klidnější úvod a i přes velice vyrovnanou hru na obou stranách jsme to byli my, kdo inkasoval první branku. Nám se podařilo v druhé třetině 2 zásahy otočit skóre na naší stranu a do 3. třetiny jsme šli s vedením 2:1. Poslední třetina přinesla postupně po 2 zásazích na obou stranách, kdy jsme to byli my, kdo vždy zvyšoval na rozdíl 2 branek a soupeř vstřelil vždy kontaktní branku. Zodpovědnou hrou jsme ale nakonec ustáli i soupeřovu powerplay a, i když jsme nepřidali do prázdné branky, utkání jsme vyhráli těsným rozdílem 4:3.

Branky: Vymazal 3x, Richter.

HC Kert Park Praha – SK Kelti 2008 Fretky   3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

V posledním utkání jsme to byli my, kdo určoval tempo zápasu, i když soupeřky poměrně osobní obranou nám to neulehčili. V první třetině jsme se ujali vedení 2:0, které jsme navýšili v úvodu druhé třetiny na 3:0. V poslední třetině jsme si i přes jednu inkasovanou branku již vítězství úspěšně pohlídali.

Branky: Richter 2x, Vymazal.

Turnaj jsme zakončili s 1 remízou a 2 vítězstvími se ziskem 5 bodů a lehce pozitivním skóre 13:10. Sobotní dopoledne přineslo za vydařeného počasí 6 velice pohledných utkání. Soupeřům děkujeme za účast a předvedené výkony na vydařeném turnaji, všem fanouškům a rodičům za podporu a zainteresovaným za pomoc s uspořádáním domácího turnaje na Lužinách.

Vyjádření trenéra Martina Horského:

„Pro řadu hráčů se jednalo vůbec o první turnaj hraný na velkém hřišti. O to více mě těší, že všichni podali minimálně výkony odpovídající svým dovednostem. Hráči se dobře popasovali s postavením na hřišti, bulemi, hrou na ofsajdy a zakázanými uvolněními. Také si každý vyzkoušel hrát na různých postech. I brankáři, kteří se pravidelně po třetinách střídali, předvedli velice dobré výkony. Škoda, že nám utekl úvod utkání s Kladnem, ale mohutným závěrem jsme 4 brankové manko dohnali a uhráli alespoň remízu. Již se těšíme na další turnaje na velkém hřišti, které nás čekají na jaře v závěru sezóny.“.

Sestava:  Jan Čermák (G), Ondřej Lanzendorf (G) – Jiří Arnold, Aneta Bláhová, David Čihák, Kristýna Čiháková, Filip Doucha, Lukáš Horský, Adam Kraml, Šimon Richter, Václav Sýkora, Filip Větrák, Šimon Vymazal.

Trenéři: Martin Horský, Jan Šimůnek

Autor: Martin Horský, Foto: Jiří Kraml

  Tags: , , ,