MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Starší žáci vybojovali s favoritem bod! Novému Strašecí podlehli až v nájezdech 3:4

Starší žáci 07.10.2019   Milan Kubíček  Václav Křivánek

Starší žáci - sobota 05.10.2019

3:4ss
HC Kert Park Praha (2:1,0:1,1:1) HBC Nové Strašecí
Branky: Nevšímal, Hulpach, Janda
Sestava Kertu : Štráberger, Slaboch, Adam, Vrabec, Nevšímal, Lanzendorf, Vonderka, Broulík, Janda, Néma, Hulpach, Větrák O., Křivánek

Ve třetím kole ligy starších žáků jsme přivítali na Lužinách silný tým z Nového Strašecí, jenž je považován za jednoho ze spolu favoritů letošního ročníku.

Na kluzkém plastovém povrchu jsme byli ze začátku lepším týmem. První šanci Janda ještě nevyužil, hosté však nestačili pokrýt odražený míček a tak Lanzendorf přistrčil míček Némovi a ten nás poslal do vedení. „Bubáci" zvýšili obrátky a tlačili nás před naši branku, kde však čaroval Patrik. Hosté sice vyrovnali ze závoru před naší brankou snad třetí dorážkou, i přesto jsme šli my do vedení, Janda uvolnil Drnce a ten se v tváří v tvář hostujícímu brankáři nemýlil.

Druhou periodu jsme zahájili obrovskou šancí Hulpacha ale bohužel zůstala nevyužita. Na druhé straně byl opět Patrik v ohni střel, co nezablokovala přetížená obrana pochytal. Kapituloval pouze jednou, při přečíslení nedosáhl na prudkou střelu hostujícího útočníka.

Třetí třetina byla překvapivě nejvyrovnanější ze všech, více jsme se dostávali do útočného pásma hostů jenž byli výsledkem a vývojem zápasu překvapeni, zvlášť poté, co jsme využili přesilovou hru. Pěknou souhru celé pětky  zakončil střelou na zadní tyč Drnec. Hostující trenéři stáhli sestavu na dvě formace se snahou otočit utkání. Sice se jim povedlo vyrovnat střelou jenž se otřela o tyč naší branky ale vice již favoritovi náš tým nedovolil. V samostatných nájezdech byl soupeř úspěšnější a připsal si do tabulky bonusový bod na víc.

Hodnocení trenéra Milana Kubíčka:

Vynikající výkon Patrika Štrábergra v naší brance - 46 zásahů z toho spousta dorážek. Hráči před ním bojovali proti vyspělejšímu a poznání staršímu soupeři a dokázali z minima šancí tři využít. Dnes jsme bojovali jako tým a je z toho zlatý bod. V sestavě se čtyřmi mladšími žáky. Příští týden nás čeká další TOP tým soutěže HBC Hostivař v sobotu od 13 hodin na Palmovce.

  Tags: , , , , , ,