MISTR ČR 2017, 2018, 2019, 2021 a 2022

Přípravka na Palmovce sbírala zejména zkušenosti

Přípravka 11.04.2019   Martin Horský  Martin Horský

Seriál turnajů přípravek pokračoval v sobotu 6. 4. pro nás tentokrát turnajem na Palmovce, kde jsme se potkali v úvodní tříčlenné skupině s týmy Prosek Moles a HBC Most. Druhou skupinu pak tvořili HBC Hostivař B, TJ Kovo Praha a HBC Tygři Mladá Boleslav.

HC Kert Park Praha – Prosek Moles 1:2 (1:0, 0:1, 0:1), branky: Horský L.
Od samého začátku se utkání jevilo jako velice vyrovnané. V první třetině se nám podařilo vstřelit branku po pěkné kombinaci a zároveň neinkasovat ze samostatného nájezdu po našem faulu. 1. třetina tedy skončila naším jednobrankovým vedením. Bohužel ve druhé a třetí třetině jsme vždy 1x inkasovali. Ve druhé třetině jsme ještě úspěšně čelili dalšímu samostatnému nájezdu. I přes naší závěrečnou hru ve 4 bez brankáře se nám již vyrovnat nepodařilo a utkání skončilo těsnou porážkou 1:2.

HC Kert Park Praha – HBC Most 2:11 (2:4, 0:2, 0:5), branky: Čermák 2x.
Ve druhém utkání jsme se potkali s mosteckými hokejbalisty. V tomto utkání se nám podařilo držet krok se soupeřem jen v úvodu první třetiny, kdy na soupeřovu první branku vyrovnáním odpověděl Honza Čermák, ale i když jsme skórovali ještě jednou, třetina končila za stavu 2:4. Další branky se nám již nepodařilo vstřelit a bylo patrné, že soupeř je nad naše síly. Do druhé poloviny turnaje jsme postupovali z 3. místa a los nám určil jako další soupeře domácí Kovo a mladoboleslavské Tygry, tedy 3. a 2. z druhé skupiny.

HC Kert Park Praha – TJ Kovo Praha 3:1 (1:1, 1:0, 1:0), branky: Bilý 2x, Vlk.
Třetí utkání jsme odehráli proti domácímu Kovu. Jednalo se z naší strany asi o nejlepší utkání. Celé utkání bylo víceméně vyrovnané a po jedné naší brance v každé třetině, kdy soupeř dokázal odpovědět pouze 1x v první třetině, jsme vyhráli 3:1.

HC Kert Park Praha – HBC Tygři Mladá Boleslav 2:12 (0:5, 1:4, 1:3), branky: Bilý, Čermák.
V posledním utkání nás čekali mladoboleslavští Tygři. Průběh tohoto utkání byl poměrně jednoznačný a již po první třetině jsme prohrávali 0:5. Na soupeřův příděl i s drobnými změnami v rozestavení se nám podařilo odpovědět pouze 2 brankami, a to v druhé třetině po samostatné akci a ve třetí pak po krásné kombinaci celé trojice do odkryté branky.

Turnaj jsme absolvovali s 1 vítězstvím a 3 porážkami, s 2 bodovým ziskem a skóre 8:26. Na závěr bych chtěl poděkovat všem hráčům za předvedenou hru, pořadatelům za uspořádání turnaje a příjemně strávené dopoledne na Palmovce a rodičům a fanouškům za podporu.

Vyjádření trenéra Martina Horského:

Na turnaj jsme dorazili při absenci 4 hráčů základního kádru víceméně s týmem nováčků o 6 hráčích včetně 2 gólmanů doplněných o 4 hráče z minipřípravky. Oba gólmani se po třetinách střídali a v poli jsme hráli na 2 širší lajny, kde se kluci střídali. Do turnaje jsme nevkládali žádná velká očekávání, spíše jsme předpokládali, že budeme sbírat cenné zkušenosti. Utkání s Mostem a Tygry byly nad naše síly, ale příjemně mě překvapily utkání s Prosekem a Kovem, které byly vyrovnané až do samého závěru. Pozitivní je také to, že i naši minipřípravkáři se mezi o 2 roky staršími kluky dokázali prosadit.

Sestava: Adam Horský, Jan Kokoška (G) - Timotej Bilý, Miloš Opletal, Vojta Opletal, Lukáš Vlk – Jan Čermák, Filip Doucha, Lukáš Horský, Václav Sýkora.

Fotogalerie

  Tags: , , , , , ,