MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Měli bychom být na první mistrák rozehraní a dostatečně připraveni, říká po Memoriálu Libora Topolánka trenér juniorů Karel Manhart

Junioři 04.09.2019   Michal Pěch  ČTK

Junioři v loňské sezoně nezklamali. Tým trenéra Karla Manharta skončil v základní části šestý a ve čtvrtfinále vypadl s Pardubicemi. Loňská sezona je ovšem ta tam a již tento víkend odstartují junioři nový ročník extraligy. Před jeho startem jsme mluvili s trenérem Karlem Manhartem.

Když se na úvod vrátíme k loňské sezoně, v premiérovém ročníku juniorské extraligy jste v základní části skončili na šestém místě a následně dokráčeli do čtvrtfinále. Jak ho zpětně hodnotíte?

Myslím, že jsme vyloženě nezklamali. Tým byl mladý, nikdo z hráčů s úrovní juniorského hokejbalu neměl zkušenosti. Sezona byla trochu na houpačce, některé výkony v utkáních byly výborné a překvapili jsme, v jiných jsme zbytečně neuhráli všechny body i když jsme byli lepší. To je ale o zkušenostech a ty jsme právě v loňské sezoně sbírali. Cíl bylo play off a to jsme si zahráli a Pardubice doma ve druhém utkání trochu potrápili. Šesté místo v závěrečném hodnocení pro nás bylo asi odpovídající.

Letní příprava juniorů se chýlí ke konci. Jak jste s prací mužstva spokojený?

Začali jsme až šestého srpna protože jsme si sezonu po vyřazení protáhli do června. Po dvou TJ jsme následně odjeli na soustředění do Hořovic a po návratu jsme najeli na klasický režim v závodním období. Proti loňské přípravě jsme do programu ale zařadili čtyři přátelské utkání a premiérový ročník turnaje Memoriálu Libora Topolánka, kde jsme sehráli tři výborné zápasy. Měli bychom být na první mistrák rozehraní a dostatečně připraveni.

Někteří hráči se rovněž zapojili do přípravy s A-týmem. Jak máte s trenéry Kunou a Jelenem nastavenou spolupráci mezi oběma mužstvy?

V letošní sezoně chceme aby byla účast juniorů v našem Ačku četnější a to jak na TJ, tak v zápasech. Kluci jsou o rok starší. Je ale jasné, že si o nominaci musí neustále říkat svými výkony, přístupem k tréninkům a to nejen v A-týmu, ale hlavně ve své kategorii.

O víkendu jste sehráli Memoriál Libora Topolánka. Co Vám turnaj ukázal?

Turnaj se určitě vydařil. Výsledky jednotlivých utkání byli těsné a všechny zápasy se odehrávaly ve slušném tempu, i když teploměr ukazoval hodně přes 30 stupňů. Z mého pohledu jsme na tom docela dobře po fyzické stránce, sehranost formací si už docela sedá, jen se musíme snažit ze hry vymazat složitost v určitých situacích a nevyrábět fatální chyby.

V sobotu odstartujete nový ročník juniorské extraligy proti Dobřanům. Jak se na soupeře připravujete?

V tomto týdnu máme ještě dvě TJ a ve čtvrtek sehrajeme poslední přípravné utkání s Hostivaří. Na trénincích budeme hodně pracovat na spolupráci celých pětic jak v obranné činnosti tak v útočné fázi, nácvik přesilových her a samozřejmě oslabení. To ale děláme před každým zápasem, takže nic speciálního.

Jaké cíle si do letošní sezony dáváte?

Letošní ročník bude daleko vyrovnanější (nový herní systém) a půjde o každý bod. Na osmičku vidím deset až jedenáct týmů, tak to bude hodně zajímavé. Pro nás je první cíl probojovat se do vyřazovacích bojů a pak se uvidí. Rád bych hrál o medaili, tým na to máme.

  Tags: , , , , , ,