MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Minipřípravka zakončila sezonu úspěšným turnajem v Novém Strašecí

Minipřípravka 14.06.2019   Martin Horský  Jiří Kraml

Letošní turnaje minipřípravek jsme zakončili v neděli 9.6. v Novém Strašecí, kde se sešlo celkem 8 týmu, které hráli ve 2 čtyřčlenných skupinách, tedy každý 3 zápasy. Čtvrté zápasy pak svedly jednotlivé týmy proti sobě podle pořadí ve skupinách. Za krásného počasí, kdy jsme nevyužili ani šaten a rozvinuli tábor v koutě nad hřištěm, jsme se postupně utkali s Rakovníkem – bílým, pražskými Rebely a modrými Kelty 2008. Druhá skupina pak byla složena z Kovodemontu Most, červeného Rakovníka, bílých Keltů 2008 a domácího týmu.

HC Kert Park Praha – HBC Rakovník - bílí 3:4 (2:0, 1:0, 0:4)
První třetina naznačila, že půjde o vyrovnané utkání, nicméně v jejím průběhu se 2x trefil Filip Doucha a vedli jsme 2:0. V brance utkání začal Honza Čermák, který se s Jakubem Bláhou pravidelně po třetinách střídal i v dalších utkáních. V druhé třetině přidal třetí branku Adam Kraml a vypadalo to, že utkání bude směřovat k našemu vítězství. Nicméně úvod třetí třetiny přinesl branku do naší sítě, následně proměněné trestné střílení po našem faulu a rázem byl stav 3:2. Soupeř odvolal brankaře a nám se nepodařilo jeho závěrečný tlak ustát a inkasovali jsme po třetí. V samém závěru po naší chybě v rozehrávce jsme pak obdrželi vítěznou branku soupeře a i přes naší snahu při hře ve čtyřech bez brankáře jsme již vyrovnávací branku nevstřelili a utkání skončilo naší porážkou 3:4.
Branky: Doucha 2x, Kraml.

HC Kert Park Praha – SK Rebel Praha 7:2 (3:0, 2:2, 2:0)
Utkání s pražskými Rebely mělo hladší průběh a to v náš prospěch. V průběhu první třetiny jsme se ujali vedeni 3:0. V druhé pak nejprve soupeř snížil, my jsme přidali další 2 branky a v závěru třetiny jsme ještě jednou inkasovali. Do třetí třetiny jsme šli za stavu 5:2. Tentokrát jsme si utkání v závěru pohlídali a dalšími 2 trefami stanovili konečné skóre 7:2. Dobré také bylo, že na vstřelených brankách se střelecky podílelo hned 6 hráčů včetně některých pěkných kombinačních akcí.
Branky: Horský, Sýkora 2x, Suchánek, Vymazal, Čihák a Větrák.

HC Kert Park Praha – SK Kelti 2008 modří 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Třetí utkání s modrými Kelty mělo přesně opačný charakter, než naše první utkání. Tentokrát jsme to byli my, kdo po první třetině prohrával 0:1. V druhé soupeř navýšil na 0:2, ale nám se v závěru třetiny podařilo snížit po akci Šimona V. na 1:2. V třetí třetině to již vypadalo, že i přes náš tlak se nám nepodaří vyrovnat, ale samotný závěr přinesl nejprve vyrovnání z hole Filipa D. a vítěznou branku před samotným závěrem vstřelil Lukáš H. I přes krátkou soupeřovu powerplay jsme již těsné vítězství 3:2 uhájili.
Branky: Vymazal, Doucha, Horský.

Do posledního kola nám průběh turnaje určil Kovodemont Most, který skončil v druhé skupině stejně jako my na druhém místě, o kterém rozhodlo v našem případě až skóre ze vzájemných zápasů s Kelty a Rakovníkem.

HC Kert Park Praha – HBC Kovodemont Most 9:3 (1:1, 2:1, 6:1)
V průběhu prvních 2 třetin šlo o velice vyrovnané utkání. V první třetině se nejprve vedení ujal soupeř a my jsme v závěru vyrovnali na 1:1 Filipem V., který zakončoval po přihrávce Lukáše H. V druhé třetině jsme se nejprve ujali vedení my po trefách Ondry S. a Filipa V., nicméně vzápětí soupeř snížil na 2:3. V závěru třetiny jsme mohli opět odskočit na rozdíl 2 branek, ale Ondra S. neproměnil nařízené trestné střílení. V úvodu třetí třetiny se soupeři podařilo srovnat na 3:3 a vypadalo to, že závěr utkání bude ještě náročný, nicméně po jediném střídání řady Lukáše H. Filipa V. a Davida Č. byl stav náhle 6:3 a ještě dalšími 3 trefami jsme dokráčeli k pohodovému vítězství 9:3.
Branky: Větrák 2x, Suchánek, Horský 2x, Čihák, Kraml, Bartoš a Sýkora.

Turnaj jsme zakončili se 3 vítězstvími a jednou porážkou, tedy se ziskem 6 bodů a pozitivním skóre 22:11. Na závěr turnaje všichni hokejbalisté dostali drobné dárky ve formě dětských pitíček a pytle lízátek. Každý včetně trenérů pak obdržel od hokejbalového svazu pamětní medaili na skončenou sezónu minipřípravek 2018/19. Pořadatelům děkujeme za příjemně strávenou neděli v Novém Strašecí, rodičům a fanouškům za podporu. Jménem trenérského týmu přejeme všem pěkné prázdniny a těšíme se opět na podzimní část sezóny.

Vyjádření trenéra Martina Horského: „Na turnaj jsme dorazili téměř v kompletní sestavě. Oba brankáři se poctivě střídali a v poli jsme hráli na 3 kompletní lajny. Kluci svými výkony nejen v tomto turnaji předvedli, že se v průběhu celé sezóny něco naučili, a jsem po právu na ně hrdý. Dnes jsme sehráli 4 velice pohledná utkání s vynikajícími soupeři. Škoda, že se nám nepodařilo udržet slibné vedení v prvním zápase. Na druhou stranu kluci v třetím zápase s Kelty ukázali, že se o vítězství umí poprat. Pozitivní je také to, že oba gólmani ukázali řadu pěkných zákroků a že na našich 22 brankách se poměrně rovnoměrně podíleli úplně všichni hráči. Pro většinu kluků to dnes byl poslední turnaj za minipřípravku, tak věřím, že si to náležitě užili, a přeji nejen jim, ať se jim i nadále daří v přípravce, do které se již nyní někteří zapojují.“.

Sestava: Jakub Bláha, Jan Čermák (G) – Richard Bartoš, David Čihák, Filip Doucha, Lukáš Horský, Adam Kraml, Ondřej Suchánek, Václav Sýkora, Filip Větrák, Šimon Vymazal.

Trenéři: Martin Horský, Martin Větrák.

  Tags: , , , , , ,