MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Junioři na závěr základní části porazili Kladno 5:2, ve čtvrtifnále je čekají Pardubice

Junioři 30.04.2019   Milan Kubíček  Pavlína Šachová

Junioři - neděle 28.04.2019

5:2
HC Kert Park Praha (1:0;2:2;2:0) HBC Alpiq Kladno
Branky: Jágr (Hrdlička, Suchánek), Hrdlička (Suchánek, Jágr), Jágr (Kovárník), Janiurek (Kovárník, Suchánek), Kovárník (Suchánek, Mikeš)
Sestava Kertu : Jirsa (Šach)- Suchánek, Hrdlička, Jizba D, Charbuský, Šebek, Kosinová, Jágr, Janiurek, Kovárník, Patočková, Sedlák, Manhartová, Mikeš, Síla, Mika

V neděli 28.4. sehrála juniorka poslední domácí utkání v základní části s Alpiqem Kladno. Mužstvu s rysem na prsou už o nic nešlo, své postavení v tabulce už nemohlo vylepšit a brány vyřazovacích bojů zůstaly pro něj zavřeny. Naši junioři se naopak mohli výhrou posunou na šestou příčku tabulky.

Kladno začalo aktivně a i když mu „o nic nešlo“ nechtělo na Lužinách nechat svou kůži lacino. Přesto šel do vedení náš tým. V přesilové hře si vyměnil míček na modré Suchánek s Hrdličkou, ten jej poslal na volného Jágra, který poprvé prostřelil hostujícího brankáře. Druhá část utkání byla na branky nejbohatší, Kladnu se podařilo vyrovnat také v přesilové hře. Za další dvě minuty jsme přesilovou hrou nepohrdli ani my a míček šel po ose Jágr Suchánek až k Hrdličkovi, jenž poslal domácí do vedení.

I napodruhé dokázalo Kladno stav utkání dorovnat, kdy se po odrazu od zadního mantinelu míček dostal do brankového prostoru, kde byli rychlejší hostující hráči a míček doklepli do naší branky. Když už se zdálo, že prostřední část skončí remízovým výsledkem, propálil Jágr z úhlu brankáře Kladna pouhých 5 vteřin před koncem, opět v přesilové hře.

V závěrečném dějství byly šance na obou stranách, hodně k tomu přispívala častá vyloučení. Kladno mělo dokonce více než dvouminutovou přesilovku pěti proti třem. Naši hráči však tuto situaci ustáli a při plném počtu hráčů přidali uklidňující čtvrtou branku zásluhou Janiurka, jenž nachytal brankáře hostů na přední tyči branky. Poslední branku vstřelil, po dobrém napadání Suchánka a Mikeše, Kovárník. Juniorka tak skončila po základní části na 6. místě a ve čtvrtfinále jí čeká Autosklo HAK Pardubice. Série se hraje na dvě vítězná utkání.

Hodnocení trenéra Karla Manharta:

V utkání s Kladnem jsme si chtěli vyzkoušet složení a spolupráci útočných trojic pro nastávající čtvrtfinálové boje. Ještě máme čas a určitě budeme se sestavou ještě mixovat. Kladno hrálo celý zápas aktivně a vcelku nás prověřilo. Výsledek je uspokojivý, ale utkání pro nás nebylo vůbec jednoduché.

Fotogalerii od Pavlíny Šachové naleznete pod tímto odkazem.

  Tags: , , , , , ,