MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Přípravka se v Berouně neztratila

Přípravka 18.09.2019   Martin Horský  Veronika Kramlová, Ludvík Čermák

V sobotu 14. 9. dopoledne začala sezóno také našim přípravkářům, kdy jsme se vydali na první turnaj do nedalekého Berouna. Turnaj byl obsazen 5 týmy a odehrál se systémem každý s každým. Kromě nás se ho ještě zúčastnili malí Ráčci z Rakovníka a 3 týmy domácích Keltů (bílý a modrý tým a dívčí tým Fretek).

HC Kert Park Praha – SK Kelti 2008 Bílý 6:10 (2:2, 3:3, 1:5)
Úvod zápasu se od začátku pro nás nevyvíjel úplně dobře, jelikož již ve 4. minutě jsme prohrávali o 2 branky, nicméně ještě do přestávky se nám podařilo vyrovnat dvěma trefami Bilého a Suchánka. Druhá třetina pak nabídla přestřelku, kdy jsme to byli my, kdo vždy o branku navyšoval skóre, ale soupeři se pokaždé podařilo vyrovnat. Po 2 zásazích Richtra a 1 Douchy jsme do třetí třetiny šli za vyrovnaného stavu 5:5. Závěr zápasu nám ale bohužel trochu utekl, kdy nám 2 slepenými góly soupeř odskočil na rozdíl 2 branek, a i když jsme ještě snížili gólem Větráka na rozdíl jedné branky, soupeř dalšími zásahy dokráčel ke konečnému vítězství 10:6. Na celé situaci před koncem nic nezměnila ani naše hra ve 4 bez brankáře ještě za 2 brankového rozdílu, při které jsme navíc inkasovali. Branky: Bilý, Doucha, Richter 2x, Suchánek, Větrák.

HC Kert Park Praha – SK Kelti 2008 Fretky 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Druhé utkání se pro nás tentokrát od samého začátku vyvíjelo dobře, a i když se nejednalo o lehké utkání, kdy soupeřky k našim hráčům přistupovaly důslednou osobní obranou, úspěšně jsme ho zvládli a nepřipustili nějaké drama v závěru. Trefami Pometla a sólo akce Richtera z úvodu utkání jsme se ujali vedení 2:0, které jsme na počátku druhé třetiny zvýšili (Pometlo) již na 3:0. V polovině třetiny pak soupeřky jednou brankou snížily a do poslední části hry jsme šli za slibného ale ještě nerozhodnutého stavu 3:1. Hned z kraje třetí třetiny navýšil Doucha po nahrávce od Richtera na 4:1, a i když se Fretky v polovině ještě jednou trefily, tak konečné vítězství pečetil hattrickem náš nováček Matěj Pometlo, kdy na všechny jeho branky nahrával Horský. Branky: Doucha, Pometlo 3x, Richter.

HC Kert Park Praha – SK Kelti 2008 Modrý 3:3 (0:1, 1:1, 2:1)
Tento zápas asi nejen podle výsledku byl nejvyrovnanějším utkáním turnaje. První třetina přinesla v polovině jen 1 branku a to do naší sítě. Nám se podařilo vyrovnat z kraje druhé třetiny (Richter) a v jejím závěru odskočit na rozdíl 2 gólů, kdy druhý gól střílel Richter po nahrávce od Větráka a třetí Suchánek po samostatné akci. Bohužel slibné 2-brankové vedení se nám nepodařilo udržet a soupeř z kraje 3. třetiny nejprve snížil na 3:2 a v její polovině vyrovnal na 3:3. Další branka již nepadla a utkání skončilo remízou i přes naší vydatnou snahu v samotném závěru. Branky: Richter 2x, Suchánek.

HC Kert Park Praha – HBC Rakovník 13:2 (5:0, 4:0, 4:2)
Poslední zápas nás čekal proti Ráčkům z Rakovníka. Soupeř přijel s týmem složeným převážně z minipřípravkářů a od začátku bylo patrné, že i přes snahu nemůže být rovnocenným soupeřem, což se projevilo i na výsledku utkání, kdy jsme po 5, 4 a 4 brankách v jednotlivých třetinách dospěli k vítězství 13:2, kdy se soupeři v poslední třetině podařilo korigovat alespoň 2 góly. Branky: Větrák 5x, Bilý, Doucha, Pometlo, Horský, Kraml, Richter 2x, Sýkora.

Turnaj jsme zakončili se 2 vítězstvími, jednou remízou a porážkou, tedy se ziskem 5 bodů a pozitivním skóre 27:17. Berounským děkujeme za příjemně strávené prosluněné sobotní dopoledne s hokejbalem, rodičům a fanouškům za podporu.

Vyjádření trenéra Martina Horského:

Na první turnaj jsme dorazili až na Tima Bilého s kompletně omlazeným týmem, složeným převážně z hráčů letos postoupivších z minipřípravky, 2 minipřípravkářů a 2 úplných nováčků. Z tohoto důvodu jsme před začátkem nevěděli, co od turnaje očekávat. Hráči předvedli bojovnost, ale ukázala se i řada věcí, na kterých musíme do dalších zápasů dále pracovat, zejména co se týče práce na hře dozadu a kombinace. Bylo vidět, že když se občas podařila nějaká pěkná nahrávka, tak situace zpravidla končila i zaslouženým gólem. Škoda, že nám utekl závěr obou utkání s Kelty.

Sestava: Jan Čermák (G) – Timotej Bilý, Aneta Bláhová, Filip Doucha, Lukáš Horský, Adam Kraml, Matěj Pometlo, Šimon Richter, Ondřej Suchánek, Václav Sýkora, Filip Větrák.
Trenéři: Martin Horský, Martin Větrák

  Tags: , , , , , ,