MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Minipřípravka na domácím turnaji neporažena

Minipřípravka 16.04.2019   Martin Horský  Jiří Kraml

V neděli 14. 4. dopoledne pokračovala jarní část turnajů minipřípravek. Tentokrát jsme se zhostili pořadatelství my u nás na Lužinách. Kromě domácího týmu jsme přivítali dva týmy berounských Keltů, dva týmy kladenského Alpiqu, Rakovník a Nové Strašecí. Již v průběhu týdne předpověď počasí slibovala výrazné víkendové ochlazení, které se nakonec vyplnilo včetně drobného mrholení v průběhu celého dopoledne. Na dvou hřištích se odehrálo celkem 14 zápasů, kdy podle pevného rozpisu sehrál každý tým 4 zápasy.

HC Kert Park Praha – SK Kelti 2008 bílí 5:1 (1:0, 3:0, 1:1), branky: Kraml 2x, Richter 2x, Čihák.
Utkání se od začátku jevilo vyrovnaně. V první třetině jsme vstřelili 1 branku po pěkné kombinaci. V druhé třetině se nám podařilo získat 3 brankami většinou po samostatných akcích rozhodující náskok, který jsme již ve třetí třetině uhlídali, kdy padla na každé straně 1 branka. Utkání jsme tedy vyhráli zaslouženě v poměru 5:1.

HC Kert Park Praha – SK Kelti 2008 modrý 3:3 (1:1, 1:0, 1:2), branky: Horský, Richter, Větrák.
Po jednozápasové přestávce na nás čekal druhý silnější tým Keltů. Toto utkání bylo pro nás asi nejnáročnější z celého dne. Hned v úvodu jsme museli dotahovat 1 brankovou ztrátu, což se nám podařilo v závěru třetiny. V druhé části jsme se ujali vedení a navíc jsme úspěšně čelili samostatnému nájezdu po našem faulu. Třetí třetina bohužel přinesla v úvodu 2 poměrně laciné góly a byli jsme to my, kdo musel dotahovat 1 brankovou ztrátu. Čtvrtý zásah do naší sítě pro kopnutí nohou nebyl naštěstí uznán. V závěru utkání, když už jsme se chystali ke hře bez brankáře, se nám podařilo srovnat a i přes oboustrannou snahu zvrátit utkání na svou stranu skončil zápas remízou 3:3.

HC Kert Park Praha – HBC Alpiq Kladno modrý 3:0 (2:0, 0:0, 1:0), branky: Richter 3x.
Toto utkání bylo herně poměrně vyrovnané, i když jsme to byli my, kdo se 2 zásahy Šimona v první třetině ujal vedení. Oba brankáři po našich faulech v první a druhé třetině čelili úspěšně každý jednomu nájezdu a i díky tomu jsme šli do třetí třetiny s 2 brankovým vedením, které třetím gólem pečetil opět Šimon, a nám se podařilo udržet čisté konto.

HC Kert Park Praha – HBC Nové Strašecí 16:0 (6:0, 8:0, 2:0), branky: Doucha 4x, Čihák 3x, Richter 3x, Horský 2x Větrák 2x, Kraml, Sýkora.
V posledním utkání jsme se potkali s Novým Strašecím. Soupeř dorazil s týmem plným nováčků a mladších hráčů, čemuž odpovídal od samého počátku průběh hry. Brankář Čermák, který odchytal toto utkání celé, si v podstatě nesáhl na míček a skóre zápasu se po 15 minutách hry zastavilo na počtu 16.

Turnaj jsme zakončili se 3 vítězstvími a 1 remízou, tedy se ziskem 7 bodů a pozitivním skóre 27:4. Při závěrečném vyhlášení každý tým obdržel malý dárek v podobě fotbalového míče a „rychlých špuntů“. Mezi malé hokejbalisty také zavítal pro potěšení všem známý hokejbalový maskot Bandy. Na závěr bych chtěl poděkovat všem hráčům a týmům za předvedenou hru, rodičům a fanouškům za podporu a pomoc a p. Kubíčkovi, Adamovi Horskému a klukům z juniorky za pomoc s upořádáním a řízením utkání.

Vyjádření trenéra Martina Horského:

S účastí 7 hráčů v poli jsme hráli na 2 širší lajny a gólmani Čermák a Bláha se v brance pravidelně po třetinách střídali. S předvedenou hrou jsem byl spokojen, všichni hráči většinou plnili úkoly, které jsme si stanovili. V některých situacích kluci předvedli i pěkné kombinační akce, které přinesly řadu pěkných branek nebo alespoň nevyužitých šancí. Škoda 2 lacinějších gólů v závěru utkání s modrými Kelty, které nás stály vítězství, ale bojovností se nám podařilo alespoň vyrovnat a získat bod za remízu. Pozitivní je také to, že na našich 27 brankách se podíleli v podstatě všichni hráči, včetně řady krásných přihrávek, které ke gólům vedly.

Sestava: Jan Čermák, Jan Bláha (G) - David Čihák, Filip Doucha, Lukáš Horský, Adam Kraml, Šimon Richter, Václav Sýkora, Filip Větrák.
Trenéři: Martin Horský, Jan Šimůnek, Martin Větrák.

  Tags: , , , , , ,